Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
21.11.2022 Redakce

zlin.cz : Zlínští sledge hokejisté stáhli třígólové manko a jako první v lize bodovali s Karlovými Vary

Zlínští sledge hokejisté stáhli třígólové manko a jako první v lize bodovali s Karlovými Vary

Zlínští sledge hokejisté o víkendu získali jen bod a drží se na čtvrtém místě tabulky. Foto: Petr Koval

ZLÍN - Devět kol bez ztráty bodu plavali ligou karlovarští Žraloci, v nedělním 10. kole domácí ligy se ale notně zapotili. Zlínští sledge hokejisté stáhli třígólové manko a jako první v lize dokázali s Karlovými Vary bodovat.

Vstup do zápasu byl pro Zlín horor. Hned po 25 vteřinách se ocitl sám před zlínským Molkem Veselý a otevřel skóre zápasu. Zanedlouho měl další šanci Geier, trefil ale jen tyč. V 8. minutě už však byl Geier úspěšnější a když v čase 8:15 skóroval také Zelinka, Vary vedly už 3:0. Stejný byl v ten moment i poměr střel na branku.

Je to blbý pocit, když si ještě nesáhnu na puk a už to je o tři góly,“ smutnil po zápase brankář SHK LAPP ZLÍN Stanislav Molek.

Od té doby ale Moravané soupeře přehrávali a duel za stavu 4:4 dotáhli do samostatných nájezdů. Tam nakonec rozhodovala až osmá série, ve které byli šťastnější Západočeši. Hattrick v dresu Zlína zaznamenal Dávid Korman, jenž se tak se 14 góly osamostatnil na čele klubové střelecké produktivity.

Byli jsme konkurenceschopní, je velká škoda ztráty 0:3. Ovšem tu jsme dohnali, měli jsme určitě i na to celý zápas otočit. Vary jsou velmi dobrý tým, bylo těžké držet puk a něco vymyslet. Museli jsme všechno dělat v rychlosti,“ komentoval zápas autor tří gólu Dávid Korman. „Mé góly byly práce celého týmu, na mě byla jen koncovka,“ dodal čtyřiadvacetiletý útočník.

Každopádně tabulka zatím nevypadá úplně lichotivě, Zlínští už si ve zbylých čtyřech duelech moc ztrát dovolit nemohou. „Zatím to asi nevychází úplně podle představ, chybí nám třeba i gólově štěstí, což se projevilo i včera se Spartou. V tom je letos náš největší problém. Věřím ale, že pořád máme šanci letos udělat dobrý výsledek,“ věří Korman a připomněl tak sobotní prohru Zlína 1:2 na Spartě.

Zlín sice v tabulce zůstal na čtvrté příčce, která jako poslední zaručuje postup do play-off, pátá Sparta se stejným bodovým ziskem (17) bude však mít s Moravany ve výsledku lepší vzájemná utkání.

Liga pokračuje po dlouhé reprezentační a vánoční pauze až 7. ledna, kdy do Zlína přijedou České Budějovice. Do konce základní části nyní zbývají čtyři kola.

Autor: Michal Konečný

https://zlin.cz/zpravy/zlinsti-sledge-hokejiste-st...