Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
07.09.2019 Jakub Kudláč

Novými vládci Evropy jsou sledge hokejisté Malmö, finále rozhodl Bakke

Novými vládci Evropy jsou sledge hokejisté švédského FIFH Malmö. Ti dokázali ve finále turnaje LAPP Cup Zlín 2019 porazit italský tým 2:1, když vítězným gólem rozhodl necelé tři minuty před koncem Audun Bakke, muž zápasu. Třetí cenný kov, barvy bronzové, uzmul domácí Zlín.

SOUTH TYROL - MALMÖ 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Larch (Depaoli, Lisov) – 1. Nilsson (Bakke), 43. Bakke. Vyloučení: 1:2 Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 11:22.

Stejně jako v semifinále proti Zlínu, i ve finále vyšel švédskému týmu vstup do zápasu na výbornou. Už po sedmačtyřiceti vteřinách Nor v dresu Malmö Audun Bakke v souboji předčil Rusa Lisova ve službách Italů a našel u protější tyčky volného Hampuse Nilssona, který měl jednoduchou práci a pouze zametl puk do odkryté branky. Radost z vedení ale uhasil o devět minut později Nils Larch, který potrestal vyloučení právě Hampuse Nilssona.

Druhá třetina patřila brankářům, kteří hatili šance soupeřů. Kasslatterovi dokonce na startu třetího dějství musela pomoci tyč poté, co Bakke opět zvládl situaci proti Lisovovi. V závěru sice South Tyrol Eagles přidali na obrátkách a tlačili soupeře v jejich obranném pásmu, ovšem do skóre se to nikterak neprojevilo. A tak necelé tři minuty před koncem vystřelil zlato svému týmu Audun Bakke. Italský tým už se následně nezmohl vůbec na nic a posedmé z devíti účastí na LAPP Cupu skončil stříbrný, přičemž se mu to povedlo popáté v řadě.

Oproti tomu Malmö ve své osmé účasti dokázalo poprvé získat zlato, ke kterému má z dřívějška ještě dva bronzy. Dokonale tak odčinilo svůj loňský propadák, kdy skončilo poslední. Velkou měrou k triumfu Švédů přispěly také věhlasné posily, například Norové Bakke, Bogle nebo Němci Hering s Rennhackem.

"Bylo to velmi zábavné utkání, vyhrát je vždy příjemný pocit, kór, když to utkání rozhodnete. Je to pěkný a kvalitní turnaj, který byl pro nás velmi náročný. Itálie ve finále ukázala své kvality, ale dali jsme o ten gól víc. Velmi si toho vítězství cenníme, těšíme se na oslavy," řekl hrdina Malmö Audun Bakke.



"Je to frustrující mít tolik stříbrných medailí a nikdy nevyhrát, ale soupeř byl dnes o něco lepší, my jsme se dopoustěli mnoha chyb, obecně byli Švédi rychlejší," řekl Christian Depaoli, útočník Tyrolska, který vyhrál se ziskem 18 bodů (12+6) kanadské bodování turnaje. "Toho si velmi vážím, jen škoda, že ty body neznamenaly zlato. Na druhou stranu jsme získali mnoho cenných zkušeností, odehráli jsme dobré zápasy. Turnaj byl jako vždy skvěle připravený, užili jsme si to," dodal Depaoli.


VIDEO ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

TEXTOVÝ ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.