Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
16.01.2023 Redakce

zlin.cz : Demolice Havířova na závěr. Zlín se v semifinále para hokejové ligy utká s Olomoucí

Demolice Havířova na závěr. Zlín se v semifinále para hokejové ligy utká s Olomoucí

Sledge hokejisté Zlína v závěrečném zápase základní část deklasovali Havířov 13:1. Foto: Jaroslav Kvapil

ZLÍN - Třináctigólovou kanonádou zakončili sledge hokejisté Zlína základní část letošní para hokejové soutěže. V té sice dlouho balancovali na hraně postupu do play-off, v novém kalendářním roce ale všechny čtyři zápasy vyhráli rozdílem třídy - celkové skóre mají 40:2 - a nakonec skončili na druhém místě tabulky. V semifinále se tak utkají v moravské sérii s Olomoucí, která skončila o bod za nimi třetí.

Zlínští k jistotě účasti v elitní čtyřce potřebovali z duelu s Havířovem alespoň bod, proti šestému celku tabulky ale nenechali nic náhodě. Už ve 3. minutě vedli po dvou gólech Martina Joppy 2:0, a když se do přestávky trefil ještě Palát znovu s Joppou, jenž tak do první sirény dokonal hattrick, vyhnali z branky soupeře slovenskou reprezentační jedničku Lepáčka.

Kanonádu ale nezastavil ani jeho kolega Loska, po dvou periodách byl stav 11:1. Nakonec se Zlínští ve třetím dějství prosadili ještě dvakrát a zvítězili vysoko 13:1. Hattrick zaznamenal David Palát, Martin Joppa pět branek dal a na šest nahrál.

Když padají góly, tak to vždycky baví. Byla to zábava, trochu nás to probudilo, přeci jen hrát v osm ráno není moc zvykem. Chtěli jsme zapojit kluky, kteří v play-off už tolik prostoru asi nedostanou, tak jsme hráli i pro ně,“ okomentoval nedělní demolici Joppa.

Zlínští v základní části dlouho strádali, po novém roce ale vyhráli všechny čtyři zápasy za plný bodový zisk a do vyřazovacích bojů jdou ve skvělé formě.

Doufám, že se od toho odrazíme, ty poslední zápasy jsme odehráli velmi dobře. Začalo nám to tam padat, s čím jsme dříve měli problémy. Snad takovou fazónu ukážeme i v play-off,“ pověděl pětadvacetiletý kanonýr, který v lize odehrál 10 zápasů s parádní bilancí 22 gólů a 31 přihrávek. Ve čtyřech duelech chyběl. „Vlastně jsme v sezóně ještě neodehráli ani jeden zápas v plné síle, takže snad v play-off už se to povede,“ vyslovil své přání Joppa.

Soupeřem pro něj a jeho spoluhráče bude Olomouc, v základní části s ní hrál Zlín shodně: venku prohrál 3:1, doma triumfoval 4:2. V celkové tabulce je nakonec dělí jeden jediný bod. Oba týmy jsou navíc plné slovenských reprezentantů, kteří se i během série budou setkávat ve slovenské šatně. Půjde tak o velmi pikantní sérii.

Bude to speciální, už mi psal z Olomouce Michal Hlinka, že se na ty zápasy velmi těší, ale že mě bude muset nenávidět. Uvidíme, aktuální formu teď máme lepší, tak snad to tak bude pokračovat,“ připomněl Joppa fakt, že Hanáci z posledních čtyř duelů se shodnými soupeři jako Zlín vyválčili o polovinu bodů méně. Naposledy padli s předposlední Ostravou 3:4.

Semifinále se hraje na dvě vítězná utkání, přičemž první duel se uskuteční na půdě hůře umístěného týmu – tedy na Hané v termínu 4. nebo 5. února. Ve Zlíně pak o dva týdny později druhý a případně třetí rozhodující boj.

Autor: Michal Konečný

https://zlin.cz/zpravy/demolice-havirova-na-zaver-...