Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
13.10.2020 Redakce

Klub novinářů Zlín 13.10.2020

Zlínští sledge hokejisté před COVID pauzou zničil Pardubice


ZLÍN - Sledge hokejisté Zlína ve 3. kole České para hokejové ligy v sobotu 10. řííjna na domácím ledě zničili pardubické Mustangy, když vyhráli poměrem 8:3

Zlínským vyšel perfektně vstup do zápasu, kdy už v 10. minutě vedli 4:0 a po zbytek duelu soupeře nepustili na bližší kontakt. Východočeši tak ani na historicky čtrnáctý pokus v Baťově městě nevyhráli. Demolici řídil obránce Zdeněk Hábl, který se o čtyři branky postaral sám, další dvě pak připravil. Nedělní utkání s Olomoucí bylo kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu Hanáků odloženo, Poté následuje vládou nařízená COVID pauza.


Oba celky ještě před začátkem uctili minutou ticha zesnulého třiadvacetiletého bubeníka klubu Michala Hanačíka a šlo se na věc.


Zlínští se museli ve šlágru kola obejít bez obránce Slavomíra Ferenčíka a útočníka Dávida Kormana, to Mustangové přijeli na Moravu v plné síle v čele s reprezentanty Kubešem, Doležalem, Motyčkou či německým snajprem Heringem.


V první třetině hosté určitě nebyli nějak horším mužstvem, ba naopak, úvodní dvě minuty patřily jejich náporu, poté se však utrhl ze řetězu Zdeněk Hábl. Nejprve ve 4. minutě pumelicí z kruhu otevřel skóre, za další tři minuty sám před gólmanem Kudelou uspěl kličkou na forhend. A hattrick zkompletoval v čase 8:54, to tentokrát v úniku skóroval střelou do protipohybu pardubického brankáře. Na zkompletování hattricku stačilo zlínskému obránci v součtu pět minut a patnáct sekund.


Když v 10. minutě Martin Joppa a zvýšil už na 4:0, byli Pardubičtí zralí na ručník. Do pauzy se sice zásluhou Bernharda Heringa alespoň gólově prosadili, v prostředním dějství ale zase pálili domácí. Nejdříve z úhlu poslal kotouč přesně k tyči opět Zdeněk Hábl a na 6:1 skóroval v úniku David Palát.


Hosté měli také možnosti a snažili se hrát pohledný hokej, jenže v tomto utkání nejen, že Zlín trestal vše, co mohl, ale skvělý výkon podal i brankář Matoušek.


Ve třetí části se už utkání jen dohrávalo, oba celky skórovaly dvakrát, za Zlín uspěl šikovnou tečí Tomáš Mach, na něhož navázal při přečíslení dva na nikoho Martin Joppa, jenž uklidil puk do prázdné branky po pobídce Ligdy. Za hosty už pouze korigoval dvěma trefami kapitán Pavel Kubeš.


„Průběh mě mile překvapil, vůbec jsem takový výsledek nečekal. Přijde mi to i tvrdé vůči soupeři, protože hokejově byl lepším týmem, ale ukázalo se, že někdy je jednodušší nabourávat tým, který hraje lepší hokej, takový je sport. Vyšlo nám fakt skoro všechno, na co jsme sáhli a tři body jsou doma,“ řekl muž zápasu Zdeněk Hábl, jenž už ve 21. minutě měl na kontě čtyři úspěšné zásahy.


„To se mi nepovedlo možná nikdy, nevím. Stejně tak nevím, co se stalo se mnou, protože v minulých zápasech jsem nebyl schopný skoro ani vystřelit, a teď toto,“ usmíval se ofenzivní obránce.
Škoda jen, že takový zápas neviděli diváci. „Situace je jaká je, můžeme mít svůj názor, ale nedá se nic dělat. Doufám, že do budoucna se všechno zklidní. Vypnout sportovce, ať už profesionálního nebo amatéra, není dobré,“ upozornil Zdeněk Hábl.


Vlastimil Langer
Zdroj: SHK LAPP Zlín

Foto: Petr Koval



Více zde: https://www.klubnovinaruzlin.cz/news/zlinsli-sledge-hokejiste-pred-covid-pauzou-znicil-pardubice/