Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
06.09.2018 Jakub Kudláč

Zlín otočil duel s houževnatým Malmö a po první dnu vede tabulku!

Více než dobře se bude spát zlínským sledge hokejistům po prvním dnu domácího turnaje LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly. Po dopolední výhře nad německým týmem z Brém 5:0 dokázali Lappáci otočit i nepříznivě se vyvíjejí duel se švédským Malmö. Po dvou zápasech tak mají plný počet bodů a přenocují v čele tabulky!

ZLÍN – Malmö 4:1 (0:1)

Nebyl to vstup do utkání, jaký by si zlínští sledge hokejisté přáli. První útok selhal už na modré čáře a z protiútoku se prosadil Maximilian Gyllsten. To bylo odehráno teprve 22 vteřin. Poté ale Zlín rozpoutal peklo a Malmö se téměř ani nedostávalo do útočného pásma. Domácím však chyběly branky, navzdory tomu, že v závěru úvodní části zívala prázdná branka nejprve na Zdeňka Hábla a poté i na Martina Joppu. Geier dokonce gólu docílil, pro špatný postup soupeře při vhazování ale branka uznána nebyla.

Co se v prvním poločase nepodařilo, to přišlo v tom druhém. Po necelé minutě hry přihrál Zdeněk Hábl před branku Martinu Joppovi, který střelou po ledě prostřelil brankáře Nilssona. O devadesát vteřin později už se Zdeněk Hábl dokázal prosadit sám, kdy se prosmýkl obranou Malmö a zavěsil. Na začátku 26. minuty navíc přidal ještě jednu branku, na kterou za pouhých 55 vteřin navázal ještě kapitán Marian Ligda. Malmö už se na odpověď nezmohlo, na konci fyzicky odpadlo a Zlín se mohl opět radovat z vítězství.

Branky a nahrávky: 17. Joppa (Hábl Z., Geier), 18. Hábl Z. (Ligda), 26. Hábl Z. (Joppa), 26. Ligda (Joppa) – 1. Gyllsten (Eklund) – 1. Gyllsten (Eklund) Vyloučení: 0:3 Využití: 1:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 11:5.

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

Sestava Weserstars Bremen: U. Nilsson – Lundgren, Lindström, Strandmark – Svensson, Gyllsten, Flomén, Eklund, H. Nilsson.

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.