Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
26.09.2017 Jakub Kudláč

Island dobyt! Výhra S Karlovými Vary nám dodá sebevědomí, věří trenér Sedláček

Sledge hokejisté SHK LAPP zlín dokázali v úvodních dvou kolech E. P. C. Management ligy posbírat plný počet bodů. Výhra 7:0 v Litvínově byla povinná, vyrovnaný duel s Karlovými Vary zase dopadl po zásluze těsnou výhrou 5:4.

Nejprve Lappáci zvítězili vysoko na severu Čech. „Byl to povinný zisk bodů,“ pověděl krátce trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

Na druhý den se ale jeho mančaft stěhoval do Ostrova na led Karlových Varů. „Výsledkově byl zápas vyrovnaný, ačkoli soupeř tahal za kratší konec. Výhru jsme ubojovali, jsou to důležité body už jenom pro sebevědomí,“ pověděl Sedláček. Zlínští si tak mohli řícti: Island (česky ostrov) dobyt! LAPP zde vyhrál po třech letech.

„Musím hodnotit víkend výborně, protože máme plný počet bodů, ale je jasné, že na některých herních situacích musíme zapracovat. V utkání byly momenty, kdy Vary proměnily nabídnuté šance po našich chybách, jakožto byla nedůslednost na hráči s pukem nebo nevyhození puku. Další branku jsme dostali po prohraném buly v našem pásmu. Soupeř ale také nabídl možnosti ke skórování, nikdy není nic dokonalého, ale vždy je co zlepšovat,“ ví lodivod čtyřnásobných republikových šampiónů.

Ti nyní vedou tabulku, šest bodů už mají jen Pardubice. Nečekaně čtvrtá je se čtyřmi body Olomouc. „V dnešní době se už musí počítat se skoro každým týmem,“ varuje kouč, který na lavičce Moravanů tráví již osmou sezónu.

Se svými zkušenostmi se tak okrajově může i vyjádřit, jaké vidí šance české reprezentace v říjnu na kvalifikaci o paralympiádu. „Postoupit by kluci měli, pokud se z toho nějak nesesypou. Když vidím naše hráče a ještě ve Varech jsem viděl Geiera, tak věřím postupu. Švédsko i Německo by porazit mohli, Japonsko se Slovenskem je nevyzpytatelné. Mají obrovskou šanci, byl by neúspěch nepostoupit. Ale stát se může cokoli, někdo to zabetonuje na 1:0 a vás to nalomí,“ řekl Sedláček.

Mimochodem, reprezentace svůj poslední přípravný kemp před odletem do Švédska absolvuje ve Zlíně, a to od tohoto čtvrtka do neděle