Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
12.03.2017 Redakce

Klub novinářů Zlínska 12.3.2017

Zlínu chybí jedno vítězství k obhajobě titulu

PARDUBICE/ZLÍN - Zlínští sledge hokejisté slaví ve finálové sérii první výhru, když po Šafránkově hattricku zvítězili na ledě Pardubic 3:1. PARDUBICE – ZLÍN 1:3 (0:1, 1:2, 0:0). Lappáci si vytvořili tříbrankové vedení, které udrželi až do závěrečné sirény. Slavit mistrovský hattrick mohou již v pátek 17. března na domácím ledě, kde se hraje od 18:30 hodin. Případný třetí rozhodující zápas je na programu v sobotu rovněž od půl sedmé.
Úvod utkání patřil domácím, dvě nebezpečné střely vyslal Herink, gólman Matoušek byl ale připraven. Při přesilovce Mustangů pálil kapitán Pardubic Pavel Kubeš do tyče. Od deváté minuty přebrali slovo Zlínští. Ligda samostatný únik gólově ještě nezakončil, o minutu později už ale Zdeněk Šafránek zakončil parádní kombinaci úspěšně – 0:1. Z následného tlaku Lappáci už do pauzy branku nevytěžili, z brejku se to nepovedlo ani Mustangům.
Nezajímavý začátek prostředního dějství skončil po pěti minutách gólem. Ihned po buly v útočné třetině vystřelil Zdeněk Hábl, jehož pokus se od hokejky Stodůlky dostal k Zdeňku Šafránkovi0:2! Poté měl dvě solidní šance Palát, především jeho druhou střelu Boček neviděl a od masky domácího brankáře se kotouč odrazil na horní síťku.

Druhá třetina jasně patřila Zlínu, jenž po zásluze zvýšil na 3:0. David Hábl ještě únik nevyužil, v 26. minutě ale z mezikruží Zdeněk Šafránek uspěl, čímž dovršil hattrick! U všech tří branek asistoval Petr Stodůlka. Potom několikrát zahrozili Mustangové, a přestože Matoušek předvedl několik parádních zásahů, přece Východočeši snížili, gól vstřelil Pavel Kubeš – 1:3.
Závěrečná část byla spíše bojovná, Zlín bránil dvougólový náskok. Branky mohly přidat oba týmy, nakonec ale nepadla v této třetině žádná.
Další finálové utkání sehrají Zlíňané v PSG aréně v pátek 17. března od 18:30 hodin a v pokud zvítězí, mohou slavit titul. Případném třetí utkání by se hrálo v sobotu 18. března ve stejný čas.
Vlastimil Langer
Foto: Jaroslav Kvapil


Více zde: https://www.klubnovinaruzlin.cz/news/zlinu-chybi-j...