Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
23.08.2022 Redakce

Zlínský deník : Zlín porazil v přípravném utkání Olomouc, zkoušel devítiletého kluka!

Zlín porazil v přípravném utkání Olomouc, zkoušel devítiletého kluka!

Mistrovské zápasy hrát kvůli nízkému věku ještě nemůže, přípravný duel s Olomoucí však byl pro něj velkou školou. Devítiletý Šimon Král má za sebou premiéru v dresu SHK Lapp Zlín, přispěl k výhře nad Hanáky v poměru 5:2.

Zlínští sledge hokejisté (tmavé dresy) v přípravném zápase zdolali Olomouc 5:2. | Foto: petrkoval.cz

Domácí trenér Tomáš Sedláček má pro nadějného junáka slova chvály. „Je to velmi šikovný, talentovaný kluk. Jeho věk ale ještě bohužel nedovoluje nastupovat do ligových měření sil. Doufám, že se bude rozvíjet dál. Do budoucna je určitě příslibem pro český sledge hokej," myslí si Sedláček.

Příprava: SHK LAPP ZLÍN – OLOMOUC 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Joppa (Turic, Korman), 22. Hábl (Joppa), 25. Ferenčík (Ligda), 29. Joppa, 39. Joppa (Mach) – 28. Novák (Radim Mikuš), 36. Večerek (Žižlavský). Rozhodčí: Blažek, Jurčík. Bez vyloučení. Bez využití.Střely na branku: 23:14 (7:1, 11:9, 5:4). Vyhraná vhazování: 10:12. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Zlín: Molek – Julina, Mach, Ferenčík, Hábl – Zdražil, Zicha Joppa, Turic, Ligda, Panák, Palát, Korman, Zubek, Král.

Olomouc: Černoch – Jedličk, Kardoš – Hlinka, Mikúš, Buriánek, Žižlavský, Novák, Večerek, Kaščák, Stašák, Rozkopal.

Jeho tým test před startem nového extraligového ročníku zvládl na výbornou. „Jsme rádi, že jsme si s Olomoucí mohli zahrát tohle přípravné utkání. Zahráli si i hráči, kteří se do zápasů tolik nedostávají. O výsledek tentokrát až tolik nešlo, ale samozřejmě mě těší, že jsme proměnili šance a že jsme vyhráli. Hlavně šlo ale o to, abychom se rozehráli," sdělil kouč.

Hned ve 2. minutě skóroval Martin Joppa, stejný hráč se ve zbytku zápasu trefil ještě dvakrát a zkompletoval tak svůj hattrick. K tomu všemu přidal navrch asistenci. Zlínští duelem proložili intenzivní soustředění, během kterého jsou denně dvakrát na ledě a jednou ve fitness centru.

Joppa se na soustředění přidal až na zápas, na výkonu to však znát nebylo. „Martin je střelec a vyloženě koncový hráč. U něj to není žádné překvapení," komentoval výkon zlínské opory trenér Tomáš Sedláček.

O zbylé dva góly Zlína se postarali Zdeněk Hábl a Slavomír Ferenčík. Před startem soutěže se tedy zlínští sledge hokejisté naladili na vítěznou vlnu.

Nový ročník zahájí zlínští sledge hokejisté o víkendu 10. a 11. září ve dvojzápase proti Spartě a Karlovým Varům.

https://zlinsky.denik.cz/hokej_region/zlin-porazil...