Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
02.09.2019 Jakub Kudláč

CZ: Rozpis a herní systém: Vítěz skupiny rovnou do finále, Zlín začíná s Mjosou

Ve čtvrtek 5. září startuje ve Zlíně 9. ročník mezinárodního sledge hokejového turnaje LAPP Cup Zlín. Do Baťova města se sjede evropská elita čítající pět týmů a celkově 22 hráčů z mistrovství světa.

Organizátoři vzhledem k pěti týmům museli vymyslet nový herní systém, který vypadá následovně: v základní části hraje každý s každým, vítěz skupiny proklouze rovnou do finále, vyhne se tak vyřazovacímu utkání. V tom se boji o postup do finále utká druhý a třetí tým, poražený putuje do souboje o bronz. Tam jej doplní vítěz utkání mezi čtvrtým a pátým, pro toho LAPP Cup končí. Zápas o bronz se odehraje v sobotu 7. září od 9:30 hodin, finále pak od 11:30 hodin. Oba medailové zápasy se hrají 3x15 minut.

Zbylé skupinové duely se hrají na 2x15 minut. Zlín načne svoje boje s norskou Mjosou ve čtvrtek v 10:25 hodin, následně se od 14:50 hodin utká s Malmö. V pátek má na programu minimálně dva duely – od 9:00 hodin s Vídní a od 12:00 s italským Jižním Tyrolskem. V pátek odpoledne případě semifininále.

LAPP Cup se dlouhodobě těší velkému zájmu fanoušků i médií, což potvrzuje i letošní ročník. „Máme představu, že alespoň na tři z těch čtyř zápasů v základní skupině by mohl být zaplněný stadion. Dle současné situace je skoro plno na reprízu loňského finále s Itálií. Bohužel nejsme na mistrovství v Ostravě, abychom mohli rozhazovat miliony a zaměstnat několik lidí na propagaci akce, i tak ale věříme, že si fanoušci najdou k nám cestu, vstup je ZDARMA,“ láká fanoušky Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

Dobře spolupracujeme s našimi partnery, videopozvánka láká lidi ve zlínském kině Golden Apple Cinema, několikrát denně běží v televizi TVS, plakáty jsou vylepeny na zastávkách hromadné dopravy a v prodenách Enapa, vstříc nám vyšel i hokejový klub PSG Berani Zlín, kde běžela videopozvánka na kostce při zápase a poslední dva týdny běží celý den na LCD panelu u stadionu. Dále se nám opět podařilo spojit s Českou televizí. Sice bohužel nevyjde přímý přenos některého ze zápasů, neboť ve stejném datu probíhá mistrovství světa v basketbalu, kterému patří veškerý vysílací čas, alespoň se však podařilo dohodnout patnácti minutovou reportáž, kterou veřejnoprávní televize odvysílá v premiéře ve čtvrtek 12. září od 11 hodin na programu ČT sport,“ dodal Kudláč.

KOMPLETNÍ ROZPIS LAPP CUP ZLÍN 2019 NALEZNETE ZDE! (klik)