Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
07.09.2019 Jakub Kudláč

BRONZOVÁ RADOST! ZLÍN SRAZIL NORSKOU MJOSU PĚTI GÓLY A SLAVÍ

Zlínští sledge hokejisté jsou bronzoví! Na domácím turnaji LAPP Cup dokázali v zápase o cenný kov porazit norskou Mjosu a získali tak v devátém ročníku turnaje historicky pátou medaili, kdy krom loňského zlata mají na kontě čtyři bronzové medaile. Zlín byl po celý duel lepším týmem a po zásluze se raduje z medailového umístění.

ZLÍN - MJOSA 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Zapletal (Z. Hábl), 20. Z. Hábl (Ligda), 26. Joppa (Z. Hábl), 31. Ligda (Joppa), 40. Joppa (Ligda) – 43. Vaernes (Nordstoga). Vyloučení: 2:0 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely: 18:6.

Domácí hodili za hlavu včerejší dva neúspěchy proklouznout do finále a na norský tým nastoupili od úvodních sekund. Jako první zúročil převahu Jan Zapletal, který v osmé minutě uspěl svižnou přízemní střelou.

O chvíli později mohl vedení navýšit ještě Joppa, který obral o puk Schrøderovou a ujížděl sám na Hamreho, ten však jeho kličku přečetl. Tentýž hráč se ocitl v obrovské šanci i čtyři minuty před koncem prvního dějství, když z mezikruží poslal puk přesně do šibenice, Hamre však předvedl, jak mrštnou má lapačku.

Mjøsa opět zahrozila na začátku druhé části, když střelu Nordstogy z levé strany vyrazil Matoušek jen před sebe, kam se řítil další z norských hráčů. Korman byl však rychlejší a stihl kotouč z nebezpečného místa odklidit. Poté už opět nadešel čas Lappáků! Zdeněk Hábl sebral kotouč na útočné modré čáře, nijak se nerozmýšlel a poslal ho prudkou střelou přesně pod horní tyč – 2:0! Vzápětí navíc dostal senzační nabídku zpoza branky Ferenčík, ten ale z první nezamířil přesně.

I tak Zlín stihl ztvrdit své vedení třetím gólem ještě ve druhé třetině, a to po velmi kuriózní situaci. Martin Joppa jel střídat, jenže u vrátek se musel vytočit, neboť na zlínské střídačce momentálně nebyla ideální náhrada za něj. Joppa se otočil, dostal ihned přesný pas a poslal jej do sítě – 3:0!

Poslední patnáctiminutovka začala pro domácí hráče lépe, než by si mohli přát, už po 42 vteřinách přidal čtvrtou branku kapitán Marian Ligda. V ten moment bylo prakticky rozhodnuto. Poslední naděje hostů pak definitivně vyhasly, když neproměnili ani jedinou početní výhodu, kterou jim ve 35. minutě nabídl Julina. Slavnou „Pátou“ pak rozezněl stadiónem Martin Joppa, který se prokličkoval do prostoru před brankou a svižnou střelou zavěsil pod víko.



Mjøsa se nakonec přece jen dočkala branky, Morten Vaernes se tři minuty před koncem vřítil do útočného pásma, sjel si ke kruhům a poslal přesnou střelu k tyči. To však bylo ze strany hostů vše a Zlín už si pohodlně dokráčel pro vítězství i pro bronzové medaile!

„Vzhledem k tomu, jaké zápasy jsme odehráli, myslím si, že to třetí místo je zasloužené. Chtěli jsme se trochu poprat i o to první místo, ale bohužel to nevyšlo. Včera byl těžký den a my jsme nezvládli zápasy, které rozhodovaly o tom finále. Hráli jsme s našim ligovým týmem, jsou to zkušení hráči a někteří noví, draví. Možná někteří nejsou tak rychlí jako ti zahraniční hráči, ale my to vynahrazujeme těmi zkušenostmi. Takže myslím si, že to bylo i pro ně dobré, že si zahráli takovýto zahraniční turnaj,“ pověděl kapitán Zlína Marian Ligda, který se stal nejproduktivnějším hráčem týmu – nasbíral 10 gólů a tři nahrávky. Zlín porazil Mjosu jak v duelu o bronz, tak ve skupině.

„V prvním zápase jsme si je trochu oťukali, našli jsme jejich slabiny i silné stránky a řekli jsme si v šatně, co máme dělat. Kteří hráči jsou rychlí, kteří jsou šikovní na puku, a ty jsme se snažili hlídat, aby se nedostali k zakončení. A samozřejmě náš útok je kvalitní, takže tam záleželo na tom, jak je dokážeme přečíslit a jestli dokáží vydržet to tempo, které nasadíme,“ dodal Ligda.

„Byl to velmi dobrý zápas, Zlín hrál skvěle. Máme stále mladý tým, takže jsme získali cenné zkušenosti a navíc při kvalitní hře posílili svalstvo,“ řekl zase norský kouč Espen Hedge.

Bronzový tým SHK LAPP Zlín: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Obrana: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Jan Zapletal, Slavomír Ferenčík. Útok: Martin Joppa, Marian Ligda, Dávid Korman, David Hábl, Tomáš Mach, Róbert Turic, Aleš Rauš. Realizační tým: Petr Julina, Tomáš Sedláček, Jaroslav Mikulka, Jakub Kudláč, Marek Bis, Petr Krystýn.

VIDEO ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

TEXTOVÝ ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.