Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
20.03.2023 Redakce

hokej.cz : Vary obhájily titul v Para lize, Sparta má bronz. Mustangové kvůli Rusům nehráli

Vary obhájily titul v Para lize, Sparta má bronz. Mustangové kvůli Rusům nehráli

SKV Sharks Karlovy Vary | Foto: Facebook SKV Sharks Karlovy Vary

Karlovy Vary obhájily titul v České para hokejové lize, Zlín v bitvě gigantů porazily hladce 2:0 na zápasy. Bronzové medaile získala Sparta, která dvěma venkovními výhrami otočila sérii s Olomoucí.

6:2, 6:3! Žraloci si ve finále počínali jako na tenisových dvorcích a zaslouženě obhájili titul, když ani jednou v sezoně nenašli přemožitele a v počtu mistrovských oslav se dotáhli právě na zlínského rivala – 6:6.

Kouč Miroslav Hrbek se ve druhé finálové bitvě mohl tradičně opřít o reprezentanty. Talent Filip Veselý se stejně jako v prvním zápase zaskvěl hattrickem, Michal Geier dokonce šesti body, když měl prsty ve všech trefách svého týmu.

Stříbrný Zlín po klání cítil křivdu. Za nerozhodného stavu 2:2 se mu vůbec nelíbil Veselého důležitý gól, který načal skvělou čtyřminutovku domácích. Geier doslova odhodil brankáře Miroslava Pastuchu, ale rozhodčí Jakub Suchý branku uznal.

„Podle mého názoru hráč Varů byl v brankovišti a bránil brankáři v zákroku. Rozhodčí nám to nějak vysvětlil, tak to musíme akceptovat no," uvedl pro Zlínský deník trenér SHK Lapp Zlín Tomáš Sedláček.

Bronz putuje do Sparty, která po domácí ztrátě skvěle otočila sérii s Olomoucí. Nejdřív díky výborné druhé třetině zvítězila v Hodoníně 5:3, pak jí v klíčové bitvě v plecharéně stačil gól Miroslava Novotného a jistý výkon brankáře Michala Vápenky.

Hodně se ale mluvilo rovněž o sérii o páté místo. Havířov přijel do Pardubic posílen o dva Rusy – Romana Severina a Dmitrije Lisova. Právě druhý jmenovaný i díky skvělému Eduardu Lepáčkovi rozhodl a Slezané si tak vynutili rozhodující partii.

K ní ale nedošlo, Mustangové se rozhodli nenastoupit. Těžce kousali, že jejich soupeř nasadil dva ruské para hokejisty. „Vše je nejspíš legitimní, ale jsou zde i hlediska morální a ty pro nás jsou v této době, kdy Ukrajina brání i naši svobodu, nad těmi sportovními,“ uvedl klub na své facebookové stránce.

„Je smutné, že člověk, který mluví o pomoci Ukrajině, potom dělá za vidinou pátého místa takovéto kroky. Ale pan Mlčák má asi jiné priority,“ doplnili Mustangové s tím, že už před prvním zápasem zvažovali, zda vůbec do něj nastoupí.

„Vše je nejspíš legitimní, ale jsou zde i hlediska morální a ty pro nás jsou v této době, kdy Ukrajina brání i naši svobodu, nad těmi sportovními.“

SHK Mustangové AUTO IN

„S ohledem na fanoušky a skutečnost, že soupisku soupeř do poslední chvíle tajil, jsme se ale rozhodli, že budeme hrát,“ uzavřel pardubický tým, jenž o tom, že v neděli nenastoupí, informoval už s předstihem v sobotu pozdě večer.

Třetí duel tak byl kontumován ve prospěch Havířova, který skončil pátý. Jasno ještě není o konečném sedmém místě, rozhodující duel mezi Českými Budějovicemi a Ostravou je na programu až 1. dubna od 18:55 na jihu Čech.

Finále

SKV SHARKS KARLOVY VARY – SHK LAPP ZLÍN 6:3 (2:2, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky:
5. Veselý (Geier, Sedláček), 12. Geier (Wágner, Zelinka), 26. Veselý (Sedláček, Geier), 26. Rennhack (Geier), 30. Sedláček (Geier, Wágner), 30. Veselý (Geier) – 3. Hábl (Joopa), 8. Korman, 36. Ligda (Hábl).
Konečný stav série:
2:0.

O 3. místo

SOHO OLOMOUČTÍ KOHOUTI – HC SPARTA PRAHA SLEDGE HOKEJ 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky:
13. Jedlička (Strašák), 30. Jedlička (Mikuš, Strašák), 31. Večerek (Jedlička) – 7. Z. Krupička (Raul, Kapko), 19. J. Krupička (Ohar), 23. Z. Krupička, 27. Kapko (Ohar), 31. Ohar (Z. Krupička).
Stav série: 1:1.

SOHO OLOMOUČTÍ KOHOUTI – HC SPARTA PRAHA SLEDGE HOKEJ 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
23. Novotný (Raul).
Konečný stav série: 1:2.

O 5. místo

SHK MUSTANGOVÉ AUTO IN – PARAHOKEJ HAVÍŘOV 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
9. Lisov (Kuhli-Lauenstein), 23. Kuhli-Lauenstein (Lisov).
Stav série:
1:1.

SHK MUSTANGOVÉ AUTO IN – PARAHOKEJ HAVÍŘOV 0:5 kontumačně
Konečný stav série:
1:2.

https://www.hokej.cz/vary-obhajily-titul-v-para-li...