Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
21.12.2020 Redakce

Zlínský deník 21.12.2020

Sledge hokejisté letos dohráli. Nechci tomu věřit, smutní manažer Zlína

Letošní sezona sledge hokejistů Zlína trvala pouhé tři týdny. Vedení České para hokejové ligy tento krok učinilo vzhledem k dlouhodobě trvajícím vládním nařízením na území republiky, která těmto sportovcům nedovolují ani trénovat. Poslední zápasy ročníku byly sehrány v první polovině října.

Sledge hokejisté Zlína (v šedém). Ilustrační foto | Foto: petrkoval.cz

„Na začátku prosince, po opětovném uvolnění vládních nařízení, jsme sestavili plán pro restart ligy, který se měl uskutečnit na začátku ledna. Operovali jsme s variantou, že by se zrušilo play off a mistr byl vyhlášen po základní části, abychom vše časově zvládli,“ plánoval optimistickou variantu ředitel soutěže Jan Chlubna.

V polovině měsíce ale v České republice došlo k dalším restrikcím.

„Opětovný zákaz amatérských soutěží nám ale teď znemožnil nejen zápasy, ale i veškerou tréninkovou činnost. Dle daných předpokladů bychom tak nestihli odehrát ani základní část ligové sezóny 2020/2021,“ vysvětluje s mrzutostí Chlubna.

ADVERTISING

Sledge hokejisté tak druhý rok po sobě nepoznají svého vítěze. Před koronavirou krizí čtyři ročníky ovládl SHK LAPP Zlín.

„Moc tomu nechci věřit. Před startem sezony jsme nějaké komplikace čekali, ale ne až takovéto. Nikdy jsem nechtěl přistoupit na to, aby se soutěž ukončila, bohužel už je to tady. Nedá se nic dělat, taková je doba, nikdo neví, co bude. Měli jsme velkou nejistotu, která je alespoň vyřešena,“ vyjádřil se k předčasnému ukončení ročníku generální manažer Zlína Petr Julina.

I přes současnou situaci věří, že následující sezona už se minimálně bude blížit letitým zvykům.

„Jakmile to bude možné, chci, aby kluci mohli jít trénovat, jinak to bude pro ně likvidační. Vždyť v roce 2020 byli na ledě ani ne pět měsíců z celého roku, to je hrůza. Další boj nás poté čeká s rozpočtem. Máme skvělé partnery, každopádně řada firem má už nyní své potíže," poukazuje na nejistotu v dalších měsících.

Zlínští para hokejisté v letošním zrušeném ročníku sehráli tři zápasy. Po výhře 3:2 na ledě Sparty vzápětí prohráli v Karlových Varech 0:2. Třetí a poslední zápas pro zlínské skončil vysokým vítězstvím nad Pardubicemi 8:3.

Pouze v Deníku najdete informace nejen o místních sportech. Pořiďte svým blízkým digitální předplatné s unikátním sportovním obsahem již od 249 Kč. Více informací zde.

Autor: Radek Štohl