Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
07.09.2018 Jakub Kudláč

Lappáci zůstali v základní skupině neporaženi! V generálce na finále porazili Jižní Tyrolsko

Na závěr fantastické základní části změřili své síly zlínští sledge hokejisté také se South Tyrol Eagles, s nimiž v sobotu od 11:30 budou hrát finále. Už v první minutě je poslal do vedení kapitán Marian Ligda, a ještě během prvního poločasu odskočili svému soupeři na rozdíl tří branek. V druhé části sice ještě inkasovali, ale vítězství udrželi a v základní skupině neztratili ani bod!

ZLÍN – South Tyrol 3:1 (3:0, 0:1)

Do zápasu šly oba týmy už s jistotou, že se zítra potkají ve finále, ale na tempu hry to nijak znát nebylo. Zlín začal fantasticky. Už po 43 vteřinách hry se dostal ke střele z úhlu Marian Ligda, který střelou do horní části branky otevřel skóre. Na další gól se čekalo dalších 11 minut, ale poté se dostal do brejku Zdeněk Hábl, který střelou zvýšil na 2:0. Chvíli po něm se navíc prosadil také jeho bratr David Hábl a zdálo se, že Zlín si i popáté dokráčí k jasnému vítězství.

Na začátku druhé části dokázal snížit Larch Nils, ale na víc se Eagles i přes několik zajímavých šancí či početní výhodu, nezmohli. Zlín si dvoubrankový náskok pohlídal až do závěrečné sirény a uhájil svou neporazitelnost na letošním LAPP Cupu.

Branky a nahrávky: 1. Ligda (Hábl Z., Joppa), 12. Hábl Z. (Joppa), 14. Hábl D. (Doležal, Zapletal) – 17. Larch (Kerschbaumer) Vyloučení: 1:1 Využití: 0:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 13:5.

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

Sestava South Tyrol Eagles: Kasslatter (Kanestrin) – Ambrosi, Cavaliere, Planker – Depaoli, Enderle, Kafmann, Kalegaris, Kerschbaumer, Larch, Torella, Winkler, Lanza, Macri.