Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
19.10.2023 Redakce

ČPV : ​Demolice ve Zlíně a souboj repre trenérů mezi Spartou a Plameňáky

Demolice ve Zlíně a souboj repre trenérů mezi Spartou a Plameňáky

V pořadí třetí a čtvrté kolo České para hokejové ligy nabídlo řadu zajímavých utkání. České Budějovice se Zlínem a Olomoucí padly, Mustangové však se stejnými soupeři dvakrát zvítězili. Havířov sahal se stoprocentními Karlovými Vary po bodu, porazil však jen Spartu, podobně jako ostravští Flamingos.

Demolice ve Zlíně! Proti Motoru zářili Hábl s Turicem, první gól pro Mácu

Do zlínské CCM Arény dorazil k třetímu kolu para hokejové ligy otloukánek soutěže z Českých Budějovic. Zápas nakonec naplnil všechny papírové předpoklady, úřadující vicemistr ze Zlína dominoval, a nakonec zapsal vysokou výhru 12:0. Na prvním triumfu nové sezony se podílel především elitní obránce Zdeněk Hábl (1+5), hattrickem se blýskl Róbert Turic. Svůj vůbec první gól v para hokejové lize vsítil nováček v domácí sestavě Matěj Máca a branky se dočkal i Petr Stodůlka, jenž skóroval v 64 letech!

Už první vteřiny určily ráz zápasu. Domácí, kterým mimochodem stále chyběla produktivní dvojice Joppa – Ligda, se prosadili už po 23 vteřinách, kdy si do střelecké pozice vjel nikým nehlídaný Zdeněk Hábl. Zkušený obránce vyslal ze své hole vskutku nechytatelnou ránu – 1:0. Po dvou minutách už to bylo o dva góly, po objetí brány zvyšoval Miroslav Zdražil.

I nadále se hrálo v podstatě na jednu bránu, hosté měli problém udržet se na puku, natož útočit. V čase 5:28 Stodůlka počkal na Dávida Kormana, jemuž krátkou přihrávkou naservíroval do střelecké pozice u levé tyče – 3:0. V dalším průběhu třetiny byl vidět především Zdeněk Hábl, jenž neatakován skoro exhibičně projížděl útočným pásmem. Jednou z toho byl pas před prázdnou bránu, který ale Jihočeši se štěstím srazili.

Na startu druhé třetiny mohl zvyšovat Panák, jeho šikovná teč ale mířila jen těsně nad bránu. Mrzet to domácího útočníka nemuselo, chvíli poté totiž skóroval Pavel Julina a za další tři minuty z předbrankového prostoru Ladislav Zicha – 5:0. Následně si do své první dnešní šance najel Matěj Máca, v úniku se ale nedopatřením vystavil ofsajdu a na svůj moment si tak musel ještě počkat…

V polovině základní hrací doby se až k zakončení z mezikruží prokousal střelec Róbet Turic – 6:0. Stejný borec byl nedlouho poté vyloučen, domácí Zlín ale hry ve čtyřech nijak nevykolejila, ten naopak nadále útočil jakoby nic. Alespoň v náznaku šance se objevil hostující Bussmann, tomu ale chyběla rychlost a nechal se tak obrat Háblem.

Ve třetí třetině se s brankami roztrhl pytel. Na konci 32. minuty využil své rychlosti Slavomír Ferenčík, chvíli po něm skóroval ze středu nikým nehlídaný Petr Stodůlka a ještě v téže minutě zvýšil na 9:0 ranou z levé strany Róbert Turic.

Zvýšit mohl ještě Ladislav Zicha, jenž ale netrefil prázdnou bránu. Ve 39. minutě přišla jediná, zato velké šance Českých Budějovic. Roman Špaček zůstal sám před bránou a už se téměř radoval,

Stanislav Molek ale vyškrábl puk z brankové čáry. Pět minut před koncem završil hattrick po mazáckém zakončení v úniku Róbet Turic a ve Zlíně padla magická desítka – 10:0.

Hotovo ale ještě nebylo, přišel totiž velký moment Matěje Mácy! První ránu ještě brankář Reast chytil do náručí, na další zakončení z mezikruží už ale nedosáhl. Pro nováčka ve zlínské sestavě šlo o vůbec první gól v para hokejové lize! Skóre definitivně uzavřel dvě minuty před koncem dorážející Josef Panák. SHK LAPP Zlín rozložil Motor z Českých Budějovic a vítězí 12:0.

SHK LAPP Zlín – Motor sledge České Budějovice 12:0 (3:0, 3:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 1. Hábl (Zdražil), 3. Zdražil (Ferenčík), 6. Korman (Stodůlka, Hábl), 18. Julina (Turic), 21. Zicha (Ferenčík), 23. Turic (Hábl), 32. Ferenčík (Stodůlka), 34. Stodůlka (Korman), 34. Turic (Hábl), 41. Turic (Hábl), 42. Máca (Ferenčík), 43. Panák (Hábl)

SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina (A), Mach, Ferenčík, Hábl – Stodůlka, Máca, Zdražil, Zicha, Turic, Panák, Zubek, Šafařík, Korman (C)

Motor sledge České Budějovice: Reast – Zajan (A), Laibacher, Bussmannn – Běhounek (C), Klima (A), Zikmund, Lacko, Špaček

Autor reportáže: Adam Čuba

Mustangové se rozjeli a v Uničově porazili Olomouc

Východočeši zachytili skvěle úvod utkání a v prvních dvou třetinách si vypracovali pětibrankový náskok. I když Kohouti vyhráli v závěrečné části, na obrat to nestačilo.

Pardubice vlétli na své soupeře jako uragán. Hned ve druhé minutě se prosadil Bernard Hering. Pravidelně se hosté dostávali do šancí a zásluhou Pavla Kubeše a Pavla Doležala odskočili do většího rozdílu. Čtvrt minuty před úvodní sirénou navíc přidal další trefu Frank Rennhack.

I druhému dějství vévodili Východočeši. Robert Pabst překonal gólmana Černocha už počtvrté a chvíli po vypršení přesilové hry se v samotném závěru podruhé do listiny střelců zapsal také Bernard Hering.

Až příliš pozdě začala Olomouc dotahovat náskok soupeře. Ve 38. minutě byl prvním úspěšným střelcem týmu Radim Mikuš, který navíc o dvě minuty později zaznamenal další trefu. Po jeho vyloučení však následně Pardubičtí velmi rychle využili početní převahu. Jedenáct vteřin po faulu se prosadil Frank Rennhack. Poslední slovo si v samotném závěru znovu vzali Kohouti, ani zkompletování hattricku Radima Mikuše však neodvrátilo porážku 3:7.

SOHO Olomoučtí Kohouti – SHK Mustangové AUTO IN 3:7 (0:4, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 38. Mikuš (Večerek, Žižlavský), 40. Mikuš (Žižlavský), 45. Mikuš (Večerek, Žižlavský) – 2. Hering (Kubeš), 6. Kubeš (Hering), 9. Doležal (Pabst), 15. Rennhack (Doležal), 19. Pabst (Rennhack, Kubeš), 29. Hering (Kubeš), 43. Rennhack (Doležal)

SOHO Olomoučtí Kohouti: M. Černoch — T. Kvoch — K. Bednářová, M. Švrček, L. Praus, M. Hlinka, R. Mikuš, M. Večerek, M. Žižlavský, D. Buriánek, T. Rozkopal

SHK Mustangové AUTO IN: P. Boček — P. Doležal, R. Pabst, P. Kubeš — M. Michalec, K. Chudomský, L. Kořínek, B. Hering, V. Buhr, J. Raška, M. Tereska, F. Rennhack

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Souboj reprezentačních trenérů vyhrál asistent

Do Ostravy přijela Sparta Praha vedená Jakubem Novotným, který v minulém týdnu dovedl reprezentační tým k bronzovým medailím v mezinárodním turnaji IPH Cup právě v Ostravar Aréně s asistentem Janem Szturcem, trenérem domácího celku Flamingos Ostrava. Sobotní utkání bylo vyrovnaným soubojem, kdy se misky vítězství převažovaly na jednu či druhou stranu. O výhře rozhodl hattrick ostravské zahraniční posily.

Do zápasového tempa se oba týmy dostávaly pozvolně. I když první zápis do střelecké listiny zapsali hosté už ve druhé minutě, kdy skóroval Alex Ohar. Domácí potřebovali na gólové zahřátí poměrně delší dobu. Michala Vápenku zprvu prověřovali a až ve dvanácté minutě naplno zatlačil do útoku Rob Easley, americká posila Flamingos. Poprvé skóroval, když se ocitl v rychlosti za sparťanskou obranou a tváří tvář překonal Vápenku blafákem k levé tyči. A podruhé skóroval po vyhrané buly po pravici hostujícícho gólmana, který se následně marně natahoval lapačkou a opět k levé tyči.

Ve druhém dějství to byla trochu přetlačovaná přes střední pásmo, kdy více méně nad loňským bronzovým týmem Flamingos vyhrávali. Jenže gólově se v této patnáctiminutovce radovali hosté, když se po jednom zdárném ubráněném tlaku dostali kolem levého mantinelu až před Martina Kudelu a Alex Ohar střelou zápěstím k druhé tyči vyrovnal. Domácí celek si vypracoval šance, dokonce i v oslabení, které z větší části pokračovalo po přestávce.

Na začátku třetí třetiny šla Sparta opět do vedení zásluhou bývalého a současného reprezentanta. Lukáš Kapko našel dobře postaveného Zdeňka Krupičku. Pak měla Sparta šance odskočit do dvougólového vedení v oslabení, které sehrála stejně jako Flamingos. V útočném pásmu. Až v závěru přesilovky se domácí dostali na dostřel Vápenkovy brány, ale gólově se prosadili vyrovnávací brankou až v druhé polovině třetí třetiny. David Handl vyhodil puk do středního pásma, kde se za obranou pohyboval Václav Hečko a souboj s Michalem Vápenkou, který vyjel z brány pro snížení střeleckého úhlu, vyhrál blafákem pod saněmi a střelou kolem, jak jinak, levé tyče. Jakoby domácí borci našli Vápenkovu slabinu.

Stav 3:3 trval až do 43. minuty, kdy hostující brankář držel pravou tyč proti Hečkovi, ale obránci nezabránili Robu Easleymu si puk vzít, objet bránu a zasunout opět kolem levé tyče, kde se Vápenka přesouval, jenže pozdě. Hattrick byl na světě.

Závěr třetiny patřil ofenzivě Sparty, ale ani kapitán Ohar, ani Zdeněk Krupička či Kapko utkání do prodloužení nedostali. Flamingos Ostrava vyhráli po tuhém boji nad loni bronzovou Spartou 4:3, když tři góly zařídil Easley.

Flamingos Ostrava – HC Sparta Praha Sledge 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Easley (V. Kudela), 14. Easley, 39. Hečko (Handl), 43. Easley (Hečko) – 2. Ohar (Raul), 19. Ohar (Bečvář), 33. Z. Krupička (Kapko)

Flamingos Ostrava: M. Kudela (Staněk) – V. Kudela, Handl, Palát, Vrubel (A) – Easley, Puchein, Židlická, Varga, Bařák, Němec (A), Hečko (C)

HC Sparta Praha Sledge: Vápenka – J. Krupička, Frolík, Zapletal, Raul, Bečvář, Novotný, Jirsa, Ohar, Kapko, Z. Krupička

Autor reportáže: Gabriela Juříková

Karlovy Vary zvítězily nejtěsnějším možným rozdílem

Ve třetím kole České para hokejové ligy se Žraloci neskutečně nadřeli na ledě Havířova, který byl k bodům neskutečně daleko. Rozhodla však jediná trefa.

Začátek utkání byl opatrný, až v 5. minutě přišla velká šance Žraloků, když se Wágner dostal ke střele z mezikruží, ale Lepáček předvedl dobrý zákrok vyrážečkou. O dvě minuty později Kuhli-Lauenstein ujel obraně hostí až před gólmana Macha, ale ten jeho střelu vyrazil lapačkou.

Branka padla až v poslední minutě první části, když hosté předvedli rychlý protiútok, který zakončil po Veselého příhře střelou do levého horního rohu Michal Geier. Po první třetině tak platil stav 0:1.

Ve druhé části hosté své vedení navýšili. Domácí obraně totiž ujel Filip Veselý, který ještě mohl nahrávat, ale rozhodl se zakončit sám. Přesnou střelou na vyrážečku nedal Lepáčkovi šanci. Přišla série vyloučení na obou stranách, ale ani jeden tým nedokázal přesilovku využít. Až v poslední minutě druhé části přesilovku využil Havířov, když Audun Bakke vymetl pravý horní roh Machovy branky. Po dvou třetinách tedy Žraloci vedli 1:2.

Ve třetí třetině už gól nepadl, i když šance k vidění byly. V polovině 34. minuty fomácí Bakke ve vyložené šanci přestřelil poloodkrytou branku Žraloků. Krátce po něm pálil z pravého kruhu Kuhli-Lauenstein, ale Mach podržel svůj tým.

Na konci 40. minuty hosté zazdili obrovskou šanci, když si Kovářík s Geierem několikrát vyměnili puk a prvně jmenovaný mohl pálit do odkryté branky, ale gólman Havířova svůj celek podržel, když zasáhl holí.

Domácí hráči byli blízko vyrovnání ve 43. minutě poté, co se domácí Oiseth dostal před Macha, ale ten jeho střelu zastavil. V závěru už si Žraloci vedení pohlídali a domácí hráče k ničemu nepustili. Karlovy Vary si tak odvezly tři body, Havířov odešel z ledu s prázdnou.

Parahokej Havířov z.s. – SKV Sharks Karlovy Vary 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Bakke (Oiseth, Kalegaris) – 15. Geier (Veselý, Zelinka), 19. Veselý

Parahokej Havířov z.s.: Lepáček (Loska) – Bakke, Kudrna „C“, Staněk – Oiseth, Kalegaris,Stiborský, Kuhli-Lauenstein „A“, Rábik, Prostředník, Mlčák „A“, Forgo

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Wágner „A“, Zelinka, Haas – Jeřábek, Veselý „A“, Kovářík, Geier „C“

Autor reportáže: Petr Miklas

Havířov srazil pražskou Spartu s čistým kontem

V rámci 4. kola České para hokejové ligy přijeli do Gascontrol Arény Pražané. Vyrovnaný duel nabídl v úvodní periodě jedinou trefu, jenže domácí byli v útoku konstantní, a navíc si perfektně hlídali i své defenzivní úkony.

Velmi vyrovnaný úvod rozhodlo vyloučení Jana Zapletala za nedovolené bránění, díky čemuž dostal Havířov možnost početní výhody, kterou také využil. Po přesném pasu Nora Oly Oisetha otevřel skóre Sandro Kalegaris.

I ve druhé části hry se domácí chopili aktivity, což jim vyneslo kýžené ovoce. Dvakrát udeřila stejná dvojice. Po pasu Inga Kuhli-Lauensteina se dvakrát trefil Jiří Forgo. Nejprve na samotném začátku prostředního dějství, následně i pouhých 32 vteřin před druhou sirénou.

Středočeši jen velmi složitě procházeli přes dobře zformovanou obranu soupeře, Havířov navíc hrozil z nebezpečných protiútoků. Posila Audun Bakke zvýšila už na 4:0 a po dovršeném hattricku Jiřího Forgabylo hotovo. Domácí si poradili s pražskou Spartou a vyhráli jasně 5:0.

Parahokej Havířov z.s. – HC Sparta Praha Sledge 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Kalegaris (Oiseth), 18. Forgo (Kuhli-Lauenstein), 30. Forgo (Kuhli-Lauenstein), 34. Bakke (Kuhli-Lauenstein, Staněk), 40. Forgo (Bakke)

Parahokej Havířov z.s.: E. Lepáček (I. Loska) — R. Staněk, E. Fojtík, P. Kudrna, A. Bakke — J. Forgo, T. Mlčák, L. Prostředník, M. Rábik, I. Kuhli-Lauenstein, M. Stiborský, S. Kalegaris, O. Oiseth, L. Sobotková

HC Sparta Praha Sledge: M. Vápenka — J. Raul, J. Zapletal, J. Frolík, J. Krupička — Z. Krupička, L. Kapko, A. Ohar, T. Jirsa, M. Novotný, S. Bečvář

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Žraloci si pochutnali na Plameňácích

Čtvrté kolo Para ligy svedlo dohromady Flamingos Ostrava a úřadující mistry ligy Sharks Karlovy Vary. Hosté si už v první třetině vytvořili dvoubrankové vedení, které si hlídali do poslední vteřiny základní hrací doby. Výhru 4:1 zařídili Michal Geier s Filipem Veselým. Mach o čisté konto přišel ve třetím dějství z hole Roba Easleyho.

Od startu utkání demonstrovali Žraloci svou sílu, jenže tu předváděl i ostravský brankář Martin Kudela. Spoluhráče z reprezentace Geiera a Veselého držel zkrátka. Druhý jmenovaný na začátku šesté minuty dokonce odkrytou bránu přestřelil. V osmé minutě v době oslabení ujel do útočné třetiny Hečko, jenže dlouho čekal na zakončení, až z bezprostřední blízkosti trefil jen obránce Zelinku. Po dlouhé hře ve středním pásmu rozčísly situaci Žraloci a v rozmezí necelé minuty a půl se dostali do dvougólového vedení. Po bojích ve středním pásmu se Karlovy Vary na začátku jedenácté minuty dostaly do útočné třetiny a vytěžily z toho úvodní branku. Michal Geier střelou z úhlu poslal kotouč pod horní tyč takovou razancí, že puk obkroužil horní síť brány a zastavil se na vzdálenější síti. Po nevydařené akci domácího týmu se hrálo před Kudelou, který kotouč vystřelený Filipem Veselým na poslední chvíli zastavil lapačkou u levé tyče a měl za to, že to gól nebyl. Jenže sudí Horák, pro kterého bylo utkání premiérou, byl jiného názoru a po konzultaci se zkušenějším Kafkou, že opravdu viděl kotouč celým objemem za brankovou čarou, gól potvrdil. Flamingos hledali cestu k bráně Macha, jenže dál než za modrou čáru se díky dobré soupeřově obraně nedostali.

Po výměně stran byli Flamingos dál aktivní a jen ofsajdová postavení je brzdila v posunu před Machovu bránu nebo zakázaná uvolnění. Více práce měl ale brankář Martin Kudela a v brankovišti se musel hodně ohánět. Když u pravé tyče zasáhl proti střele Kovaříka, okamžitě musel slejdovat na levou stranu, aby zabránil skórovat Veselému. Ale v čase 18:56 už Žraloci vytěžili po tlaku třetí gól. Z mezikruží střílel Michal Geier. O dvě minuty později měli Flamingos výtečnou šanci manko snížit, jenže Easley branku přestřelil. To se povedlo na druhé straně i Veselému, jehož střela vedla nahoru, jenže ramenem dostal puk Kudela před sebe, čímž situaci ještě víc zdramatizoval. Nakonec po kotouči skočil a přikryl jej lapačkou. V závěru třetiny byla dramata na obou stranách. Nejdříve se do úniku dostal Václav Hečko, jenže Bohumír Mach byl proti inkasování. A ani samostatný únik Michala Geiera neskončil pukem v bráně. Brankář Flamingos kolegu z reprezentace zná jistě velmi dobře, takže věděl, co pravděpodobně udělá. Proto puk neskončil v bráně, ale pod ležícím Kudelou napříč brankovištěm.

Ještě nebyla odehrána ani půlminuta třetí periody a Easley měl šanci zapsat se do střelecké listiny, kdyby Machovu bránu neminul. Což se nestalo v případě Filipa Veselého, který si zapsal druhou trefu poté, co Wágner uhájil útočnou třetinu a jeho nahrávku poslal na druhou tyč – 4:0. Pak se domácí celek poměrně dlouho drželi v útočné třetině, z čehož vytěžili gól. Rob Easley si najížděl před bránu, kde dostal přesnou nahrávku od Davida Paláta, posily ze Zlína, a kotouč namířil do odkryté poloviny brány. Flamingos vstřelený gól nabil energií do útoku a více se drželi v útočné třetině. Gólově se ale už domácí neprosadili, ovšem také už ani neinkasovali, takže utkání s úřadujícím mistrem ligy skončilo ještě příznivě – 1:4.

Flamingos Ostrava – SKV Sharks Karlovy Vary 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Easley (Palát) – 11. Geier (Wágner, Zelinka), 12. Veselý (Zelinka), 19. Geier (Veselý), 33. Veselý (Wagner)

Flamingos Ostrava: M. Kudela (Staněk) – V. Kudela, Handl, Palát, Vrubel (A) – Easley, Puchein, Gotthardt, Židlická, Bařák, Němec (A), Hečko (C)

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Wágner (A), Zelinka, Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý (A), Kovařík, Geier (C), Sedláček, Karafiát

Autor reportáže: Gabriela Juříková

Drama ve Zlíně, Pardubice obraly vicemistra

Zlín se v úvodu para hokejové ligy trápí, na kontě má po čtyřech zápasech pouhé čtyři body a v současné chvíli je dokonce mimo postupové příčky do play off. Vítaným oživením byl sice návrat Martina Joppy do sestavy (2+1), ani on ale prohře nezabránil. To Pardubice mohou být nadmíru spokojeny, porazily soupeře, se kterým ještě loni dvakrát vysoko padly, a navíc zůstávají i nadále stoprocentní.

Prvního gólu jsme se dočkali ve čtvrté minutě, Joppa našel před bránou Zdeňka Hábla, ten zametl puk do sítě. Vyrovnáno bylo bleskově, dobré hostující střídání zakončil přesnou ranou Pavel Kubeš – 1:1.

Mustangové byli rázem lepším týmem, hned dvakrát pak ujel do samostatného úniku Hering, jednou trefil brankáře, podruhé tyč. Dobře zahrál třeba i Rennhack nebo Kubeš, zatím bez gólové radosti. Na druhé straně byl od začátku aktivní Martin Joppa, ani on se ale zatím neprosadil.

V 16. minutě usedl na trestnou lavici dnes poprvé Pabst, Zlínu se ale přesilovka nepodařila podle představ. O čtyři minuty později tak přišel trest, skóre nejprve nahozením od modré otočil Pavel Kubeš, Bernard Hering si po dalších patnácti vteřinách najel do brankoviště a zvýšil na 1:3. Co na tom, že brankář Matoušek měl za sebou sérii dobrých zákroků, nyní už domácí nespasil ani on.

A bylo ještě hůře. Po chybném vyhodnocení situace vyjel zlínský brankář proti Bernardu Heringovi, ten ale dokázal kotouč dotlačit přes gólmana i obránce Hábla do sítě. Zlín byl jako opařený, do minuty vjel mezi rozhozené obránce, kdo jiný než Bernard Hering, který zkompletoval hattrick – 1:5.

Naději vykřesal Martin Joppa, jenž si šikovně vyměnil puk s Háblem a zavěsil – 2:5. Do třetí třetiny se šlo s rozdílem tří branek.

Na konci 39. minuty dostal Dávid Korman pobídku do brankoviště, kterou zakončením do protipohybu brankáře Bočka mazácky využil. V obrovské šanci se pak zjevil Joppa, jenž už jednou zaváhal při přečíslení, tentokrát z ideální pozice trefil tyč.

Na dostřel se Zlín dostal pět minut před koncem, kdy právě Martin Joppa dotlačil kotouč až do sítě – 4:5. Závěr sliboval pořádné drama, na to ale v podstatě nedošlo. Domácí i přes přesilovku nedokázali vyvinout tlak, naopak se sami až do konce museli bránit. Gól na holi měl třeba Kubeš, ale i další.

Mustangové z Pardubic tak zapisují mimořádně cenný skalp loňského vicemistra. Výhra to byla těsná, ubojovaná ale především zasloužená, Východočeši totiž byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Naopak Zlín je v krizi jakou nepamatuje, po čtyřech kolech má na kontě jen čtyři body a pohybuje se mimo play off. Vzpruhu by měl přinést Martin Joppa, jenž ale ještě stále čeká na svého zraněného parťáka z útoku – kapitána Mariana Ligdu.

SHK LAPP Zlín – SHK Mustangové AUTO IN 4:5 (1:1, 1:4, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Hábl (Joppa), 27. Joppa (Hábl), 33. Korman (Julina), 41. Joppa – 6. Kubeš (Hering), 21. Kubeš (Rennhack), 21. Hering (Pabst), 24. Hering (Kubeš), 25. Hering (Rennhack)

SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina (A), Mach, Ferenčík, Hábl – Stodůlka, Máca, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Turic, Panák, Zubek, Šafařík, Korman (C)

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kubeš (C), Pabst – Doležal, Rennhack, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský

Autor reportáže: Adam Čuba

Kohouti přejeli českobudějovický Motor

V olomoucké plecharéně přivítali Hanáci hráče z jihu Čech. Již od samotného úvodu Kohouti vévodili a v první třetině vstřelili hned devět branek. Nakonec slavili vysokou výhru 19:0.

Vstup do utkání měla Olomouc fantastický, necelých sto vteřin po úvodním buly totiž ujel vpřed Miloš Večerek, na jehož zakončení gólman Reast nestačil zareagovat. V osmé minutě přidali Hanáci další dva góly, prosadil se nejdříve Martin Žižlavský, a pak i Tomáš Rozkopal. Kohouti však v rozmezí mezi dvanáctou a čtrnáctou minutou přidali dalších šest přesných zakončení. Miloš Večerek a Martin Žižlavský díky dalším dvěma zářezům zkompletovali hattrick, do listiny střelců se zapsali také Michal Hlinka a Radim Mikuš.

Ve druhé periodě se do soupisky třígólových střelců úspěšně zapsal také Tomáš Rozkopal, o dvě branky se zasloužil David Buriánek a své již čtvrté zářezy v duelu zaznamenali rozjetí Miloš Večerek s Martinem Žižlavským.

V závěrečné periodě sice byl na straně domácích pouze jediný úspěšný střelec, trefil se však v rozmezí patnácti minut hned třikrát. Radim Mikuš z toho jednou skóroval v oslabení, jednou v přesilovce a jednou také při hře ve čtyřech na obou stranách. Hanáci své soupeře jasně přehráli a vítězí 19:0.

SOHO Olomoučtí Kohouti – Motor sledge České Budějovice 19:0 (9:0, 7:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Večerek (Mikuš), 7. Žižlavský (Večerek), 8. Rozkopal (Žižlavský), 12. Večerek (Mikuš), 12. Žižlavský (Hlinka), 12. Hlinka (Večerek), 13. Večerek (Mikuš), 13. Žižlavský (Kvoch), 14. Mikuš (Večerek), 19. Rozkopal (Hlinka), 21. Buriánek (Večerek), 23. Žižlavský (Hlinka, Mikuš), 24. Rozkopal (Žižlavský), 25. Buriánek, 27. Večerek (Mikuš), 30. Žižlavský (Mikuš), 38. Mikuš (Rozkopal), 42. Mikuš (Žižlavský), 44. Mikuš (Žižlavský)

SOHO Olomoučtí Kohouti: M. Černoch — T. Kvoch — L. Praus, K. Bednářová, M. Švrček, R. Mikuš, M. Večerek, M. Žižlavský, D. Buriánek, T. Rozkopal, M. Hlinka

Motor sledge České Budějovice: M. Reast — D. Kalina, K. Záluský, Z. Klima, D. Zajan — R. Špaček, J. Bussmann, M. Zikmund, D. Lacko, J. Kocanda, A. Laibacher, J. Rumplík, P. Běhounek, V. Mühlhans

Autor: Štěpán Navrátil

https://paralympic.cz/2023/10/demolice-ve-zline-a-...