Zlín

Sparta

so

21.9.

Zlín

Karlovy Vary

ne

22.9.

České Budějovice

Zlín

so

19.10.

Pardubice

Zlín

ne

20.10.

Zlín

Ostrava

so

2.11.

Zlín

Havířov

ne

3.11.

Olomouc

Zlín

so

16.11.

Zlín

Olomouc

ne

17.11.

Sparta

Zlín

so

30.11.

Karlovy Vary

Zlín

ne

1.12.

Zlín

České Budějovice

so

4.1.

Zlín

Pardubice

ne

5.1.

Ostrava

Zlín

so

18.1.

Havířov

Zlín

ne

19.1.

02.05.2024 Jakub Kudláč

Sedm zlínských hráčů odcestovalo na světový šampionát do Calgary

Hned sedm trpaslíků vyslal zlínský sledge hokej na blížící se mistrovství světa, které začne v sobotu 4. května v kanadském Calgary. České barvy bude reprezentovat univerzál Zdeněk Hábl, ve slovenském dresu se pak představí brankář Miroslav Pastucha a v poli kapitán Slováků Martin Joppa, Marian Ligda, Slavomír Ferenčík, Dávid Korman a Róbert Turic.

Česko ve skupině A postupně vyzve Itálii, Japonsko a Kanadu. Slovensko se utká nejprve se Spojenými státy, následně s Čínou a skupinu zakončí duelem s Jižní Koreou.

Ze čtyřčlenných skupin postoupí do semifinále první dva celky každé skupiny, zbylé dva budou hrát o udržení systémem A3-B4, A4-B3. Poražení z těchto duelů sestoupí.

Pro Česko by měla být (a asi je) povinnost hrát o medaile, Slováci, kteří se do elitní skupiny vrátili po třech letech, se budou soustředit primárně na záchranu.

Mimochodem, další dva zástupce čítá Zlín také v poli rozhodčích, kdy do Kanady odcestoval jako hlavní Jan Vaněk, na čáře se pak představí Pavel Blažek. Turnaj celkově odpíská pět hlavních rozhodčích a devět čárových, zástupce mezi muži v pruhovaném má také hokejově exotická země Bosna a Hercegovina.

Zajímavostí taktéž je, že Slovensko všechny své duely ve skupině odehraje v 18:00 SEČ, to znamená v deset hodin dopoledne (v Calgary je o osm hodin méně). Medailové boje jsou na programu 12. května. Mezi kandidáty na finále patří zámořské celky, tj. Kanada a USA.

ROZPIS UTKÁNÍ ČESKA A SLOVENSKA V ZÁKLADNÍCH SKUPINÁCH (český čas):

Sobota 4.5:
USA - Slovensko 18:00

Neděle 5.5:
Česko -
Itálie 4:30
Čína - Slovensko 18:00

Pondělí 6.5:
Česko - Japonsko 4:30

Úterý 7.5:
Slovensko - Jižní Korea 18:00

Středa 8.5:
Kanada - Česko 1:00

Kompletní rozpis utkání v českém čase naleznete ZDE, statistické centrum a další podstatné informace na oficiálních stránkách ZDE.

POZNÁMKA: Sledovat všechny duely skrze Youtube můžete v prohlížeči Opera, kde je potřeba v nastavení povolit VPN.