Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
28.03.2022 Redakce

ČPHL: Zlín je bronzový

SHK LAPP Zlín- SHK Mustangové AUTO IN 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)

Mustangové neměli příliš vydařený vstup do utkání, u kotouče byli vždy o něco později a měli velké problémy s aktivním napadáním Zlína. Skóre utkání otevřel ve 4. minutě domácí Marián Ligda, který dostal puk do branky okolo ležícího gólmana, 1:0. Zlín měl několik dobrých šancí, ale Kudela stále držel akcie Pardubic nahoře. To se změnilo ve 14. minutě, Martin Joppa využil parádní souhru v přesilovce, 0:2. Takto skončila i první perioda.

Druhé dějství přineslo nezměněný obrázek hry, Zlín útočil a Pardubice se srdnatě bránily. Největší šance na navýšení skóre měli Palát a Turic, oba však minuli branku. To se změnilo ve 30. minutě, když gólmanu Kudelovi za záda prošlo nahození Davida Hábla od modré čáry. Po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 3:0 pro Zlín.

Domácí měli dobrý vstup do třetí patnáctiminutovky. Už ve 33. minutě byl Martin Joppa na konci parádního ťukesu, 4:0. Ve 35. minutě byla na levé straně otevřená dálnice, po které se projel útočník Zlína Zdeněk Hábl, ten se u levého kruhu odhodlal ke střele a nachytal Kudelu, 5:0. Mustangové byli bez dechu a jen vyhazovali puky. To se jim vymstilo ve 41. minutě, Martin Joppa dostal přesnou přihrávku do mezikruží, odkud prostřelil gólmana, 6:0. Ve 43. minutě přidal sedmý gól Zlína do odkryté branky Robért Turic. Zlín vyhrál nad Mustangy z Pardubic vysoko 7:0

Branky a nahrávky: 4. Ligda (Joppa), 14. Joppa (Ligda), 30. Hábl, 32. Joppa (Hábl), 35. Hábl (Hábl), 41. Joppa (Hábl), 43. Turic (Ligda, Joppa)

SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina (A), Mach, Ferenčík, Hábl – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Turic, Hábl, Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Šafařík, Korman.
Trenér: Tomáš Sedláček

SHK Mustangové AUTO IN: Kudela – Kubeš (C) – Neuman, Kolek, Šurc, Raška, Michalec, Buhr, Doležal (A), Kořínek, Chudomský.
Trenér: Michal Tereska


Sobota 26. 3. 2022

SHK LAPP Zlín – SHK Mustangové AUTO IN 6:2 (0:0, 4:0, 2:2)

Zlín, podpořen domácími fanoušky, měl opatrnější vstup do utkání. Velkou šanci měl v 10. minutě hostující útočník Doležal, ale mířil nad pravý roh branky Matouška. Na druhé straně přestřelil, po pěkné souhře, domácí kapitán Ligda branku Mustangů. První třetina skončila bezgólovou remízou.

Druhé dějství začalo zvýšenou aktivitou Zlína, ale Ligda v jasné pozici opět přestřelil svatyni Bočka. V 19. minutě se poroučel na trestnou lavici Ferenčík, ale Mustangové si buly nepohlídali. Marian Ligda v oslabení ujel a poslal puk do šibenice branky Pardubic, 1:0. Domácí útočili a byli za svůj tlak odměněni, ve 25. minutě byl Dávid Korman na konci krásného přechodu do útoku a přesnou střelou do horní poloviny branky nedal Bočkovi šanci, 2:0. O chvíli později, ve 26. minutě, Zdeněk Hábl unikl obraně Pardubic a beckhendem poslal puk do šibenice, 3:0. Mustangové si nemohli vydechnout a čtvrtou branku, v druhé patnáctiminutovce, inkasovali ve 28. minutě. Zdeněk Hábl přidal druhý gól poté, co se obtočil okolo tyčky zpoza branky a poslal jej za Bočkova záda. Po druhé siréně na světelné tabuli svítilo skóre 4:0.

Třetí patnáctiminutovka přinesla rychlý gól Zlína, Robért Turic zužitkoval hezkou přihrávku Joppy a pod sledgí poslal puk do odkryté branky, 5:0. Pardubice se nevzdaly a šly si pro snížení, to se jim podařilo ve 39. minutě. Pavel Kubeš nahodil od modré a Ferenčík těsně před vlastním gólmanem tečoval hokejkou puk, 5:1. 41. minuta přinesla povedou akci pardubického Pavla Doležela, který si dobruslil volný puk, nabral rychlost a udělal kličku na střed. Obkroužil Ferenčíka i ležícího brankáře a zakončil do odkryté branky, 5:2. Jenže polední gólové slovo měl Zlín, který udeřil ve 42. minutě Robert Turic, ten pohotově z dorážky uklidil puk za bezmocného Bočka. Zlín porazil Mustangy poměrem 6:2.

Branky a nahrávky: 19. Ligda, 25. Korman (Z. Hábl, Palát), 26. Z. Hábl (Korman), 28. Z. Hábl, 31. Turic (Joppa), 42. Turic (Joppa) – 39. Kubeš, 42. Doležal

SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Mach, Ferenčík, Z. Hábl – Zdražil, Joppa, Turic, D. Hábl, Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Šafařík, Korman.
Trenér: Tomáš Sedláček

SHK Mustangové AUTO IN: Boček (Kudela) – Kubeš (C) – Neuman, Kolek, Šurc, Raška, Michalec, Buhr, Doležal, Kořínek, Chudomský.
Trenér: Michal Tereska