Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
04.09.2018 Jakub Kudláč

Do nové sezóny s novým kapitánem, céčko bude patřit Marianu Ligdovi! Je to pocta, nikoli výsada, říká

Do jubilejní dvacáté sezóny vstoupí sledge hokejisté Zlína s novým kapitánem. Po dlouhých osmi letech nebude kapitánské céčko nosit Zdeněk Hábl, nýbrž jej dostane slovenský legionář, ovšem odchovanec Zlína Marian Ligda. Ten si roli kapitána odbude na domácím turnaji LAPP Cup.

Zase tak moc se toho pro mě nemění, céčko neznamená, že jsem něco víc. Jsme jeden tým a všichni jsme si rovni. Céčko není výsada, ale pocta, je třeba tahat za jeden provaz. Každopádně je jasné, že být kapitánem v týmu, který získal titul českého mistra čtyřikrát v řadě je na jednu stranu velká pocta, zároveň ale velká výzva. Tým se postupně mění a omlazuje, zkušenosti nahradíme odhodláním a trpělivostí. Doufám, že se naše hra bude fanouškům líbit a společně dosáhneme ty nejvyšší cíle,“ pověděl Marián Ligda (na fotce při přebírání zlaté medaile po finále v roce 2018), kterému mimo jiné přibude povinnost předávání mini dresu soupeři před zápasem a „dohady“ s rozhodčími.

Občas jsem trošku bouřlivák, takže na toto se budu muset připravit,“ směje se mnohaletá opora Zlína, která letos načne v Baťově městě již svou šestou sezónu. Asistenti Ligdy budou: jednak další slovenský forvard, ovšem taktéž odchovanec Zlína Martin Joppa, druhak Pavel Julina, obránce, který letos naskočí již do své dvacáté sezóny!

Zdeněk Hábl jakožto kapitán dotáhl tým SHK LAPP Zlín ke všem mistrovským titulům z let 2012, 2015, 2016, 2017 a 2018, vynechat nesmíme cenné zlato z Malmö open 2017. Na ledě příkladný hráč vždy jakožto kapitán zatáhl v potřebné chvíli. „Jsem rád, že jsem po několika letech tuto funkci mohl někomu předat. Přeci jen nejsem už nejmladší a potřeboval bych se soustředit jen na sebe,“ pověděl nyní už ex-kapitán Zdeněk Hábl, kdysi nejrychlejší sledge hokejista mezi Dunajem a Rýnem, který zlínský dres obléká od roku 2005.

Celý tým SHK LAPP Zlín tímto děkuje Zdeňku Háblovi za odvedenou práci v kapitánské pozici!