Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
28.03.2022 Redakce

Zlínský deník : Po titulech slaví bronz. Sledge hokejisté Zlína doma dvakrát zdolali Pardubice

Po titulech slaví bronz. Sledge hokejisté Zlína doma dvakrát zdolali Pardubice

Zlínští sledge hokejisté zakončili letošní ligovou sezónu ziskem bronzových medailí. Rozhodli o tom v sérii proti Pardubicím v sobotu, kde navázali na páteční vítězství, tentokrát poměrem 6:2. Duel byl po první třetině nerozhodný, v prostředním dějství však Moravané v rozmezí devíti minut čtyřikrát udeřili a zlomili odpor soupeře.

Zlínští sledge (tmavé dresy) hokejisté zakončili letošní ligovou sezonu ziskem bronzových medailí. | Foto: sledgehokejzlin.cz

Pohár pro mistra, který byl v Baťově městě od roku 2015, předali Karlovým Varům.

Pardubice oproti pátečnímu duelu, ve kterém padly 0:7, měly lepší vstup do zápasu. Do vedení je dokonce mohl poslat Doležal, ovšem v úniku mířil nad branku Molka. Na druhé straně se ukázal kapitán Ligda, napálil ale jen břevno.

Utkání o třetí místo: SHK Lapp Zlín – Pardubice 6:2 (0:0, 4:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 19. Ligda, 25. Korman, (Z. Hábl, Palát), 26. Z. Hábl (Korman, Joppa), 28. Z. Hábl, 31. Turic (Joppa, Julina), 42. Turic (Joppa, Z. Hábl) - 39. Kubeš (Michalec, V. Buhr), 42. Doležal (Kubeš). Rozhodčí: Vaněk, Wesley. Vyloučení: 1:2. Využití: Bez. V oslabení: 1:0. Diváci: 263. Střely na branku: 31:12. Vhazování: 28:15. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.

Zlín: Molek – Julina, Mach, Ferenčík, Z. Hábl – Zdražil, Joppa, Ligda, D. Hábl, Turic, Panák, Palát, Zubek, Šafařík, Korman.

Pardubice: Boček – Kubeš, Doležal - Neuman, Kolek, Šurc, Raška, Michalec, Buhr, Kořínek, Chudomský.

Zkraje prostředního dějství se hostům naskytla možnost početní výhody, těžil z toho ale paradoxně Zlín. Ihned po buly v obranném pásmu vystartoval kupředu kapitán Marian Ligda a při brejku s Martinem Joppou vzal situaci na sebe - střelou pod horní tyč otevřel v 19. minutě skóre.

„Martin jel za mnou a křičel si už od modré čáry o nahrávku, ale nebyl na mojí úrovni, tak jsem to vzal na sebe. Tak se hraje jednoduše v Kanadě, musíš to umět vzít na sebe," usmíval se kapitán Zlína.

Pak už se hrálo jen na jednu bránu. Po střelec Zdeňka Hábla Bočka znovu zachránila tyč. Stejný hráč však o pár chvil později potáhl hru přes půl hřiště a po výměně puku s Palátem zakončoval úspěšně Dávid Korman - 2:0.

Třetí branku přidal sám Zdeněk Hábl výstavním bekhendem do šibenice a v čase 27:41 se opět Hábl radoval už ze čtyřgólového vedení. Pátou trefu LAPP přidal hned po pauze, Róbert Turic uklízel do prázdné branky.

O nulu připravil Molka jeho spoluhráč Ferenčík, který před ním tečoval střelu Kubeše. Za Pardubice uspěl ještě Doležal, na konečných 6:2 ale upravil druhou trefou v zápase Turic.

„Pardubice dnes podaly lepší výkon než v prvním utkání, lépe se připravily. My jsme možná ztratili po první jasné výhře trochu koncentraci, ale celkově to byl pěkný zápas a i soupeř se gólově prosadil, což si v té sérii zasloužil," řekl na adresu soupeře Ligda.

Zlín nakonec skončil na třetí pozici, dle zlínského kapitána k tomu dopomohlo několik faktorů.

„Byli jsme pět let po sobě mistři, myslím si, že někdy už nám chyběla i koncentrovanost v důležitých momentech. Také máme v týmu dost reprezentantů, kteří se chystali na paralympiádu, to mohl být taky důvod. Ale zkrátka soupeři byli lepší, je na řadě užít si bronz," usmál se Marian Ligda.

Autor: Jakub Kudláč

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/hokej_region/po-titulech-...