Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
25.09.2023 Redakce

PARAHOCKEY.CZ : ​Žraloci ve střelecké formě, berou další dvě ligové výhry

Žraloci ve střelecké formě, berou další dvě ligové výhry

Ve čtvrtém zářijovém víkendu naskočily do akce čtyři nejúspěšnější celky uplynulého ročníku. Karlovy Vary potvrdily skvělou formu a dvakrát zvítězily o šest gólů, Olomouc si na Spartě zastřílela, zatímco Zlín bojoval s Pražany až do nájezdů, v nichž těsně padl.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Duel Sparty se Zlínem rozhodly až nájezdy

Hned v prvním kole České para hokejové ligy dospělo utkání za nerozhodného stavu až do prodloužení. Sparta sice ze začátku vedla, hosté ale dokázali vývoj duelu překlopit. Následně domácí vyrovnali a rozhodli o zisku dodatečného bodu v nájezdech.

Bojovný duel rozehrála lépe domácí Sparta. Pražané si aktivní hrou vytvářeli příležitosti a do střelecké listiny se zapsali jako první. Po pasu Ohara neomylně zacílil do branky Zlína Zdeněk Krupička. Moravané však nevynechali jediný souboj, a ještě do konce periody stihli vyrovnat. Své střelecké umění totiž bezchybně předvedl Zdeněk Hábl.

Do druhého dějství naskočili Valaši skvěle a překlopili vývoj utkání na svou stranu. Tentokrát Korman ještě přihrával na Ferenčíka, úspěšný zakončující byl však naprosto stejný, a to Zdeněk Hábl. Bojovný výkon Pražanů však ještě do sirény přinesl své plody. Alex Ohar si místo asistenta vybral roli střelce a necelou minutu před koncem třetiny vyrovnal.

Závěrečné periodě kralovali oba gólmani a za svá záda už nepropustili jediný pokus. Rozuzlení tak nastalo v podobě samostatných nájezdů. Zdeněk Krupička poslal ve druhé sérii Spartu do vedení, ve třetích pokusech pak skórovali oba hráči. Dávid Korman sice vyrovnal na průběžných 1:1, jenže okamžitě přidal na druhé straně nakonec rozhodující nájezd Jiří Raul.

Branky a nahrávky: 7. Krupička (Ohar), 30. Ohar, 45. Raul (TS) – 12. Hábl (Korman), 21. Hábl (Ferenčík, Korman)

HC Sparta Praha Sledge: M. Vápenka — J. Zapletal — Z. Krupička, J. Krupička, J. Raul, J. Frolík, M. Novotný, A. Ohar, L. Kapko, S. Bečvář, T. Jirsa

SHK LAPP Zlín: S. Molek (M. Pastucha) — P. Julina, T. Mach, S. Ferenčík, Z. Hábl — M. Máca, M. Zdražil, L. Zicha, R. Turic, J. Panák, M. Zubek, P. Šafařík, D. Korman

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Sharks si proti Olomouci zastříleli

Úvodní zápas Žraloků patřil bezpochyby hned od začátku jim. Během utkání neměl soupeř z Olomouce moc prostoru k zakončení, aby výsledek nějak změnil. A ačkoliv si dvě třetiny držel Bohumír Mach čisté konto, nakonec mu ho překazila jediná branka soupeře. Karlovarský tým však přestřílel Kohouty 7:1.

Hned ve druhé minutě první části Žraloci předvedli, kdo bude mít zbytek utkání většinou pod kontrolou. Podařilo se jim otevřít skóre, konkrétněji Filipovi Veselému, který z levého kruhu čistě vstřelil puk do sítě. O dvě minuty později přidal Filip Veselý další branku, když po přihrávce Michala Geiera našel prázdný prostor za zády olomouckého gólmana. K prvnímu většímu pokusu o snížení skóre se dostal Radek Jedlička. Jeho střelu ale vyrazil Bohumír Mach zpět do hry. Ačkoliv se Žraloci dostali do dvouminutového oslabení, nebyla to pro ně překážka. Ve 12. minutě dostal nabito od Filipa Veselého Michal Geier, který po přihrávce na nic nečekal a vystřelil přímo do sítě.

Druhá dvacetiminutovka začala pro Žraloky vyloučením, které si ale uhlídali. V 19. minutě měl další větší šanci Miloš Večerek, který objel Macha a vystřelil těsně před ním. Kotouč dokázal domácí gólman ubránit doslova hlavou, kdy se odrazil zpět do hry. Ve 21. minutě přidali Žraloci čtvrtou branku. O ní se postaral připravený Radek Zelinka, který po přihrávce okamžitě vsítil puk za Michala Černocha. Po dalších dvou minutách padl další domácí gól. O něj se opět postaral Filip Veselý, po spolupráci s Michalem Geierem. Olomoučtí Kohouti se snažili ze všech sil udržet v útočném pásmu, většinou ale byli na puku domácí. To potvrdil další gól ve 27. minutě. Napodruhé se podařilo prostrčit kotouč za brankovou čáru Radkovi Zelinkovi.

V poslední části utkání se štěstí usmálo i na Kohouty. Ti využili ve 35. minutě přesilovou hru a pomalý přesun domácího gólmana. Střela Radka Jedličky stihla proklouznout pod Machovo natahující se ruku. Dále se hra spíše přesouvala ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedařilo zůstat delší dobu v útočné třetině. Žraloci nakonec stvrdili svoje vítězství sedmým gólem, který ve 44. minutě vstřelil Lukáš Michalčín.

Branky a nahrávky: 2. Veselý, 4. Veselý (Geier), 12. Geier (Veselý, Wágner), 21. Zelinka (Veselý), 23. Veselý (Geier), 27. Zelinka (Geier, Veselý), 44. Michalčín (Geier, Wágner) – 35. Jedlička (Večerek)

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Wágner, Zelinka (A), Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát
Trenér: Miroslav Hrbek

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Kvoch, Jedlička (C) Kardoš – Hlinka, Praus, Rozkopal, Buriánek, Žižlavský, Večerek, Mikuš
Trenér: Tomáš Svozil

Autor reportáže: Leona Tomcová

Olomouc se pomstila v repríze duelu o bronz

Ihned po Karlových Varech odcestovali Hanáci do Prahy, kde se v repríze bronzového souboje střetli se Spartou. I když byla minulý rok úspěšnější Praha, Kohouti ukázali svou sílu a zvítězili jasně 5:0.

Poněkud váhavý start z obou stran více svědčil Moravanům. Kapitán Radek Jedlička využil v sedmé minutě své rychlosti a neomylně otevřel skóre utkání. Po první periodě si Kohouti drželi jednobrankový náskok.

Ve druhé části byli znovu aktivnější hosté, tentokrát ale přidali hned dvě přesné trefy. Miloš Večerek se dvěma povedenými individuálními akcemi zapsal do listiny střelců. Důležité bylo i vyloučení domácího Miroslava Novotného v samotném závěru třetiny.

Hned na úvod závěrečného dějství totiž Hanáci přesilovou hru využili. Radek Jedlička pouhých třináct vteřin po úvodním buly vyslal vpřed Miloše Večerka, jenž zkompletoval hattrick. Hra za nerovnovážného počtu hráčů na obou stranách Olomouci svědčila zřejmě i z druhého úhlu pohledu. Při vyloučení kapitána Jedličky totiž ve vlastním oslabení upravil na konečných 5:0 pro Kohouty Radim Mikuš.

Branky a nahrávky: 7. Jedlička, 24. Večerek, 28. Večerek, 31. Večerek (Jedlička, Mikuš), 33. Mikuš (Žižlavský)

HC Sparta Praha Sledge: M. Vápenka — J. Zapletal, J. Krupička, J. Frolík, J. Raul — S. Bečvář, M. Novotný, T. Jirsa, A. Ohar, L. Kapko, Z. Krupička

SOHO Olomoučtí Kohouti: M. Černoch — T. Kvoch, R. Jedlička, M. Kardoš — M. Hlinka, L. Praus, T. Rozkopal, D. Buriánek, M. Žižlavský, M. Večerek, R. Mikuš

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Zlín na západě republiky neuspěl. Karlovy Vary si zastřílely

V repríze loňského finálového souboje se střetly Karlovy Vary se Zlínem. Již od samotného úvodu diktovali tempo utkání domácí hráči, kteří na konci slavili jasné vítězství 8:2.

Sharks začali své soupeře cupovat okamžitě po prvním buly. Gólman Molek nevěděl, kam dříve koukat, a tak se mohl ranou do poloodkryté klece prosadit Patrik Sedláček. O minutu později se dostal Filip Veselý do samostatného úniku, který proměnil svižnou kličkou. Oba střelci si následně vyměnili v přečíslení pár přihrávek a zakončující Patrik Sedláčekzapsal druhý zářez v utkání. Filip Veselý však nechtěl zůstat pozadu a o minutu později rovněž zapsal svou druhou branku dne. Největší šanci Zlína měl na holi hostující Ferenčík, jenže svou příležitost neproměnil, a tak se mohl na druhé straně popáté radovat Michal Geier, jehož nechytatelná střela skončila přesně pod horní tyčkou.

Zlín se oklepal i za nepříznivého stavu a dvojicí slepených branek snížil. Dělovku Pavla Juliny z mezikruží zastavila až síť v brance Macha. Za necelou minutu prokázal své střelecké schopnosti ranou přes blokující hráče Zdeněk Hábl. Žraloci však nechtěli zůstat pozadu a znovu se vyřítili vpřed. Michal Geier sice napoprvé neuspěl, na dorážku byl však gólman Moravanů už krátký. Necelou půlminutu před sirénou poté zkompletoval hattrick Filip Veselý.

Domácí pokračovali v aktivní hře i v závěrečné části hry, naráželi však na skvěle chytajícího Molka, na němž si vylámal zuby Geier a dvakrát i Zelinka. Čtrnáct vteřin před samotným koncem utkání však hostující strážce svatyně kapituloval. Filip Veselý svůj samostatný únik proměnil a uzavřel skóre utkání na konečných 8:2 z pohledu domácích Sharks.

Branky a nahrávky: 2. Sedláček (Veselý), 3. Veselý (Geier, Michalčín), 5. Sedláček (Veselý), 6. Veselý (Zelinka), 10. Geier (Veselý, Zelinka), 25. Geier (Zelinka, Veselý), 30. Veselý, 45. Veselý (Wágner, Zelinka) – 22. Julina, 23. Hábl

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach B. – Wágner (A), Zelinka, Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát (A)
Trenér: Miroslav Hrbek

SHK LAPP Zlín: Molek (Pastucha) – Julina (A), Mach T., Ferenčík, Hábl (C) – Máca, Zdražil, Turic, Panák, Šafařík, Korman
Trenér: Tomáš Sedláček

Autor reportáže: Štěpán Navrátil
Foto: Archív SKV Sharks Karlovy Vary

https://parahockey.cz/liga/zraloci-ve-strelecke-fo...