Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
09.01.2023 Redakce

Parahockey.cz : Střed tabulky České parahokejové ligy se značně dramatizuje

Střed tabulky České parahokejové ligy se značně dramatizuje

Utkání 11. a 12. kola sledge hokejové ligy hostily kluby z východu republiky. Zlínští si dvakrát zastříleli, Sharks oba zápasy bez problémů zvládli a situace mezi Mustangy, Spartou a Kohouty začíná nabírat na obrátkách. Druhé a páté místo dělí pouhé tři body.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Havířov ovládly Karlovy Vary

První dějství příliš parahokejové krásy nepobralo. Oba týmy působily, hlavně ze začátku, dost zakřiknutým dojmem. Sharks šli do vedení z první větší akce, ve 4. minutě Veselý našel volného Patrika Sedláčka, kterému už stačilo jen zvednout puk nad beton bezmocného Lepáčka, 0:1. Poté měli Havíři k dispozici nájezd Inga, jeho blafák ale gólman Mach dokázal přečíst. Žraloci měli na hřišti optickou převahu, ale Havířov hrozil z brejků. Ve 12. minutě se domácí Kudrna provinil téčkem a šel si na dvě minuty odpočinout. Hosté měli své šance ale výborného Lepáčka se jim překonat nepodařilo. Po první třetině svítilo na světelné tabuli skóre 0:1.

Hosté měli výborný start do druhé třetiny. Lepáček předvedl několik výborných zákroků před dotírajícími Žraloky. V 19. minutě přidali hosté druhou branku, k volnému puku se před brankovištěm dostal Michal Geier, pro kterého nebyl problém jej dopravit do odkryté branky. Ve 22. minutě už to bylo 0:3 pro hosty, Radek Zelinka blafákem překvapil brankáře. Havířov snížil ve 24. minutě, Erik Fojtík překonal brankáře Macha. Vary měly herní převahu a Havíři hrozili z rychlých kontrů. Další branka padla ve 30. minutě. Patrik Sedláček se dostal k puku v mezikruží a doklepl jej za záda Lepáčka. Druhá perioda skončila výsledkem 1:4.

Třetí dějství se domácímu týmu vůbec nevydařilo. Lepáček kapituloval popáté už ve 32. minutě, to se prosadil Patrik Zelinka po pěkné souhře. O minutu později se trefil Patrik Sedláček a bylo to už 1:6. Žraloci pokračovali v tlaku, Wágnerova střela na bližší tyčku se ale neujala. Na bližší tyčku se ale ve 40. minutě prosadil hostující Michal Geier. Zmar domácích pokračoval, ve 42. minutě Lepáček ležel v brankovišti, když jej přehodil Patrik Sedláček, 1:8. Poslední gólový hřebíček zatloukl ve 43. minutě Václav Kovařík, který překvapil brankáře na bližší tyčku. Vary v Gascontrol Aréně zvítězily nad Havířovem vysoko 1:9.

Branky a nahrávky: 24. Fojtík (Ingo) – 4. Sedláček (Veselý), 19. Geier (Veselý), 22. Zelinka (Geier), 30. Sedláček (Wágner), 32. Zelinka (Wágner, Geier), 33. Sedláček (Veselý), 40. Geier (Wágner, Sedláček), 42. Sedláček (Veselý), 43. Kovačík (Veselý)

Parahokej Havířov z.s.: Lepáček (Loska) – Rauš, Kudrna ©, Fojtík (A), Staněk, Sobotková, Ingo, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo
Trenér: Richard Strnadel

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Vágner (A), Zelinka (A), Haas, Michalčín, Jeřábek, Veselý, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát
Trenér: Miroslav Hrbek

Autor reportáže: Vít Káňa

Foto zdroj: Parahokej Havířov

Kohouti zabrali až příliš pozdě a vedení Mustangů nedokázali dorovnat

Velmi zajímavý duel sehrály týmy ze špičky tabulky, konkrétně druhá Olomouc a třetí Pardubice. Hosté začali v hodonínském útočišti dominovat již v první třetině, když si s postupem času vypracovali dokonce pětigólové vedení. Hanáci zabrali a dokázali snížit na 2:5, to však z jejich strany bylo vše.

První třetinu rozehráli Pardubice skvěle, především kanonýr Bernard Hering. Nejlepší východočeský ranař dvakrát úspěšně kombinoval s kapitánem Pavlem Kubešem a již v sedmé minutě poslal svůj celek do dvougólového trháku.

Podobný průběh jsme viděli i v prostředním dějství, kdy opět úřadovali Mustangové. Třetí branku hostů přidal v čase 20:14 Lukáš Kořínek a přesně minutu před druhou sirénou skóroval i Pavel Doležal. S Kohouty to tak po půl hodině hry vypadalo za stavu 0:4 velmi špatně.

Pavel Doležal byl i prvním, kdo střílel úspěšně v poslední třetině. Při pětigólové ztrátě se ale Olomoučtí probrali. Nejprve snížil Martin Žižlavský, načež se Hanákům naskytla i příležitost v přesilovce. Další branky se dočkali pět minut před koncem utkání, když si branku připsal kapitán Radek Jedlička. To však ze strany domácích bylo vše a souboj o čelo tabulky tak zvládli lépe Mustangové. Z Hodonína si po vítězství 5:2 vezou tři body právě oni.

Branky a nahrávky: 35. Žižlavský (Stašák), 40. Jedlička (Žižlavský) – 5. Hering (Kubeš), 7. Hering (Kubeš), 21. Kořínek (Kubeš), 29. Doležal (Hering), 32. Doležal (Kubeš)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský
Trenér: Tomáš Svozil

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kubeš (C), Pabst, Doležal – Neuman, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský, Votruba
Trenér: Michal Tereska

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Zlín na domácí půdě deklasoval České Budějovice a přiblížil se na dosah druhého místa

V sobotu 7. 1. byl na programu zápas 11. kola České parahokejové ligy, ve kterém se střetl Zlín s posledními Českými Budějovicemi. Zlínští měli za úkol zvládnout zápas se suverénně nejhorším týmem ligy. Po jednoznačném průběhu především ve druhé třetině, kdy domácí nasázeli sedm, bral tým z Moravy tři body po výhře 12:0. Zápas se odehrál od 16:00.

Do utkání vstupovali domácí jako favorité. Třetí tým tabulky si chtěl svou pozici minimálně vylepšit. Navíc v zápase, který se hrál ve stejno chvíli druhá Olomouc prohrávala 0:4 po dvou třetinách, takže Zlín se výhrou mohl přiblížit druhému místu na rozdíl pouhého bodu. Úvodní gól zápasu byl k vidění v 6. minutě, kdy se prosadil nejproduktivnější hráč domácích Martin Joppa a Zlín vedl 1:0. Po asistenci u prvního gólu přidal i gól Zdeněk Hábl, který zvyšoval už na 2:0 v 11. minutě. Konec první třetiny patřil taktéž tomuto hráči, jelikož svou přihrávkou v posledním minutě našel Mariana Ligdu a do přestávky vstupovali Zlínští s třígólovým vedením. Po přestávce aktivita domácích neodcházela a v 18. minutě puk do sítě doručil David Palát. Pátý gól svého týmu zaznamenal Ladislav Zicha a následně se roztrhl pytel gólů. Mezi 25. a 28. minutou se v rozmezí 2 minut a 36 vteřin Zlín prosadil pětkrát. Tento časový úsek patřil především Róbertovi Turicovi, který ke dvěma svým 2 gólům přidal jednu asistenci u branky Martina Joppy. Prosadit se dokázal i Miroslav Zdražil a další svou branku v zápase přidal i Marian Ligda. Stav po dvou třetinách byl tedy už 10:0. Ve třetí třetině padly ještě dvě branky, díky kterým se podařilo zkompletovat hattrick hned dvěma hráčům domácího týmu. Nejprve zaznamenal svůj třetí gól Marian Ligda, a poté ho následoval i Martin Joppa. Po výhře 12:0 se tak mohl domácí tým radovat z výhry i z dalších tří bodů do tabulky.

Branky a nahrávky: 6. Joppa (Hábl), 11. Hábl (Joppa), 15. Ligda (Hábl), 18. Palát (Turic, Joppa), 22. Zicha (Hábl, Turic), 26. Turic (Joppa), 27. Zadražil (Ligda), 27. Turic (Joppa), 28. Ligda (Hábl, Panák), 28. Joppa (Turic, Mach), 37. Ligda, 45. Joppa (Turic, Panák)

SHK LAPP Zlín: Molek (Pastucha) – Mach, Hábl (A) – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Šafařík
Trenér: Tomáš Sedláček

Motor sledge České Budějovice: Lacko – Zajan (A), Laibacher, Záluský – Ropp, Běhounek (C), Klima (A), Kalina, Zikmund, Kocanda, Špaček
Trenér: Martin Zikmund

Autor: Jan Táborský

Sparta si vítězství v Ostravě zařídila kanonádou v první třetině

Pražané vyrazili na led předposledních Flamingos. V OSTRAVAR Aréně se utkání vyvíjelo jednoznačně již od první minuty. Sparťané sice v půli utkání mírně polevili, nicméně vítězství udrželi.

Úvod utkání patřil jednoznačně hostujícímu výběru. Pražané do utkání vlétli a jako první se prosadil Jiří Raul. Po chvilkové odmlce se roztrhl pytel s góly a Staněk musel lovit kotouč ze sítě hned třikrát za dvě minuty herního času. Dvakrát se do listiny střelců zapsal Zdeněk Krupička a jednou také Jan Zapletal.

V prostřední periodě se oba týmy držely zkrátka. Nikdo nechtěl udělat chybu, Sparťanům navíc stačilo uhájit svůj náskok. Za druhou patnáctiminutovku nebyli brankáři nikým překonáni a platil tak stále stav 0:4.

Na začátku závěrečné třetiny zvýšil náskok Středočechů Lukáš Kapko. Skóre se poté neměnilo ani v přesilovce domácích a Sparta si tak z Ostravy odváží tři body za jasné vítězství 5:0.

Branky a nahrávky: 7. Raul, 13. Krupička (Krupička), 15. Zapletal (Raul), 15. Krupička, 33. Kapko

Flamingos Ostrava: Staněk (Kudela M.) – Szturc, Kudela V., Handl, Vrubel (A) – Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Němec, Hečko (C)
Trenér: Jan Szturc

Sparta para hokej: Vápenka (Matoušík) – Zapletal, Raul (A) – Krupička J., Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar (C), Kapko, Krupička Z. (A)
Trenér: Jakub Novotný

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Hanáci si proti Motoru zastříleli

Jako první byl na programu 12. kola parahokejové ligy zápas mezi Olomouckými Kohouty a sledge Motorem České Budějovice. Již od samého začátku diktovali ráz utkání domácí a i díky skvělým individuálním výkonům slavili jasné vítězství.

Úvodní perioda byla jednoznačně v režii Hanáků. Při chuti byl především kapitán Radek Jedlička, který střelou do šibenice otevřel skóre. V polovině dějství pak domácí vstřelili tři rychlé branky po sobě. Nejprve se prosadil dorážející Radim Mikuš, ale po buly ve středovém kruhu pak téměř okamžitě skóroval i Michal Hlinka. Svou střelou sice napálil břevno, ale odražený kotouč zamířil od zad gólmana Lacka za brankovou čáru. Minutku hrůzy Motoru završil o sedmnáct vteřin později gólem Martin Žižlavský. Ještě do konce první patnáctiminutovky přidal dvě branky Radek Jedlička a dovršil tak velmi rychlý hattrick.

I přesto, že se ve druhé části Motor herně zvedl, byli to opět Hanáci, kdo se jako první radoval. Druhou branku v utkání přidal Martin Žižlavský. Gólman Lacko několikrát fantasticky zakročil a podržel stav utkání na skóre 7:0.

Poslední periodě ale opět kralovali Kohouti. Dvěma brankami se do listiny střelců zapsal Martin Novák, ke kterému se dvakrát přidal i Martin Žižlavský. Druhý jmenovaný se tak zastavil na čtyřech brankách v utkání. Kapitán Radek Jedlička k hattricku přidal i čtyři asistence a Olomouc tak vyhrála jasně 11:0.

Branky a nahrávky: 4. Jedlička (Žižlavský), 8. Mikuš (Jedlička), 8. Hlinka (Mikuš), 9. Žižlavský (Jedlička), 11. Jedlička (Novák), 14. Jedlička (Mikuš), 22. Žižlavský (Mikuš, Novák), 31. Novák, 35. Novák (Jedlička), 44. Žižlavský (Jedlička), 45. Žižlavský (Novák, Rozkopal)


SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák
Trenér: Tomáš Svozil


Motor sledge České Budějovice: Lacko – Zajan (A), Běhounek (C), Laibacher – Ropp, Klima, Kalina, Záluský, Zikmund, Kocanda, Špaček
Trenér: Martin Zikmund

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Foto zdroj SOHO Olomoučtí Kohouti

Obhájci titulu sahali po gestech fair play a díky zlepšené obraně soupeře vyhráli „jen“ 7:0

Na ostravském ledě přivítali domácí Flamingos tým ze západu Čech. Sharks Karlovy Vary již od samotného začátku diktovali ráz utkání a šli sebevědomě za vítězstvím. Nakonec brali tři body za výhru 7:0.

Karlovy Vary nenechali domácí obranu vydechnout. Staněk v první půlminutě vykryl střelu Zelinky, později se díval, jak Vladimír Kudela blokuje střelu Sedláčka. Flamingos Macha prověřili v začátku třetí minuty, ale z protiútoku se gólově radovali obhájci titulu Žraloci. Do střelecké listiny se poprvé zapsal Filip Veselý. Vyrovnání bylo brzy na scéně, jen kdyby střela Václava Hečka mířila do správného místa. Tlak hostů byl velký a jen díky výborným zákrokům Tomáše Staňka se skóre nezvyšovalo. Až v sedmé minutě první třetiny ukončil kolotoč nahrávek Filip Veselý po nahrávce Michala Geiera tečí k pravé tyči Staňkovy brány. S pukem do útočné třetiny vjížděl převážně Václav hečko, jenže si kolikrát neměl s kým puk nahrát a tak jej soupeřova obrana dokázala zpacifikovat. První přesilovka patřila domácím Flamingos, ale spíš měl v přesilovce práci Staněk. Hrstka diváků, která se v brzkém nedělním ránu v Multifunkční hale Ostrava sešla, byla svědkem Geierova úniku bez zakončení nebo dvou hráčů za domácí obranou jedoucími na gólmana a taktéž bez zakončení.
Gesta fair play? Zřejmě, možná.

V druhém dějství byl obraz ze strany Flamingos malinko lepší. Hečkovi se nabídl na ose hřiště Dzimko a Mach si připsal zásah po pomelici z pravé strany. Obranná hra domácího týmu se výrazně zlepšila, ale hattricku Filipa Veselého nešlo zabránit. Vystihl špatnou rozehrávku na ose hřiště a z mezikruží tváří v tvář gólmana prostřelil nad jeho levým ramenem. Kdyby Vrubel dojel kotouč dřív než Zelinka, asi by mohl Macha o čisté konto obrat, ale nestalo se tak. Stejně kdyby Hečkovi neprojel puk pod saněmi, nedostal by se Filip Veselý k odraženému puk a nevstřelil svůj i týmový čtvrtý gól. Po dvaceti vteřinách se stav opět měnil. Dnešní oslavenec Karel Wagner si nadělil dárek, který mu naservíroval Michal Geier s Patrikem Sedláčkem. Flamingos zlepšili výrazně obranu a tak se hrálo převážně ve středním pásmu. Ale jen pár minut. Pak za to Žraloci opět vzali a po úniku Michala Geiera vedli 6:0. V 30. minutě přišel na scénu opět Filip Veselý a Karlovy Vary vedly před druhou přestávkou 7:0. Navíc získali početní výhodu, jejíž poměrnou část si přenesly do třetí periody.

Na jejím začátku měli výbornou šanci Flamingos, ale souhra Hečka s Němcem neskončila gólově. Domácí bránu na třetích patnáct minut hájil Martin Kudela. A hájil ji znamenitě. Nedal svým kolegům z reprezentace žádnou další gólovou radost. Zuby si na něm, obrazně řečeno, vylámali Zelinka, Veselý i Wágner či Geier. Ale i Mach se blýskl zákrokem proti Václavu Hečkovi, který mířil do horních míst brány. Na boku ležící Bohumír Mach natáhnul lapačku a tím uhájil čisté konto. Veselého výpady blokovali hráči v poli a tak mladičký snajpr nepřidal k pěti gólům už další. I oslavenci Wagnerovi bylo domácí obranou dovoleno zakončovat své akce. Obájci titulu a současní lídři soutěže díky zlepšené obraně Flamingos na ostravském ledě zvítězili jen 7:0.

Branky a nahrávky: 3. Veselý, 7. Veselý (Geier), 19. Veselý, 22. Veselý, 22. Wagner (Geier, Sedláček), 26. Geier, 30. Veselý


Flamingos Ostrava: Staněk (M. Kudela) – Szturc, V. Kudela, Handl, Vrubel – Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Němec, Hečko
Trenér: Jan Szturc


SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Wágner, Zelinka, Haas – Michalčin, Jeřábek, Geier, Veselý, Kovařík, Sedláček, Karafiát
Trenér: Miroslav Hrbek

Autor reportáže: Gabriela Juříková

Krupička hattrickem rozhodl o vítězství Sparty

Úvod do zápasu měli lepší hráči Sparty. Ti se dostali do vedení dvěma slepenými brankami už ve 2. minutě. Nejprve se po skrumáži před brankářem Havířova se dostal k volnému puku Zdeněk Krupička, který jej doklepl do odkryté branky. O chvíli později jela na havířovského brankáře dvojice útočníků Sparty, Ohar našel Jana Zapletala, jenž překonal Losku na bližší tečku. Havířov byl ve velkém útlumu, hosté mohli navýšit v 7. minutě Krupičkou, ale Loska jej tygřím skokem vychytal. Havířovští měli náznaky šancí z rychlých kontrů, jenže Ingo nebyl přesný. Po dvaceti minutách bylo skóre 0:2pro Spartu.

Ve druhém dějství se už alespoň opticky hra trochu vyrovnala. Hrálo se nahoru a dolů. Nicméně Loska i Vápenka ukázali svou třídu. Ve 25. minutě ujel Ingo Kuhli-Laustein, natlačil se před obránce Sparty a zblízka prostřelil Vápenku 1:2. Hosty obdržená branka nakopla, ale Krupička s Oharem ve svých šancích selhali. Havířov měl sice nájezd Inga, ale ten byl nepřesný v zakončení. Po druhé periodě byl stav 1:2 pro Pražany.

Hosté měli v úvodu třetího dějství velký nápor, který rezultoval ve 32. minutě v další branku. Dva Sparťané si vyměnili puk před brankářem Loskou a Zdeněk Krupička se prosadil do odkryté branky. Havíři neměli síly zastavit Sparťany. Ti se prosadili znovu ve 36. minutě, Zdeněk Krupička se efektním lobem, když byl ještě metr před modrou čarou, trefil pod břevno branky Havířova. Domácí se tlačili do pásma, ale Fojtík, Kudrna a Ingo už Vápenku nepřekonali. Sparta Praha si tak z Gascontrol Arény odváží za výhru, v poměru 1:4, plný počet bodů.

Branky a nahrávky: 25. Ingo (Staněk) – 2. Krupička, 2. Zapletal (Ohar), 32. Krupička (Ohar), 36. Krupička

Parahokej Havířov z.s.: Loska (Lepáček) – Rauš, Kudrna (C), Fojtík (A), Staněk, Sobotková, Ingo, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo
Trenér: Richard Strnadel


Sparta para hokej: Vápenka (Matoušek) – Zapletal, J. Krupička – Raul (A), Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar, Kapko, Z. Krupička
Trenér: Jakub Novotný

Autor reportáže: Vít Káňa

Zlín roznesl Mustangy, nasypal jim deset gólů

Parádní víkend mají za sebou parahokejisté SHK LAPP Zlín. Borci z Baťova města ve dvou zápasech ani jednou neinkasovali, tentokrát to odnesl soupeř z východu Čech – Mustangové Pardubice. Zlín položil základy pro svou dvoucifernou výhru už v prvním třetině a stav postupně navyšoval. Nejvíce se blýskl slovenský lídr Martin Joppa (2+6), parádním hattrickem se prezentovala opora zadních řad Zdeněk Hábl.

Na první tutovku jsme nemuseli čekat dlouho, pouhou minutu po vhození úvodního buly ujížděl sám na bránu Dávid Korman, nicméně nepovedlo se mu zakončení a stav tak zatím zůstal nezměněn. Další hrozbu znamenalo přečíslení Martina Joppy se Zdeňkem Háblem, druhý jmenovaný ještě centroval před bránu, jenomže hůl svého parťáka nakonec netrefil. Na konci čtvrté minuty šli hosté do čtyř a to už se Zlín dokázal prosadit. Martin Joppa zavezl kotouč za branku a okamžitě vracel na sjíždějícího kapitána Mariana Ligdu, jenž bez větších potíží zametl kus černé gumy za dezorientovaného brankáře Bočka. Netrvalo dlouho a už to bylo 2:0, Róbert Turic se z mezikruží dostal k dorážce a povedeným dloubákem obstřelili gólmana soupeře, kotouč zapadl až do sítě. Do konce periody se ještě zvládl prosadit David Palát a v samém závěru ještě hrozil za obranou vartující Dávid Korman, který se už ale neprosadil.

Pardubice v zápase v podstatě neměly protihru, což se ještě zvýraznilo v prostřední části hry. V první velké šanci druhé třetiny se v mezikruží zjevil Marian Ligda, který ranou po ledě zvýšil na 4:0. Martin Joppa se pak snažil skórovat z prostoru před bránou, což se mu sice nepodařilo, nicméně nemuselo jej to mrzet, jelikož ještě v téže minutě se právě Martin Joppa vytočil zpoza branky a zametl puk do sítě. Skvělou práci na brankovišti odvedl i Róbert Turic, jenž dnes rovněž odehrál výborný zápas. Podobný gól přidal ještě Zdeněk Hábl, jenž nabral kotouč po Turicově střele a identicky jako Joppa dopravil kus černé gumy do sítě. V závěru se po pár lacinějších brankách pro změnu blýskl Petr Boček, jenž parádním přesunem zlikvidoval přečíslení 2 na 1.

V úvodu poslední části hry se snažili útočit i hosté, aktivní byl především kapitán Pavel Doležal, ani on ale nedokázal nic moc vymyslet. No, a Zlín dominoval dál. Nejprve David Palát zužitkoval nájezdem do brankoviště Háblův pas, nicméně tady všem na stadionu mírně zatrnulo, jelikož brankář Boček si při zákroku zřejmě udělal něco s rukou, přičemž Pardubice neměly na soupisce brankáře, který by byl schopen za zraněného kolegu zaskočit. To nakonec díky bohu nebylo potřeba, Boček utkání zvládl dochytat. Dalším brankám ale hostující gólman zabránit nedokázal. Parádním průnikem do pásma a střelou nad lapačku se prezentoval Zdeněk Hábl, který po pár minutách přidal ještě jednu branku po střele z úhlu a hattrick byl na světě! Tři minutky před koncem přidal onen magický desátý gól Martin Joppa, jenž dostal až příliš mnoho prostoru na levém mantinelu, vyjel si na kruh, zamíchal s pukem a skóroval – 10:0!

Zlín tak potvrdil roli papírového favorita a z víkendu si nese plný počet šesti bodů při skóre 22:0! Další duel čeká para hokejisty z Baťova města příští sobotu od 10:30, kdy na PSG Arénu ve Zlíně dorazí Flamingos Ostrava.

Branky a nahrávky: 4. Ligda (Joppa), 5. Turic (Joppa), 12. Palát (Ligda), 19. Ligda (Joppa), 22. Joppa (Turic), 26. Hábl (Joppa, Palát), 33. Palát (Hábl, Joppa), 38. Hábl (Ligda), 42. Hábl, 43. Joppa (Panák, Korman)

SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Palát, Hábl (A) – Stodůlka, Zicha, Zdražil, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Šafařík, Korman
Trenér: Tomáš Sedláček

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Pabst, Doležal (C) – Neuman, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský, Votruba
Trenér: Richard Buhr

Autor reportáže: Adam Čuba

Článek zpracoval: Štěpán Navrátil
Foto zdroj: SOHO Olomoučtí Kohouti, Parahokej Havířov

https://parahockey.cz/liga/situace-se-ve-stredu-ta...