Zlín

Sparta

so

21.9.

Zlín

Karlovy Vary

ne

22.9.

České Budějovice

Zlín

so

19.10.

Pardubice

Zlín

ne

20.10.

Zlín

Ostrava

so

2.11.

Zlín

Havířov

ne

3.11.

Olomouc

Zlín

so

16.11.

Zlín

Olomouc

ne

17.11.

Sparta

Zlín

so

30.11.

Karlovy Vary

Zlín

ne

1.12.

Zlín

České Budějovice

so

4.1.

Zlín

Pardubice

ne

5.1.

Ostrava

Zlín

so

18.1.

Havířov

Zlín

ne

19.1.

03.03.2022 Jakub Kudláč

Hry v Pekingu začínají s účastí sedmi hráčů Zlína

Paralympijské hry v Pekingu se rychle blíží ke svému začátku. Zlínský tým na ně vyslal nejvíce hráčů ve své historii; sedm. Český tým bude reprezentovat Zdeněk Hábl s Davidem Palátem (pro oba už čtvrté hry), naopak premiéru si pod pěti kruhy připisuje Slovensko s pěti zlínskými hráči, na fotce zleva: Slavomír Ferenčík, Martin Joppa, Marian Ligda, Dávid Korman a Róbert Turic. Zlínský region bude mít svého zástupce také v pruhovaném dresu, tím je sudí Jan Vaněk. (úvodní foto: Igor Kupco)

Jak Česko, tak Slovensko jsou navíc ve skupině B spolu a poprvé se tak tyto dva týmy utkají na vrcholné akci. K nim se přidá Itálie a Čína. Systém turnaje není v tuto chvíli úplně jistý, neboť jen před pár hodinami (ve čtvrtek ráno, pozn.) rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor v reakci na okupaci Ukrajiny o vyřazení ruských a běloruských sportovců, čímž tak ze sledge hokejového turnaje odpadl ruský celek.

Češi v přípravě vyhráli s Jižní Koreou 4:3 a padli s Kanadou 0:6, Slovensko žádný zápas před startem turnajem nehrálo.

"Po příletu jsme si museli zvykat na změnu času, všichni jsme se budili v noci, že už je ráno," popisoval například sedmihodinový posun kapitán Zlína a Slovenska Marian Ligda. Jinak si týmy budou muset zvyknout na poměrně jiný stadion, než se nachází v tuzemsku. "Led je výborný, alespoň na tréninkové hale. Z domů jsme zvyklí na mnohem horší ledy. Stejně tak je tady o dost větší teplo, rychlé mantinely. A hlavně se hraje na úzkém hřišti, to si ale myslím, že by nám mohlo vyhovovat," dodal Marian Ligda s tím, že Slovensko si na své první paralympiádě klade postupné cíle.

Hrát se bude na Indoor Stadium s kapacitou 18 tisíc diváků, vzhledem k přísným covidovým opatřením ale bude divácká účast velmi nízká.

Zápasy Česka můžete sledovat živě skrze kanály České televize (sport/ČT3), duely Slovenska pak bude vysílat slovenský kanál RTVS Sport.

ROZPIS ZÁPASŮ ČR/SR (český čas):

Sobota 5.3:

Česko - Itálie 9:35

Slovensko - Čína 13:05

Neděle 6.3:

Itálie - Slovensko 9:35

Čína - Česko 13:05

Úterý 8.3:

Česko - Slovensko 13:05

KOMPLETNÍ ROZPIS ZÁPASŮ A ODKAZY NA VYSÍLANÍ NALEZNETE ZDE.


Česká reprezentace bude spoléhat na přínos Zdeňka Hábla co se produktivity týče

Oproti tomu David Palát plní spíše roli pracanta