Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
10.03.2017 Redakce

Vozíčkář 10.3.2017

Startuje finále sledge hokejové ligy!

Boj o zlatý hattrick pro Lappáky míří do finiše. Zlínští sledge hokejisté odstartují finálovou sérii hranou na dvě vítězná utkání na půdě soupeře, v Pardubicích se hraje v sobotu od 15 hodin ve velké Tipsport aréně. Odvety jsou pak naplánovány na pátek 17. března od 18:30 na PSG aréně, případně za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy ve stejný čas o den později, tj. v sobotu.

Zlín postoupil do finále po vyřazení Sparty 2:0 na zápasy. To Mustangové měli tvrdší oříšek, Karlovy Vary předčili až ve třetím rozhodujícím duelu. „Každopádně Pardubice ke konci základní části nabraly neskutečnou formu a to potvrdily vyřazením Varů. Je těžké předvídat, kdo má navrch. Šance jsou padesát na padesát, uvidí se až na ledě,“ pověděl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

Vzestupnou formu Východočechů potvrzují i vzájemné duely ze základní části obou finalistů. Za což v prvním měření sil vyhrál LAPP doma 9:2, v Pardubicích zápas došel až do nájezdů. 4:3 nakonec triumfoval znovu Sedláčkův výběr.
Ten si bude muset dát pozor i na hvězdu Pardubic a celkově německé reprezentace Bernarda Herinka. „Eliminovat jeho sílu se určitě nějak dá, není to ale o jednom hráči. Musíme hrát celoplošný hokej,“ uvědomuje si pětačtyřicetiletý stratég.
Síla Mustangů může být i v početném kádru. „Ale nebudou z něj určitě hrát všichni. Tohoto se moc nebojím, i naši hráči jsou na tom dobře fyzicky. Navíc je konec sezóny, není se na co šetřit,“ burcuje Sedláček.
Menší vrásky na čele mu dělá účast zlínských hráčů Ligdy a Joppy na reprezentační akci Slovenska v Itálii mezi prvním a druhým finálovým duelem. „Co už naděláme, v reprezentačních povinnostech jim samozřejmě bránit nebudeme. Dostanou ale kázání, aby se nezranili,“ dodává s úsměvem kouč trojnásobného českého šampióna.

Jakub Kudláč
Archivní fota: Jaroslav Kvapil
Více zde: https://www.sledgehokejzlin.cz/