Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
07.11.2022 Redakce

Parahockey.cz : Liga se přehoupla přes svou polovinu. Na čele tabulky krouží nenasytní Žraloci

Liga se přehoupla přes svou polovinu. Na čele tabulky krouží nenasytní Žraloci

V sobotu 5. 11. a neděli 6. 11. poměřily své síly stejné dvojice týmů. Oba celky se vždy představily na domácím i venkovním hřišti. Utkaly se spolu mužstva Havířova s Ostravou, Mustangové proti Českým Budějovicím, Sharks vyzvali Spartu a v moravském derby se střetli Kohouti se Zlínem.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Havířov si z Ostravy odvezl výhru. Jiří Forgo byl u všech čtyř gólů

Flamengos Ostrava přivítal na svém ledě v rámci 7. kola Para Havířov a od šesté minuty vedl střelou kapitána Hečka. Hosté ale v druhém dějství strhli vedení na svou stranu dvěma góly Jiřího Forga a nahrávkou na gól Erika Fojtíka. Na rozdíl jediné branky snížil stav David Handl a konečný stav stanovil svým třetím gólem, tedy hattrickem, Jiří Forgo. Martin Kudela si zachytal hodně. Nejvíce jej prověřoval Kuhli-Auenstein a tyto souboje, kterých nebylo málo, ostravský gólman vyhrál. I díky jeho výkonu nevyhrál Havířov větším rozdílem.

Od prvních minut zápasu měli více ze hry hosté. Martina Kudelu odstřelovali snad ze všech střeleckých pozic. Neuspěl Kuhli-Auenstein ani Forgo. Dlouho se pak bojovalo o přechod středního pásma a moment překvapení. To přišlo v polovině šesté minuty, když po obranném zákroku vyvezl kotouč kapitán Flamingos Václav Hečko a zakončil tak, že Losko, doposud bez zákroku, puk pustil za svá záda. Ještě v téže minutě mohlo být vyrovnáno! Domácí gólman si ale před Lukášem Prostředníkem pravou tyč dobře utěsnil. Reprezentační brankář Martin Kudela byl v neustálém střehu a díky jeho zkušenostem neuspěl Rostislav Staněk ani kapitán Petr Kudrna. Domácí si zahráli první přesilovku, Losku ovšem moc neprověřili. Para Havířov se osvobozoval vyhazováním. Až byl v plném počtu, čelil Losko střele Davida Vrubela. V závěru třetiny se hostující celek dostal opět do čtyř, jenže poslední nebezpečná akce před brankou byla v podání Kuhli-Auensteina, který ujel po pravém křídle a nahrál doleva najíždějícímu Jiřímu Forgovi, kterého ale Martin Kudela vychytal pohotovým lehnutím k pravé tyči.

Druhá třetina patřila hostům už i gólově! I když začátek druhého dějství měli ke gólu blíže Flamingos, kteří dohrávali početní výhodu. Ve dvacáté minutě oba týmy zahrály puk do oblasti střídaček, takže se vhazovalo před jejich gólmany. Flamingos nabytí pásma zadarmo nevyužilo, Para Havířov ale ano. Petr Kudrna vyhrál buly po levé ruce soupeřova gólmana a Jiří Forgo zavěsil. Hra se přelévala ze strany na stranu. Po neúspěšné misi Němce s Gotthardtem dopadl stejně Prostředníček. Když se vhazovalo ve středním pásmu poté, co se hosté provinili ofsajdem, k překvapení všech přítomných se puk objevil za Kudelou. Jiří Forgo pálil po vyhraném buly a v začínající 23. minutě otočil stav utkání na stranu Havířova. Což ale nemuselo dlouho trvat, kdyby Losko neutěsnil prostor levé tyče před Dzimkem a Němcem. A když se dostala hra k brance domácích, snažili se Flamingos zatalčit soupeře k mantinelu. David Handl s Vladimírem Kudelou sváděli souboj za brankou, který vyhrál Jiří Forgo a poslal puk před branku. Tam byl pohotový Erik Fojtík a dvoubrankové vedení bylo v 25. minutě na světě. Flamingos se k bráně soupeře dostalo v závěru třetiny. Střely šly ale do gólmana, který nakonec vyslal do samostatného úniku Kuhli-Auensteina. Zakončil ale hodně nad horní tyč a Martin Kudela si zákrok vlastně nezapsal.

Po přestávce se odehrála stejná akce stejného hráče se stejným výsledkem. Tedy tentokrát se Kuhli-Auenstein trefil do prostoru brány, ovšem do Kudelovy vesty. Flamingos pak získal puk na své hole a dostal se celkem snadno do útočné třetiny. Po souboji za Loskovou brankou se puk dostal do pravého kruhu a David Handl poslal puk lobem za záda Ivo Loska – 2:3. Domácí pak měli třetí početní výhodu a tím šanci na vyrovnání. Jenže ji neodehráli ideálně. Práci měl víceméně Kudela a tlak ve čtyřech zúročili již v plném počtu. Po vyhraném buly po pravé ruce Kudely střílel k druhé tyči Jiří Forgo, jenž tak zaznamenal hatrrick. Flamingos Ostrava, v jehož týmu byli hráči s prvním zápasovým stratem, hráli srdnatě dopředu, ale Losku už moc neprověřili. Sáhli k forčekingu už v hloubi útočné třetiny, aby hru drželi co nejdéle mimo svou bránu. Což se dařilo. Sice dvakrát ujel Kuhli-Auenstein, ovšem střílel buď vysoko nad bránu, nebo přímo do gólmana. Ve 43. minutě se do sebe pustili Hečko s Forgem a měli na dvě minuty klid od hraní. Hra ve čtyřech seděla více Havířovu a Kudela kryl střely neodbytného Kuhli-Auensteina, kterému nebylo v tomto utkání přáno uspět. Souboje s reprezentačním brankářem prohrál. Ovšem jeho tým Para Havířov si z MFH Ostrava odvezl tři body za výhru 4:2.

Branky a nahrávky: 6. Hečko, 33. Handl (Dzimko, Varga) – 20. Forgo (Kudrna), 23. Forgo (Mlčák), 25. Fojtík (Forgo), 37. Forgo

Flamingos Ostrava: M. Kudela (T. Staněk) – V. Kudela, Handl, Vrubel – Gotthardt, Dzimko, Židlická, Varga, Bařík, Němec, Hečko

Trenér: Jan Szturc

Parahokej Havířov z.s.: Loska – Rauš, Kudrna, Fojtík, R. Staněk, Sobotková, Kuhli-Auenstein, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák, Forgo

Trenér: Tomáš Mlčák
Autor reportáže: Gabriela Juříková

Pardubice potvrzovaly roli favorita v Soběslavi. České Budějovice stále čekají na první body

V 7. kole para hokejové ligy se na zimním stadionu v Soběslavi představily týmy Motor sledge České Budějovice a Mustangové AUTO IN. Hosté šli do utkání jako favorité. Utkání mělo začátek v 14:25.

Utkání 7. kola odstartovalo šancí Motoru hned v úvodu zápasu. Dominik Zajan se dostal k puku a ujížděl sám na bránu. V moment, kdy se ale chystal vystřelit, nechal puk za sebou. Pardubice ze své první příležitosti otevřeli skóre díky Pavlu Kubešovi, který projel celé hřiště a zakončil přesně mezi tři tyče. O minutu později to bylo již o dvě branky. Pavel Kubeš přihrál puk na Pavla Doležala a ten přesnou ranou přidal druhý gól Mustangů. Pardubice se nadále po brance držely v útočném pásmu Motoru. Výsledkem tlaku byl třetí gól. Pavel Doležal potrestal chybu domácí obrany, která nebyla schopná dostat puk z pásma. I u čtvrté branky hostů byl stejný hráč. Tentokrát připravil branku svému kapitánovi Pavlu Kubišovi. Pardubice byly v první třetině blízko i páté brance, ale nový brankář Motoru Michael Ossimitz se stihl natáhnout a zabránit puku v cestě do branky.

Pardubice sice ve druhé části zvolnily tempo hry, ale stále držely kotouč ve své moci. Motor zahrozil v 20. minutě, kdy Klíma poslal puk před bránu Pardubic, ale volný Rumplík si nedokázal srovnat kotouč ke střele. V 21. minutě se do velké šance dostal Kocanda, který se ocitl sám před brankářem Bočkem, ale puk nedokázal dostat za jeho záda. I přes velké šance Motoru se radovali hráči Pardubic. V 28. minutě se střelou pod horní tyč trefil již potřetí kapitán Pavel Kubeš. Motor se dostal v poslední minutě druhé třetiny k další šanci díky svému kapitánovi Petru Běhounkovi, který se dostal do samostatného úniku. Volil střelu na bližší tyč, ale trefil pouze lapačku brankáře Bočka.

Ve 34. minutě předvedl brankář Motoru Michael Ossimitz úchvatný zákrok, když v tisíciprocentní šanci vychytal střelu do odkryté klece svou hokejkou. O pár vteřin později se ale hráči Pardubic radovali. Po Doležalově přihrávce se prosadil Marek Michalec. Ve 35. minutě se mohli zaradovat i hráči Českých Budějovic. Kamil Záluský předal puk a Zdeněk Klíma překonal Bočka. Svůj třetí gól v utkání si připsal ve 40. minutě také Pavel Doležal. Pardubice v rozmezí 42. až 44. minuty přidaly ještě tři branky, díky jedné trefě Pavla Doležala a dvou Pavla Kubeše. Ve zbytku utkání se už nic nedělo, a tak Pardubice vezou ze Soběslavi 3 body.

Branky a nahrávky: 35. Klima (Záluský) – 2. Kubeš, 3. Doležal (Kubeš), 6. Doležal (Kubeš), 8. Kubeš (Doležal), 28. Kubeš (Michalec), 34. Michalec (Doležal), 40. Doležal, 42. Doležal (Raška), 43. Kubeš, 44. Kubeš

Motor sledge České Budějovice: Ossimitz-Reast, Zajan (A), Rumplík, Lacko, Laibacher, Záluský-Ropp, Běhounek (C), Klíma (A), Kalina, Zikmund, Kocanda, Špaček

Trenér: Dominik Zajan

SHK Mustangové AUTO IN: Boček-Kvoch, Kubeš (C), Doležal (A)-Kolek, Šurc, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Votruba

Trenér: Michal Tereska
Autor reportáže: Kryštof Voneš

Dvě jednoznačné třetiny určily ráz utkání. Vary přejely Spartu 9:1

Zatím stoprocentní Karlovy Vary přivítaly v domácím prostředí výborně bránící tým Sparty. Po nepříliš záživné třetině bylo následně o zábavu postaráno. Zápas se uskutečnil v sobotu 5. 11. v 14:30.

Před zápasem se očekával vyrovnaný zápas, ve kterém se střetnou dva velmi dobré týmy. Na jedné straně nejlépe střílející Karlovy Vary, na straně druhé nejlépe bránící Sparta. A i když v první třetině byly více aktivnější domácí parahokejisté, přesto na ukazateli svítilo skóre 0:0.

To se však okamžitě změnilo na začátku druhé třetiny, když první gól utkání zapsal Radek Zelinka. Na druhé straně vzápětí přišla odpověď v podobě branky Jiřího Raula a skóre tak bylo srovnáno. To bylo ovšem ze strany Sparty vše a zápas byl nadále pouze v režii Karlovarských. Ve 22. minutě domácí udeřili dvakrát. Nejprve síť rozvlnil Patrik Sedláček, následně se trefil nejlepší střelec soutěže Filip Veselý a rázem to bylo o dvě branky. Do konce druhé třetiny se zase prostřídali a již zmiňovaní opět vsítili čtvrtý a pátý gól domácích.

Ve třetí třetině Patrik Sedláček přidal ještě jeden gól a Filip Veselý další tři góly. Utkání, které se tipovalo na vyrovnané, nakonec skončilo debaklem pro Spartu a Karlovy Vary stále drží neporazitelnost.

Branky a nahrávky: 16. Zelinka (Sedláček, Geier), 22. Sedláček, 22. Veselý (Zelinka, Sedláček), 26. Sedláček (Veselý, Wágner), 30. Veselý (Sedláček, Geier), 34. Sedláček (Zelinka, Veselý), 35. Veselý (Sedláček, Zelinka), 37. Veselý (Wágner), 45. Veselý – 18. Raul (Kapko, Ohar)

SKV Sharks Karlovy Vary: Berger (Mach) – Wágner (A), Zelinka (A), Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát

Trenér: Miroslav Hrbek

Sparta para hokej: Matoušík (Vápenka) – Zapletal, Raul (A) – Krupička J., Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar (C), Kapko, Krupička Z. (A)
Trenér: Jakub Novotný
Autor reportáže: Jan Táborský

Olomoučtí Kohouti obrátili nepříznivý vývoj v utkání proti Zlínu

V olomoucké plecharéně se střetly dva celky z horní poloviny parahokejové tabulky. Diváci se rozhodně nenudili, zápas byl plný šancí i šarvátek. Úvodní buly bylo v sobotu 5. 11. v 18:00.

Do zápasu naskočili aktivněji hosté. Již v čase 1:34 se zapsal do listiny střelců David Palát, který velmi šikovně tečoval střílenou přihrávku Pavla Juliny od modré čáry. Kotouč nakonec mířil těsně nad vyrážečku domácího gólmana Černocha až do sítě. Netrvalo to však dlouho a Kohouti stav utkání vyrovnali. Po uplynutí tří minut herního času se povedlo kapitánu Olomouckých Radku Jedličkovi prosmýknout po levé straně obrany soupeře a přihrát před branku na nikým nehlídaného Michala Hlinku. Útočník se v ideální střelecké pozici nemýlil. Ještě do první sirény se několikrát předvedl gólman domácích Michal Černoch. Skvělými zákroky vychytal Julinu, Joppu i Ferenčíka a udržel tak po úvodní patnáctiminutovce nerozhodný stav 1:1.

Již po 42 vteřinách hry se ve druhé části Kohouti dostali do vedení. Radim Mikuš se po technicky precizním zpracování dostal do úniku a kličkou do bekhendu překonal Molka. Ve 23. minutě se Zlínští skoro radovali z vyrovnání, nicméně před Ferenčíkem, který mohl zakončovat do prázdné brány, sebral puk na svou hůl Večerek. Hanáci vycházeli ze zabezpečené obrany a těsně před koncem třetiny se opět radovali. Po přihrávce Hlinky na rozjetého Miloše Večerka si zkušený Kohout potáhl kotouč do strany, odkud jej poslal přes ležícího gólmana nekompromisně pod víko. Oba týmy tak šly do pauzy za stavu 3:1.

Poslední perioda byla ve znamení dobývání domácí svatyně. Joppa posílal skvělý křižný pas na Turice, který z první střílel po ledě do poloodkryté klece, jenže v brance ležel připravený Černoch. Olomoucký maskovaný muž předvedl nespočet famózních zákroků a doháněl zlínské forvardy k frustraci. Celé napětí vyeskalovalo 25 vteřin před třetí sirénou hromadnou bitkou. Trest na pět minut a do konce utkání dostali Kaščák a Ferenčík. Na stavu zápasu to však nic nezměnilo a domácí zvítězili 3:1.

Branky a nahrávky: 4. Hlinka (Jedlička, Mikuš), 16. Mikuš (Novák), 30. Večerek (Hlinka) – 2. Palát (Julina)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák

Trenér: Tomáš Svozil

SHK LAPP Zlín: Molek – Julina (A), Ferenčík – Zdražil, Zicha, Joppa, Turic, Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Korman

Trenér: Tomáš Sedláček
Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Havíři i podruhé překonali Flamingos

První dějství mělo slabší začátek, na obou týmech byl cítit včerejší večerní vzájemný zápas. Havířov měl sice více šancí, ale Fojtík, Ingo ani Kudrna se neprosadili, Martin Kudela předváděl v brance Ostravanů výborné zákroky. Flamingos udeřili po vyloučení Inga, ten měl dvě minuty odpočívat za napadení. Ostravský gólman Kudela našel v 11. minutě dlouhým pasem Václava Hečka, jenž se projel přes půlku hřiště a zvedl puk nad beton bezmocného Lepáčka, 0:1. Po prvním gólu Havíři přidali, obraz hry se najednou změnil. Flamingos spoléhali na rychlé kontry Hečka a domácí museli útočit do plných. Po patnácti minutách platil stav 0:1.

Druhá perioda nabídla svižný para hokej plný šancí. Havířovští se drali za srovnáním, což se jim podařilo ve 24. minutě. Ingo ujel po pravé straně a střelou do pravého víka dal na 1:1. Havíři přebrali otěže, byli aktivnější, ale Kudelu Fojtík, Forgo ani Ingo nepřekonali. Velkou šanci měl ostravský Hečko, ale při sólu trefil jenom levou tyčku. Lepáček mu navíc vyčapal i následnou dorážku. Velmi aktivní byl domácí Ingo, jenž snad neslezl z ledu, Kudela ale jeho nájezdy pokryl. Po dvou dějstvích svítilo na světelné tabuli skóre 1:1.

Třetí patnáctiminutovka začala tlakem Havířova, Kudela byl ale pozorný. To se změnilo ve 40. minutě, domácí šli po souhře celé pětky do vedení. Mlčák našel Inga, jenž prostřelil ze slotu bezmocného, 2:1. Flamingos se nadechovali k obratu, po faulu domácího Kudrny měli k dispozici i přesilovku. Jenže opět platilo, nedáš, dostaneš. Puk šel po ose Staněk a Erik Fojtík, ten dostal puk lobem za záda Kudely, bylo to 3:1. Takto i celé utkání skončilo. Ingo a na druhé straně Hečko se ze svých šancí neprosadili.

Ohlasy:

Petr Kudrna (Parahokej Havířov): Bylo to pro nás velmi náročné utkání, hráli jsme proti nováčkovi soutěže. Spousta hráčů v jejich týmu hrála kdysi u nás. Před zápasem jsme si řekli, že si musíme pohlídat jednoho hráče, to se nám jednou ale nepovedlo. První třetinu jsme klasicky prohráli. V té druhé už to bylo lepší, střelba byla vynikající, ale produktivita nebyla dobrá, netrefili jsme branku. Výsledek 3:1 bereme, jsou to pro nás další důležité body, ale nejsme spokojeni s naší koncovkou.

Branky a nahrávky: 24. Ingo (Mlčák, Kudrna), 40. Ingo (Mlčák, Fojtík), 42. Fojtík (Staněk, Ingo) – 11. Hečko (Kudela). Rozhodčí: Daniel Majetný, Břetislav Škuta.

Parahokej Havířov z.s.: Lepáček (Loska) – Rauš, Kudrna, Fojtík, R. Staněk, Sobotková, Kuhli-Auenstein Ingo, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák, Forgo

Trenér: Tomáš Mlčák

Flamingos Ostrava: M. Kudela (T. Staněk) – V. Kudela, Handl, Vrubel – Gotthardt, Dzimko, Židlická, Varga, Bařík, Němec, Hečko

Trenér: Jan Szturc
Autor reportáže: Vít Káňa

Žraloci rozcupovali Spartu i v Praze

Den po domácím vítězství 9:1 se Karlovy Vary vydaly na odvetný souboj do hlavního města. Se skvěle zabezpečenou obranou se Sharks vydávali neohroženě vpřed a nakonec se jim podařilo udržet čisté konto a proti nejlépe bránícímu celku ligy vstřelili hned devět branek.

Do úvodu utkání naskočili lépe hosté a hned v čase 3:33 se zapsal do listiny střelců asistent kapitána hostujícího týmu Radek Zelinka. Sparta poté sice hru vyrovnala, jenže i tak ve 12. minutě opět inkasovala. Tentokrát se prosadil Patrik Sedláček. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2 z pohledu domácích.

Prostřední perioda byla v jednoznačné režii Sharks. Střelecký účet načal svou první brankou zápasu Filip Veselý. Prosadit se dokázal také kapitán Michal Geier a po přesné trefě Václava Kováříka už platil stav 0:5. Ještě do sirény stihl druhý gól přidat Filip Veselý a Karlovy Vary tak měly slušný náskok do poslední patnáctiminutovky.

Karlovarský útočník hned z kraje závěrečné třetiny dovršil svůj hattrick. Třetí branka Filipa Veselého padla v čase 37:55. Do vypršení základní hrací doby ještě padly dva góly. První úspěšnou trefou se zapsal Lukáš Karafiát. Druhý zářez Radka Zelinky pak určoval konečný stav utkání. Žraloci si z Prahy odváží tři body po vítězství 9:0.

Branky a nahrávky: 4. Zelinka (Wágner, Geier), 12. Sedláček (Geier), 18. Veselý (Wágner), 23. Geier (Veselý, Zelinka), 26. Kovářík (Sedláček), 27. Veselý (Geier, Sedláček), 38. Veselý (Sedláček, Wágner), 41. Karafiát (Veselý, Zelinka), 43. Zelinka (Geier)

Sparta para hokej: Matoušík (Vápenka) – Zapletal, Raul (A) – Krupička J., Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar (C), Kapko, Krupička Z. (A)

Trenér: Jakub Novotný

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach (Berger) – Wágner (A), Zelinka (A), Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát

Trenér: Miroslav Hrbek
Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Zlín oplatil Olomouci porážku, výhru domácích dirigoval Martin Joppa

V rámci 8. kola para hokejové ligy se podruhé za pouhých 24 hodin střetly týmy Zlína a Olomouce, tentokrát na ledě borců z Baťova města. Místní PSG Aréna viděla především galapředstavení slovenského ostrostřelce Martina Joppy, jenž se podílel na všech brankách svého týmu a dotáhl tak Zlín k odplatě za potupnou sobotní porážku 1:3.

Samotný úvod zápasu byl sice opatrnější, více ze hry však už nyní měli domácí. Prvních zhruba pět, šest minut se Kohouti vůbec nedostali na puk a v podstatě jen vyhazovali. I Zlínu však nějakou chvíli trvalo, než se dostal do provozní teploty. První skutečná šance přišla v čase 5:59, Martin Joppa našel z druhé strany kapitána Ligdu, ten ještě na krátko přiklepl Palátovi, poslední jmenovaný si kotouč srovnal na holi a vypálil. Mířil však nad. Domácí SHK si situaci mírně komplikovalo vyloučeními, paradoxně však ve čtyřech dokázalo slušně hrozit! Martin Joppa byl dnes u všeho a byl to právě on, kdo se při vlastním oslabení prokousal do samostatného úniku. Tentokrát však ještě neuspěl. Nemuselo, jej to, ale mrzet, neuběhly ani dvě minutky a Zlín otevřel skóre! Právě Martin Joppa si vyjel od mantinelu do mezikruží, srovnal si kotouč na holi a nekompromisně zakončil – 1:0. Do konce úvodní části hry už se nic moc nestalo, snad jedinou hostující střelu ještě vyslal Večerek, z čehož ale byl po úspěšném bloku ještě průnik na druhé straně. Vteřinu před sirénou fauloval Slavomír Ferenčík, přesilová hra se přesunula do prostřední dvacetiminutovky.

Ta se nesla v podobném duchu jako první třetina. Zlín v klidu ubránil oslabení a chopil se iniciativy. Tu narušil v 18. minutě Michal Hlinka, jenž se prokousal do samostatného úniku, položil si brankáře Molka a už stačilo jen zakončit, nicméně hostující útočník trestuhodně minul. O chvíli později dostali domácí možnost zahrát si svou první přesilovou hru a tu ihned využili! Martin Joppa se jako by nic projel pásmem a zkusil střelu. Přes pevný box dvou obránců se puk sice na bránu nedostal, odrazil se ale na pravou tyč, kam si sjížděl Dávid Korman, který už měl práci lehkou a v pohodě zametl do sítě. Vrátit do zápasu se Kohouti mohli, když po dalším Hlinkově úniku bylo nařízeno trestné střílení. Jel sám Michal Hlinka, jenž si potáhl si puk a pokusil se zakončit kolem gólmana Pastuchy, ten tam ale měl hůl a kotouč šikovně vypíchl.

Start závěrečné části hry se Zlínu podařil na jedničku! Už po dvaceti pěti vteřinách navýšil vedení, kdo jiný než Martin Joppa, který dostal puk od kapitána Ligdy, objel beka a krásně zakončil. Za minutku korunoval Martin Joppa svůj výkon hattrickem, když rychlým průjezdem vytvořil situaci 2 na 1, vzal to na sebe, zamíchal s pukem a trefil na vzdálenější tyč, Michal Černoch byl bez šance. Odpovědět mohl za chvíli Miloš Večerek svým průnikem pravým křídlem, výtečným zákrokem se však prezentoval Miroslav Pastucha! Jiskřičku naděje vykřesal pro Olomouc kapitán Radek Jedlička! Jeho první pokus byl v mezikruží sice ještě sražen, nicméně borec s číslem „33“ si kotouč ze skrumáže vyškrábl a výstavní střelou do růžku snížil na 4:1. Sedm minut před koncem z toho dokonce bylo drama! Martin Joppa chyboval na modré a dnes skvěle hrající Radek Jedlička nabral rychlost, přebruslil Ferenčíka, dostal se do úniku a krásnou střelou upravil na dvoubrankový rozdíl. Martin Joppa se pak dopustil druhé minely, když se nechal vyloučit, touto nabídnutou příležitostí však hosté z Hané pohrdli, za chvíli byl slovenský forvard na trestné doplněn Radimem Mikušem, bylo po přesilovce a hrálo se čtyři na čtyři. V závěru si Kohouti ještě vzali oddechový čas a snažili se něco vymyslet, nicméně Zlín už situaci pohlídal a soupeře nikam nepustil.

Dvojzápas Zlína s Olomoucí tak skončil jakousi plichtou, pokaždé se radoval domácí celek, jednou Kohouti a jednou borci z Baťova města. Hanáci nakonec před svým dnešním soupeřem uhájili druhé místo v tabulce, které drží s náskokem dvou bodů. Vedoucí Karlovy Vary nadále pohodlně vládnou celé para hokejové lize, jejich výkony zatím vynesly plných 24 bodů a na dvojici dobyvatelů tak mají pohodlný polštář!

Branky a nahrávky: 10. Joppa (Ligda), 22. Korman (Joppa), 31. Joppa (Ligda, Ferenčík), 32. Joppa (Ligda) – 33. Jedlička, 39. Jedlička

SHK LAPP Zlín: Molek (21. Pastucha) – Mach, Ferenčík – Zdražil, Zicha, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Korman

Trenér: Tomáš Sedláček

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák

Trenér: Tomáš Svozil
Autor reportáže: Adam Čuba

Mustangové zvládli s Motorem i odvetné utkání

Poslední zápas 8. kola parahokejové ligy sehrály Pardubice s Českými Budějovicemi. I v Enteria aréně měli otěže zápasu jednoznačně ve svých rukou Mustangové. Nakonec udrželi čisté konto a zvítězili 7:0.

Hru svého týmu již od první minuty dirigoval kapitán Mustangů. Pavel Kubeš byl rovněž tím prvním, který si připsal gólovou střelu. Přesně v čase 9:00 se domácí prosadili podruhé a to vteřinu před koncem vlastního oslabení. V početní nevýhodě skóroval Tomáš Kvoch. Velký podíl na brance měl opět asistující Kubeš.

Prostřední část patřila opět Pardubickým. Nejprve po přihrávkách Michalce a Doležala zaznamenal Pavel Kubeš svůj druhý zářez. Hattrick zaznamenal domácí kapitán čtrnáct vteřin před druhou sirénou. Po asistencích Doležala a Rašky tak byla u jména Pavel Kubeš napsána trojice branek.

Svoje galapředstavení doplnil Pavel Kubeš hned dalšími dvěma brankami. Čtrnáct vteřin po úvodním buly skóroval, přičemž hned za dalších třicet tři vteřin přidal Pavel Kubeš svůj již pátý gól v zápase. Skvělý úvod do třetí třetiny v podání domácích zkompletoval úspěšným pokusem v čase 31:40 Tomáš Kvoch. Do konce utkání žádná další branka nepadla a domácí si tak po vítězství 7:0 připsali do tabulky tři body.

Branky a nahrávky: 5. Kubeš, 9. Kvoch (Kubeš, Doležal), 23. Kubeš (Doležal, Michalec), 30. Kubeš (Raška, Doležal), 31. Kubeš (Kvoch), 31. Kubeš (Doležal), 32. Kvoch (Kubeš, Michalec)

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kvoch, Kubeš (C), Doležal (A) – Kolek, Šurc, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Kořínek, Chudomský, Votruba

Trenér: Michal Tereska

Motor sledge České Budějovice: Ossimitz – Zajan (A), Rumplík, Laibacher, Záluský – Reast, Lacko, Běhounek (C), Klima (A), Zikmund, Kocanda, Špaček

Trenér: Dominik Zajan
Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Článek zpracoval: Štěpán Navrátil
Foto zdroj: web SKV Sharks Karlovy Vary

https://parahockey.cz/liga/liga-se-prehoupla-pres-...