Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
03.03.2022 Jakub Kudláč

Hry v Pekingu začínají s účastí sedmi hráčů Zlína

Paralympijské hry v Pekingu se rychle blíží ke svému začátku. Zlínský tým na ně vyslal nejvíce hráčů ve své historii; sedm. Český tým bude reprezentovat Zdeněk Hábl s Davidem Palátem (pro oba už čtvrté hry), naopak premiéru si pod pěti kruhy připisuje Slovensko s pěti zlínskými hráči, na fotce zleva: Slavomír Ferenčík, Martin Joppa, Marian Ligda, Dávid Korman a Róbert Turic. Zlínský region bude mít svého zástupce také v pruhovaném dresu, tím je sudí Jan Vaněk. (úvodní foto: Igor Kupco)

Jak Česko, tak Slovensko jsou navíc ve skupině B spolu a poprvé se tak tyto dva týmy utkají na vrcholné akci. K nim se přidá Itálie a Čína. Systém turnaje není v tuto chvíli úplně jistý, neboť jen před pár hodinami (ve čtvrtek ráno, pozn.) rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor v reakci na okupaci Ukrajiny o vyřazení ruských a běloruských sportovců, čímž tak ze sledge hokejového turnaje odpadl ruský celek.

Češi v přípravě vyhráli s Jižní Koreou 4:3 a padli s Kanadou 0:6, Slovensko žádný zápas před startem turnajem nehrálo.

"Po příletu jsme si museli zvykat na změnu času, všichni jsme se budili v noci, že už je ráno," popisoval například sedmihodinový posun kapitán Zlína a Slovenska Marian Ligda. Jinak si týmy budou muset zvyknout na poměrně jiný stadion, než se nachází v tuzemsku. "Led je výborný, alespoň na tréninkové hale. Z domů jsme zvyklí na mnohem horší ledy. Stejně tak je tady o dost větší teplo, rychlé mantinely. A hlavně se hraje na úzkém hřišti, to si ale myslím, že by nám mohlo vyhovovat," dodal Marian Ligda s tím, že Slovensko si na své první paralympiádě klade postupné cíle.

Hrát se bude na Indoor Stadium s kapacitou 18 tisíc diváků, vzhledem k přísným covidovým opatřením ale bude divácká účast velmi nízká.

Zápasy Česka můžete sledovat živě skrze kanály České televize (sport/ČT3), duely Slovenska pak bude vysílat slovenský kanál RTVS Sport.

ROZPIS ZÁPASŮ ČR/SR (český čas):

Sobota 5.3:

Česko - Itálie 9:35

Slovensko - Čína 13:05

Neděle 6.3:

Itálie - Slovensko 9:35

Čína - Česko 13:05

Úterý 8.3:

Česko - Slovensko 13:05

KOMPLETNÍ ROZPIS ZÁPASŮ A ODKAZY NA VYSÍLANÍ NALEZNETE ZDE.


Česká reprezentace bude spoléhat na přínos Zdeňka Hábla co se produktivity týče

Oproti tomu David Palát plní spíše roli pracanta