Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
01.12.2021 Jakub Kudláč

Slovensko se premiérově probojovalo na paralympijské hry

Sledge hokejisté Slovenska se poprvé ve své historii probojovalo na paralympijské hry, které se uskuteční příští rok v Pekingu. Letenky do Číny si vybojovali ve zvládnuté kvalifikaci v Berlíně, kde nestačili pouze na Italy (2:3) a získali druhé postupové místo. Postupně vyhráli se Švédskem 4:0, Japonskem 3:0, Norskem 4:2 a na závěr v přímém souboji o postup přehráli domácí Německo taktéž 4:2.

Postupovou trefu v duelu s Němci obstaral útočník Dávid Korman, jenž posléze přidal také čtvrtý gól Slováků. Gól a asistenci zapsal ze zlínských barev Martin Joppa. Rozdílový byl v klíčovém duelu výkon brankářů, za což to německý Kunst si nepočínal zrovna přesvědčivě, slovenský brankář Lepáček zlikvidoval několik tutových šancí soupeře.

Kvalifikace se zúčastnilo celkem pět hráčů Zlína. Martin Joppa byl nejproduktivnější hráč celého turnaje s bilancí 6+3, činil se taky Dávid Korman (4+3). Kapitán Marian Ligda zaznamenal bilanci 0+3, obránce Slavomír Ferenčík zapsal jednu nahrávku a Róbert Turic nebodoval.

Ze Zlína by tak do Pekingu mělo vyrazit sedm hráčů, pět výše zmíněných Slováků i dva čeští zástupci David Palát a Zdeněk Hábl.

Česko a Slovensko na Zimních paralympijských hrách 2022, které jsou na programu od 4. do 13. března, doplní Jižní Korea, Itálie, Kanada, USA, Rusko a domácí Čína.

Z Moravy míří do Berlína velké gratulace... Pokud hráči zvládnout oslavy, slovenské hrdiny můžete vidět naživo již v neděli, kdy do Zlína přijedou Karlovy Vary (10:45, PSG aréna Zlín).

Může jít o obrázek 1 person , playing hockey a indoor

Martin Joppa se raduje ze vstřeleného gólu

Může jít o obrázek 3 people , people playing hockey a indoor

Dávid Korman skóruje proti Norsku

(Foto: Slovak Para Ice Hockey)