Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
07.09.2018 Jakub Kudláč

Obrat za devět sekund! Hattrick Joppy dovedl Zlín před vyprodanou halou k výhře nad Vålerengou

Tento zápas určitě nenudil. Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vyhráli i ve třetím utkání na LAPP Cupu a jsou bod od finálové účasti. Zlín sice po první půli před šesti sty diváky prohrával 1:2, ve druhém poločase ale spustil gólovou smršť a šesti góly si přivlastnil tři body. Hattrickem se o to postaral Martin Joppa, a to i přesto, že hned v prvním střídání si přivodil velmi bolestivé zranění. Jistotu boje o zlato mohou Lappáci přidat v zápase s Vídní, úvodní buly bude vhozeno ve 13:40.

ZLÍN – Vålerenga 7:2 (1:2, 6:0)

Ještě než začal zápas, na ledě se uskutečnil mimořádný ceremoniál. Zlínský tým nastoupil letos do své dvacáté sezóny, přičemž od úvodního tréninku byli u tohoto týmu i bratři Julinovi. Za což to Petr funguje v pozici nejvyšší osoby zlínského klubu, Pavel Julina zase, ač jako zdravý hráč, už dvacet let diriguje obranu Zlína. Oba dostali ocenění za dlouhodobý přínos zlínskému sledge hokeji.

Do zápasu vstoupila lépe Vålerenga, kteří v prvních minutách zatlačili Zlín v jeho obranném pásmu, ve třetí minutě jim ale dopřál ledovou sprchu Michal Geier, který střelou z ostrého úhlu překonal brankáře Grønlieho. Norský tým ale ještě před poločasem odpověděl dvěma brankami, a tak Zlínští museli podruhé na turnaji dotahovat ztrátu.

Druhý poločas ale začali fantasticky. Po minutě a půl vyrovnal Aleš Rauš a jen o devět vteřin později obrat dokonal Martin Joppa. Ten navíc ve dvacáté minutě přidal pojistku v podobě čtvrté branky, a do konce utkání stihl zkompletovat hattrick. Po jedné brance přidali také Aleš Rauš a David Hábl, Zlín se tak vysokým vítězstvím 7:2 přiblížil na dosah finále.

Branky a nahrávky: 3. Geier (Doležal, Zapletal), 17. Rauš (Ligda), 17. Joppa, 20. Joppa, 23. Rauš (Joppa, Ligda), 27. Hábl D. (Zapletal), 27. Joppa (Hábl Z.) – 9. Vaernes (Pedersen), 15.Pedersen. Vyloučení: 0:0 Využití: 0:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 12:3. Diváci: 600 (vyprodáno).

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

Sestava Vålerenga: Grønlie – Bakke, Nordstoga, Pedersen, Sundt – Aanekre, Bøgle, Grøsfjeld, Kirstistuen, Komma, Lyngroth, Schrøder, Værnes.

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Video záznam ze zápasu naleznete ZDE.