Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
10.10.2022 Redakce

zlin.cz : Joppa a spol. zářili v Budějovicích i Pardubicích. Za víkend nasázeli rekordních 27 branek!

Joppa a spol. zářili v Budějovicích i Pardubicích. Za víkend nasázeli rekordních 27 branek!

Naprosto mimořádný počin si o víkendu připsal Martin Joppa, který ve dvou duelech posbíral celkově 20 bodů (8+12) a vyšvihl se do čela tabulky produktivity. Foto: petrkoval.com

ZLÍN - Málo vídaný sobotní devatenáctigólový příděl Českým Budějovicím nakopl zlínskou ofenzívu natolik, že si jasně připsala další tři body do tabulky také na ledě Pardubic. LAPP i bez zraněných reprezentantů Paláta s Háblem porazil Mustangy 8:3 a přeskočil je v tabulce, kde aktuálně Zlínu patří čtvrtá příčka.

Hráči z Baťova města celkově za hrací víkend vstřelili 27 gólů, čímž si zapsali rekord v tuzemské lize, která se hraje od roku 2003. Naprosto mimořádný počin pak zapsal Martin Joppa. Ten první dva zápasy sezony absentoval, teď ale ve dvou duelech posbíral celkově 20 bodů (8+12) a vyšvihl se do čela tabulky produktivity. A pozor, nebodoval jen proti slabému Motoru, Pardubicím dal čtyři góly a na zbylé čtyři nahrál!

V úvodních dvou duelech sezony Zlínu scházeli forvardi Martin Joppa s Dávidem Kormanem. Jejich přínos se o víkendu ukázal v plné míře. Korman se prosadil celkově sedmkrát, Joppa dokonce osmkrát.

Začátek utkání na ledě Pardubic vyšel Zlínu parádně. Moravané si do 10. minuty po gólech Joppy, Kormana a Ligdy vypracovali vedení 3:0, jenže poté přišla pasáž domácích. Ti v rozmezí pouhých 103 vteřin dorovnali, když bleskový hattrick zaznamenal německý snajpr Hering.

Tento málo vídaný kousek však Zlín nesložil a po pauze už si začali budovat nový náskok. Hned 18 sekund po startu druhého dějství se prosadil Ferenčík. K němu se ve zbytku duelu přidal také parťák z obranné dvojice Pavel Julina a dalšími třemi góly Martin Joppa. Ten v součtu se čtyřmi nahrávkami byl u všech branek svého celku.

Trenér Tomáš Sedláček tak v součtu i se sobotním duelem musel být maximálně spokojený. „České Budějovice nemají takovou hráčskou kvalitu, jakou by si asi představovaly, takže tam to nebylo tolik složité. Začaly hrát po dlouhé době. V Pardubicích jsme výborně začali, nicméně poté jsme měli hluché místo a soupeř vyrovnal. Kluci se ale po vyrovnání zvedli a odehráli výborný zápas, takže spokojenost,“ připomněl onu hluchou dvouminutovku zkušený kouč.

Něco jsme si k tomu řekli. Že máme víc ze hry a že když se vyvarujeme chyb a budeme hrát to, co hrát máme, tak zápas zvládneme,“ pokračoval hlavní trenér ve svém hodnocení.

Těžkou bitvu na východě Čech Zlínští zvládli navzdory marodce a absencím několika hráčů. Trenér Sedláček si váží skutečnosti, že roli lídrů na sebe vzali ostatní. „I soupeř měl zraněné hráče a nebyl kompletní. Tak to ve sportu chodí. Nám samozřejmě také chyběli důležití hráči, ale hrajeme kolektivní sport, takže bylo na ostatních, aby zápas zvládli. Podařilo se to a jsem za to rád,“ pokračoval Sedláček.

Hráči SHK LAPP ZLÍN se tak po úvodních dvou prohrách zvedli ziskem šesti bodů a poskočili na čtvrtou pozici. O další body budou za dva týdny bojovat v regionu rázovitém, v Ostravě a Havířově. „My se musíme hlavně soustředit na sebe a svoje výkony. I k dalším utkáním musíme přistoupit poctivě,“ upozornil Sedláček.

Jak bylo psáno výše, k výhrám hodně dopomohl navrátilec do sestavy Martin Joppa, který především těžký duel s Pardubicemi zlomil bilancí 4+4. „Jsem rád, že dávat góly jsem ještě nezapomněl,“ říká s úsměvem a pokračuje: „Největší radost mám za Mirka Zdražila a Pepu Panáka, kteří dali svoje první góly v kariéře,“ vzpomněl sobotní úspěchy spoluhráčů v Budějovicích.

Výsledek tomu sice nenapovídá, ale v Pardubicích to pro nás byl těžký zápas. Na začátku nám tam napadaly rychlé góly, ale oni poté vyrovnali. I tak jsme ale zlomili jejich odpor. No a k Budějovicím… Jsou to mladí kluci, měli světlé momenty. Podle mě můžou za pár let hrát o vyšší pozice. Začátky jsou vždy těžké, ze Slovenska to známe i my. Musí zkrátka makat dál,“ poslal obligátní radu na jih Čech Martin Joppa.

Autor: Michal Konečný

https://zlin.cz/zpravy/joppa-a-spol-zarili-v-budej...