Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
18.09.2020 Jakub Kudláč

Hrdí na tradici! Zlín zůstává sledge hokejový, do sezony vyjede v nových dresech a s Palátem

Již v sobotu začíná 18. ročník České para hokejové ligy. Zlín do něj vstoupí v novém – krom nového loga a nových dresů ve zbrusu nové šedé kombinaci ale přeci jen zůstává jedno při starém; Baťovo město zůstává sledge hokejovým.

Ve Zlíně se hraje sledge hokej od roku 1999, a i když se tento sport poslední dobou globálně předělává na para hokej, rozhodli jsme se být hrdí na tradici a zůstat sledge hokejovým klubem (SHK),“ řekl na čtvrteční předsezónní tiskové konferenci manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.


Změnou prošlo i logo, kde je nově text sledge hokejový klub LAPP Zlín. Stylizované je do vzhledu puku.


Tou nejzásadnější proměnou ale prošly dresy. Krom klasické tmavé černé verze budou Moravané oblékat světlou sadu zbarvenou do šeda! „Jsou velmi pěkné, myslím si, že i kluci je přijali pozitivně, byli mile překvapeni. Ta barevná kombinace potěší i tu hokejovou duši, navíc je dobře viditelná. Těšíme se na ně a věřme, že budou vítězné,“ pověděl za hráčskou kabinu kapitán Marian Ligda.


Dres má mimo jiné dvě nové části – jedno je logo zlatý Zlín, které vyobrazuje získané trofeje, druhým bodem je pak refrén hymny za zadní spodní části dresu.


Na tiskové konferenci také generální manažer klubu Petr Julina poděkoval partnerům, kteří zajistili naplnění rozpočtu i v této nelehké době. „Nyní je finanční situace v rámci možností dobrá, díky patří všem partnerům. Jinak také věřím, že letošní sezonu budeme bojovat o ty nejvyšší příčky, zároveň ale chceme dát i prostor nováčkům. Celkem se s námi už delší dobu připravují čtyři kluci, věřme, že časem se probojují do sestavy. Nejde je jen tak hodit do zápasu, bylo by to i pro ně těžké, musí se dostat na určitou úroveň,“ sdělil Julina.


Poprvé v šedé už na Spartě

Poprvé by se v nové barvě měli představit Zlínští už v sobotu na ledě pražské Sparty, ve Škoda Ice rinku se hraje od 15 hodin. V neděli pak s úvodním buly v 10 hodin se rozehraje partie s Karlovými Vary v malé hale KV arény.


Sparta má plný tým reprezentantů, mají navíc přípravu celé léto, budou zcela jistě dobře připraveni. Oba duely budou dle mého velmi dobré,“ myslím si kapitán Ligda, jenž ale trochu pociťuje absenci každoročního předsezónního mezinárodního turnaje LAPP Cup Zlín, kde se on a jeho spoluhráči vždy na sezonu dobře připravili. O tom svědčí i statistika, neboť v posledních pěti sezonach hráči LAPP Zlín vždy první kolo nové soutěže vyhráli za tři body, a co víc, i s čistým kontem.


Turnaj byla vždy velmi dobrá příprava, bohužel aktuální situace jej neumožnila zorganizovat. Měli jsme ale od 6. Srpna skvělý tréninkový proces, takže věřím, že se zvládneme dostat do tempa i tak,“ řekl elitní centr.


Zlín měl loni na úvod ligy stejný los, jen začínal doma. A úspěšně – nad Spartou vyhrál 5:0, nad Žraloky 6:1.


S Davidem Palátem

Zlínští navíc o víkendu vyrukují i se staronovou posilou, do černého či šedého dresu se po ročním hostování v Olomouci vrací David Palát. Reprezentační útočník je zlínským odchovanec, tamní dres obléká od roku 2005 a podepsán je pod všemi mistrovskými tituly.


Jsem rád, že jsem zpět a mohu hrát nejlepší klubový hokej, který jde zde ve Zlíně. Tady jsem doma, takže i rodiče a známí budou moct chodit na mé zápasy,“ pověděl Palát.


Utkání 1. kola České para hokejové ligy mezi HC Sparta Praha a SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 19. září od 15 hodin ve Škoda Ice rink aréně. Onlajn přenos z utkání sledujte ZDE.


Utkání 2. kola České para hokejové ligy mezi SKV Sharks Karlovy Vary a SHK LAPP Zlín se hraje v neděli 20. září od 10 hodin v KV aréně. Onlajn přenos z utkání sledujte ZDE.


POZOR! OBA ZÁPASY JSOU HRÁNY BEZ DIVÁKŮ.