Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
17.10.2023 Redakce

TVS: ​Zlínští sledge hokejisté těsně nestačili na Němci vedené Pardubice

Zlínští sledge hokejisté těsně nestačili na Němci vedené Pardubice


Sledge hokejisté Zlína prohráli ve 4. kole tuzemské soutěže na svém ledě s Pardubicemi těsně 4:5. Domácí sice šli zkraje zápasu do vedení, v prostředním dějství ale v rozmezí ani ne pěti minut čtyřikrát inkasovali, přičemž v závěru duelu už hráči LAPP ZLÍN zvládli pouze snížit na rozdíl jediné trefy. Ne úplně povedený start do soutěže tak znamená šesté místo za zisk čtyř bodů ve čtyřech duelech. Další zápasy čekají Zlín o víkendu 28. a 29. října, kdy hrají na ledě Ostravy a Havířova.

Zlín poprvé v sezoně mohl využít služeb Martina Joppy, oproti tomu stále scházel zraněný kapitán Marian Ligda. Domácím vyšel vstup do utkání, kdy právě první jmenovaný chytrým řešením připravil prázdnou branku Zdeňku Háblovi - 1:0. Ani ne za minutu už ale bylo srovnáno, oči měl také pas Heringa na skórujícího Kubeše. Ke konci třetiny měl ještě šanci Joppa či Korman, stav už se ale neměnil.

Razantně se směr duelu změnil v prostřední části, přičemž výrazně na tom nesla stopu německá kolonie v dresu hostí. Frank Rennhack se například ukázal jako skvělý centr. Při brance na 2:1 posunul puk na Kubeše a jeho padáček od modré čáry zapadl přesně za Matouška.

Uběhlo 17 vteřin a hosté skórovali znovu, tentokrát úřadovala přeshraniční spolupráce Pabst a zakončující Hering - 3:1. A podpis pardubického snajpra nesly i další dvě trefy, i když cestu k hattricku měl Bernhard Hering celkem ulehčenou. V jednom případě zakončoval do prázdné branky poté, co Matouškovi odskočilo vyhození přes celé hřiště, při brance na 5:1 zase zakončoval zblízka nikým neatakován, leč obklopen pěticí dresů soupeře.

Zlínští se zvládli ještě oklepat, do pauzy snížil Joppa, na něhož ve třetí třetině navázal Korman. Martin Joppa pak ještě pět minut před koncem zápas zdramatizoval snížením na 4:5, více už ale domácí nestihli.

První třetina byla dobrá, měli jsme po ní vést 3:0. To se ovšem nestalo a pak nám to tam napadalo... Je jasné, že nás aktuální postavení v tabulce úplně netěší, ale máme před sebou ještě dost zápasů,“ pověděl po třetí porážce ze čtyř zápasů trenér SHK LAPP ZLÍN Tomáš Sedláček.

Autor: Michal Konečný

Foto: Jaroslav Kvapil

https://itvs24.cz/zlin/zlinsti-sledge-hokejiste-te...