Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
19.09.2020 Jakub Kudláč

Sledge hokejisté Zlína na úvod ligy zvítězili na Spartě, obrat obstaral Palát

Sledge hokejisté Zlína zvítězili v 1. kole nového ročníku soutěže na ledě pražské Sparty 3:2 a do nebe tak poslali tři body ve čtvrtek tragicky zesnulému třiadvacetiletému bubeníkovi klubu Michalovi Hanačíkovi. Pražané sice vedli již od 3. minuty, Moravané však duel v nových šedých dresech i díky dvěma gólům staronové posily Davida Paláta otočili a dovedli do zdárného konce. V neděli je čeká druhé střetnutí na ledě Karlových Varů, hraje se od 10 hodin.

SPARTA – ZLÍN 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Z. Krupička, 25. Raul – 23. Ligda (Ferenčík, Hábl. Z), 24. Palát (Julina), 34. Palát (Korman). Vyloučení: 3:2, využití: 0:1, v oslabení: bez. Střely na branku: 12:19 (3:3, 7:7, 2:8).

Sestava Sparty: Vápenka – Zepletal, Raul, Ohar, J. Krupička, Z. Krupička, Frolík, Zikmund.

Sestava Zlína: Molek – Julina, Ferenčík, Z. Hábl – Joppa, Ligda, Zdražil – Palát, D. Hábl, Korman.

(Foto: Veronika Janštová)

Zlínští v červeném covid regionu nezačali nejlépe, David Hábl poslal rozehrávku v obranném pásmu přímo na hokejku Zdeňka Krupičky, který hned z první střely otevřel stav. Hosté se pokusili o vyrovnání paradoxně v oslabení, kdy zamkli soupeře v útočném pásmu, radovat se ale nemohli.

To až v prostředním dějství. Nejprve ve 23. minuty Vápenkovi vypadla přízemní střela Ferenčíka, kterou pohotově dorazil do sítě Ligda. A za minutu už Moravané vedli, to Julinovu nahrávku z rohu usměrnil přesně David Palát. Sparta však do minuty reagovala, po třiceti minutách se tak hrálo nerozhodně 2:2.

Rozuzlení nakonec přinesla akce ze čtvrté minuty třetí periody. Vyhozený puk Kormanem dojel David Palát, před Vápenkou zachoval klidnou hlavu a poslal Zlín svou druhou trefou v utkání do vedení. Poté už hráči LAPPu hráli spolehlivě do obrany a první tři body sezony uhájili.

Byl to těžký zápas, ze začátku jsme se hodně hledali, šlo vidět, že nemáme za sebou přípravu jako každý rok na domácím mezinárodním turnaji. Chybělo to, ale naštěstí jsme ten duel zvládli, i když ne nějakým jednoznačným výkonem,“ pověděl navrátilec do zlínského dresu David Palát, jenž se v zápase postaral o dva góly.

Soupeř hrál na sedm lidí, my na dvě lajny, věřil jsem, že se to projeví, což se stalo. Ve třetí třetině jsme soupeře přehráli. Poté, co jsme se dostali do vedení, už jsme si pohlídali vedení,“ pověděl šestařticetiletý útočník.

Se svým výkonem ale úplně spokojen nebyl. „Dal jsem dva góly, ale spokojen se sebou moc nejsem. První gól jsem měl velké štěstí, že jsem zvládl prudkou nahrávku zpracovat, u druhého gólu jsem byl sám před brankářem, vymýšlel jsem tam až moc, přehození na hokejku, klička, ale dopadlo to,“ usmál se Palát, jenž hrál v útoku samých Davidů – Palát, Korman, Hábl.