Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
10.01.2023 Redakce

TVS : Brankář Pastucha udržel čisté konto, sledge hokejisté slaví dvě vysoké výhry

Brankář Pastucha udržel čisté konto, sledge hokejisté slaví dvě vysoké výhry

Visel nad nimi Damoklův meč, jenže na ledě se zdálo, že snad zlínští sledge hokejisté potřebují výzvy k životu. Proti Pardubicím v ultimativním duelu, kdy by se porážka rovnala téměř nulové šanci na účast v play-off, kde Zlín chyběl naposledy v roce 2009, domácí tou dobou třetí tým tabulky jednoznačně přehráli a zvítězili 10:0.

Po sobotním triumfu nad Českými Budějovicemi tak zapsal druhou nulu v řadě gólman Pastucha, hattrick Pardubicím vsítil Zdeněk Hábl.

Body jsme potřebovali, nebylo jiné cesty. Nový rok jsme začali dobře, dostali jsme se na dobrou vlnu, v týmu teď cítím pohodu. A to pak hokej hrát umíme, což jsme ukázali. Jsou tu top hráči. Nejde o to dávat plno gólu slabým týmům, ale těm lepším, což se povedlo dnes. Sice soupeř měl nějaké absence, ale to je jeho problém. My na tom jsme podobně a museli jsme se soustředit na sebe,“ pochválil celý tým kapitán Marian Ligda, který ale prý nervozitu před klíčovým duelem nepociťoval.

Jediné obavy měl trenér, chudák z toho byl v panice,“ popíchl s úsměvem zkušeného kouče Ligda.

Ten na oplátku před celým týmem smekl klobouk. „Kluci hráli v pohybu, chodil puk, napadali včas, soupeř neměl čas na rozehrávku. Zápas od nás byl výborně odehraný, super,“ řekl kouč Sedláček.

Poslední dva zápasy základní části LAPP čeká už příští víkend, kdy do Baťova města zavítá Ostrava a Havířov. Zlínští jsou aktuálně v našlapané tabulce třetí, bod za druhou Olomoucí a dva body před pátými Pardubicemi, které jsou nyní na první pozici, která znamená jen play-out.

Autor: Michal Konečný

Foto: Petr Koval

https://itvs24.cz/zlin/brankar-pastucha-udrzel-cis...