Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
21.11.2022 Redakce

Parahockey.cz : Parahokejová liga si střihla poslední zápasy v tomto kalendářním roce

Parahokejová liga si střihla poslední zápasy v tomto kalendářním roce

Zápasy 9. a 10. kola parahokejové ligy hostily týmy z Čech. Velmi napínavé nájezdové rozuzlení mělo utkání mezi Sharks a Zlínem. Sparta zase sehrála dvojici duelů, ve kterých rozhodovala jediná branka. Českobudějovický Motor na své první body stále čeká.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Havířov veze z jihu Čech tři body. Motor sledge porazil 10:0

V 9. kole para hokejové ligy se v Milevsku proti sobě postavily týmy Motor sledge České Budějovice a Para hokej Havířov. Domácí chtěli poprvé v sezóně zabodovat. Hosté si jeli pro třetí výhru v řadě. Utkání začínalo v 10:55.

Na začátku utkání to vypadalo na vyrovnané utkání. Motor se držel do 5. minuty. Nejproduktivnější hráč Havířova Jiří Forgo vstřelil první gól utkání a uklidnil tím hostující tým. Havířov po prvním gólu pálil šance na další branky. Ve 13. minutě se podruhé v utkání prosadil Jiří Forgo, kterému gól připravil Kuhli- Lauenstein. V poslední minutě první třetiny navýšil Havířov vedení již na tři góly. Půl minuty před koncem přihrál Martin Stiborský na volného Jiřího Forga, který tak zkompletoval hattrick.

V 18. minutě přidal čtvrtý gól po přihrávce Forga asistent kapitána Jiří Fojtík. Ve 23. minutě vstřelil pátou branku opět Jiří Fojtík, svou druhou asistencí v utkání mu příležitost ke skórování připravil Kuhli-Lauenstein. Ve 25. minutě siKuhli-Lauenstein ke dvěma asistencím připsal také branku. Ve 27. minutě opět po přihrávce Kuhli – Launsteina přidal svou čtvrtou branku v zápase Jiří Forgo.

V poslední třetině utkání Havířov zvolnil tempo hry. Přesto Motor nedokázal držet puk. V 36. minutě přidal po další přihrávce Kuhli – Lauensteina kapitán týmu Jiří Kudrna. V 44. minutě se o další branku postaral po samostatné akci Jiří Forgo. Šest vteřin před koncem utkání vstřelil 10. gól Kuhli-Lauenstein a další bod v utkání si připsal Forgo.

Branky a nahrávky: 5. Forgo, 13. Forgo (Kuhli-Lauenstein), 15. Forgo, 18. Fojtík (Forgo), 23. Fojtík (Kuhli-Lauenstein), 25. Kuhli-Lauenstein, 27. Forgo (Kuhli-Lauenstein, Fojtík), 36. Kudrna (Kuhli-Lauenstein), 44. Forgo, 45. Kuhli-Lauenstein

Motor sledge České Budějovice: Ossimitz – Zajan (A), Rumplík, Laibacher, Záluský – Reast, Lacko, Běhounek (C), Klíma (A), Zikmund, Kocanda, Špaček
Trenér: Dominik Zajan

Parahokej Havířov z.s.: Loska (Lepáček) – Rauš, Kudrna (C), Fojtík (A), Staněk – Sobotková, Kuhli-Lauenstein, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo
Trenér: Tomáš Mlčák

Autor reportáže: Kryštof Voneš

Žraloci stále nenašli přemožitele

Sobotní duel mezi týmy Sharks Karlovy Vary a SOHO Olomoučtí Kohouti sliboval, vzhledem k tomu, že se spolu potkal první a druhý tým tabulky zajímavou podívanou. A tato očekávání byla beze zbytku naplněna.

Hned po úvodním buly rozezněla střela Michala Geiera tyčku u branky svého jmenovce Michala Černocha. Ten byl v pohotovosti již od prvních sekund a domácí hráči mu nechávali opravdu jenom malý prostor k vydechnutí. Do pohotovostního režimu musel jeho protějšek Bohumír Mach přepnout až zhruba ve čtvrté minutě, kdy si ho vzal na mušku Radek Jedlička, který není nadarmo nejproduktivnějším hráčem Kohoutů. V tomto utkání však neustále narážel na karlovarského gólmana, který mu jeho snahy likvidoval. Po první části přibylo oběma gólmanům na betonech několik nových šrámů, ale jejich klece zůstaly uzamčeny a stav po první části byl 0:0.

Ze druhé třetiny ještě neuplynula ani minuta a Michal Černoch přišel o čisté konto. Své štěstí zkoušel Radek Zelinka, který se vymanil bránícím hráčům. Jeho střela opět zaduněla o beton, po něm však kotouč sjel k tyčce a do branky. Vzápětí se musel bránit Bohumír Mach, ale po chvilce si domácí vybojovali kotouč a vypravili se znovu k brance hostů. Žraloci povzbuzeni úspěchem to zkoušeli z různých stran, ale kotouč vždy zaduněl o Černochův beton. Velkou šanci měl v šesté minutě Filip Veselý, který se ocitl sám před brankou. Než však stihl zaujmout střeleckou pozici, dorazil Miloš Večerek a společně s brankářem střelu zblokovali. Štěstí nepřálo ani karlovarskému kapitánovi, ten měl na mušce odkrytou část branky, ale kotouč nakonec proletěl těsně kolem ní. Jako první si v tomto utkání vyzkoušeli přesilovou hru Olomoučtí. Během ní se dostal dvakrát do úniku Radim Mikuš. Při tom prvním byl karlovarskými hráči zastaven. Při tom druhém se dostal až k brance, jeho střela však nebyla přesná a klec minula. Karlovarští ještě několikrát zahrozili, ale bránící hráči jejich střely většinou zblokovali a ty zbývající skončily na Černochových betonech. Těžkou hlavu dělal například Miloš Večerek, který jim zblokoval několik tutovek. Necelé dvě minuty před koncem měl Radek Jedlička nastartováno k samostatnému úniku, ale kousek za modrou čárou ho doslova mezi sebe vzali dva domácí a zmařili tak jeho šanci.

I ve třetí třetině pálil Michal Geier hned po buly. Po něm to z první zkoušel ještě Radek Zelinka, ale Černoch kotouč vyrazil. Vzápětí se dostali do útočného pásma Kohouti. Velkou šanci měl Radek Jedlička. Jeho střela sice Bohumíra Macha složila, ale kotouč se odrazil pryč z branky. Šanci na reparát dostal Jedlička vzápětí. Poslal střelu z úhlu a kotouč se před brankou odrazil od jednoho z domácích a směřoval do branky. Mach ho na poslední chvíli zakryl a zmařil šance hostů na srovnání. Kombinace Martina Nováka a Miloše Večerka skončila těsně vedle branky. Kotouč poté získali Žraloci a dostali pod tlak hostujícího brankáře. Ten se za pomoci Miroslava Kardoše a Miloše Večerka ubránil. I další pokus Radka Jedličky šel těsně mimo klec domácích a skoro vzápětí zafungovalo nepsané pravidlo „nedáš, dostaneš“. Filip Veselý si zahrál kličkovanou s bránícími hráči a tentokrát kotouč poslal nad Černochův beton. Kohouti svedli souboj o kotouč. Ten nakonec získal Jedlička a opět zkoušel prostřelit Macha z úhlu. Střela byla zblokována jedním z Karlovarských. Kohoutům se poté podařilo znovu získat kotouč, ale jejich střely narazily na bránící hráče. Veselému se podařilo sebrat kotouč Kardošovi, ale dostal se s ním pouze do rohu, kde o něj vypukla tahanice. Tu nakonec vyhrál Karel Wágner a okamžitě dojel před branku a nedal Černochovi šanci. Žraloci tak rázem vedli o tři góly. Ani ne minutu na to se do velké šance dostal Veselý, ale Večerek se mu dostal do rány a střela tak ztratila razanci a skončila na Černochových betonech. Ke stejné situaci došlo po půl minutě, tentokrát Filipa Veselého nikdo nezastavil a kotouč tak proletěl pod horní tyčkou do branky. Kohouti se v posledních minutách ještě snažili korigovat stav utkání, ale i tentokrát kotouč skončil na Machových betonech. Utkání tedy skončilo vítězstvím týmu Sharks Karlovy Vary poměrem 4:0.

Branky a nahrávky: 17. Zelinka (Veselý), 35. Veselý (Geier), 41. Wágner, 42. Veselý (Sedláček, Zelinka)

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach (Berger) – Wágner (A), Zelinka (A), Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Rennhack, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát
Trenér: Miroslav Hrbek

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák
Trenér: Tomáš Svozil

Autor reportáže: Marie Valentová

Mustangové si hravě poradili s Flamingos Ostrava

Zvedající se Mustangové vyzvali na domácím kluzišti v pardubické Enteria areně ostravské Flamingos. Domácí ofenzivu dirigovali Hering s Kubešem, kteří si dohromady připsali hned osm branek.

Do úvodní třetiny naskočili skvěle domácí. Hned po dvaceti vteřinách od úvodního buly už musel gólman Ostravy Martin Kudela lovit kotouč ze své sítě. Bernard Hering se postaral o velmi rychlý náskok Mustangů. Za další tři minuty se prosadili opět Pardubičtí, a to hned dvakrát. Nejprve po pasu od Doležala skóroval Marek Michalec, poté svůj druhý zářez zaznamenal Bernard Hering. Mustangové si tříbrankové vedení pohlídali až do první sirény.

Druhá perioda začala takřka stejně. Bleskový nástup domácích proměnil po 35 sekundách hry ve vstřelení branky kapitán Pavel Kubeš. V čase 21:02 se ale hostům podařilo snížit. Postaral se o to kapitán Flamingos Václav Hečko. Pardubičtí ale i tak pokračovali ve vysokém tempu a do konce dějství nasázeli hned další čtyři branky. Svůj první úspěšný pokus zaznamenal Pavel Doležal, druhou trefu měl na kontě Pavel Kubeš a branky číslo tři a čtyři zase kanonýr Bernard Hering. Do posledních patnácti minut si domácí odnášeli pohodový náskok 8:1.

Flamingos si své působení v zápase značně zkomplikovali dvojicí vyloučení. Soupeř jich sice nedokázal využít, ale vzápětí přišla studená sprcha v podobě dvou branek. Pavel Kubeš dokázal po přihrávce Rašky zkompletovat hattrick, načež svůj pátý gól v utkání vsítil Bernard Hering, čímž tato dvojice dovršila své představení v zápase. Mustangové porazili Flamingos na domácím ledě 10:1.

Branky a nahrávky: 1. Hering, 3. Michalec (Doležal), 4. Hering, 16. Kubeš (Doležal, Raška), 23. Doležal (Kubeš), 24. Hering (Kubeš), 29. Kubeš (Buhr, Tereska), 30. Hering (Kubeš), 43. Kubeš (Raška), 43. Hering (Kubeš) – 22. Hečko (Bařák, Dzimko)

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kubeš (C), Doležal (A) – Neuman, Kolek, Šurc, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský
Trenér: Michal Tereska

Flamingos Ostrava: Staněk, M. Kudela – Szturc, V. Kudela, Handl, Vrubel (A) – Hečko, Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Něměc.
Trenér: Jan Szturc

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Sparta si ve vyrovnaném zápase pohlídala náskok a nejtěsnějším rozdílem porazila Zlín

V sobotu 19. 11. v Buldok Aréně se v rámci 9. kola střetly dva sousedící týmy v tabulce. Čtvrtá Sparta sehrála utkání se třetím Zlínem. Ve velmi vyrovnaném zápase Zlínští nenašli odpověď na druhý zásah sparťanského útoku a odvezli si těsnou prohru 1:2. Zápas se odehrál od 16:30.

Do utkání vstupovali jako lépe postavení hosté a byli mírným favoritem. Ovšem v 7. minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Sparty Alex Ohar a poslal svůj tým do vedení. V první třetině si Sparta náskok pohlídala, i přes špatné střídání, kvůli kterému hrála zbytečné oslabení.

Ve druhé třetině přišlo ze začátku na každé straně jedno vyloučení, ovšem o změnu skóre se v tomto období nikdo nepostaral. První branku v druhém úseku hry vsítili hosté ze Zlína, konkrétně Zdeněk Hábl, a ve 21. minutě bylo srovnáno. Sparta s odpovědí nečekala dlouho a hned ve 22. minutě překlopila skóre opět na svoji stranu zásluhou Zdeňka Krupičky. Druhá třetina tedy přinesla jeden gól na každé straně a do šaten se tak šlo opět s jednogólovým vedením Sparty.

Ve třetí části žádný další gól nepadl a Pražané si zapsali 3 body do tabulky. O dva bodíky tak přeskočili svého dnešního soupeře ze Zlína a vystřídali jej na průběžně třetí pozici.

Branky a nahrávky: 7. Ohar (Raul), 22. Krupička (Ohar) – 21. Hábl (Ligda)

Sparta para hokej: Vápenka (Matoušík) – Zapletal, Raul (A) – Krupička, Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar (C), Kapko, Krupička (A)
Trenér: Jakub Novotný

SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Ferenčík, Hábl (A) – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Korman
Trenér: Tomáš Sedláček

Autor: Jan Táborský

Mustangové po otočce ovládli zápas proti Havířovu

Domácí sice šli brzo v zápase do vedení, nicméně Havířov okamžitě skóre otočil. Hosté si vedli lépe do první sirény, jenže poté převzali otěže zápasu do svých rukou Mustangové.

Na úvod zápasu nebude obrana Havířova vzpomínat nejlépe. Hned za necelé dvě minuty hry se prosadil kanonýr Bernard Hering. Hosté ale zareagovali více než skvěle a přidali na obrátkách. Za 51 vteřin od obdržené branky dokázali skóre obrátit. Nejprve se v čase 2:16 zapsal do listiny střelců Jiří Forgo, ale přesně o půl minuty později zaznamenal branku také Ingo Kuhli-Lauenstein. Havířovští si slibné jednobrankové vedení udrželi až do sirény.

Druhá třetina byla jasně v režii Mustangů. O vyrovnání se postaral Pavel Doležal, načež posílal Pardubické do vedení Jan Raška. Skvělý výkon domácího celku podtrhl třetí brankou v prostřední části Marek Michalec. Rázem tak po půl hodině hry platil stav 4:2.

Na tříbrankový rozdíl zvyšoval ve 33. minutě kapitán Pardubic Pavel Kubeš. Vzápětí bylo ale sníženo zásluhou Ingo Kuhli-Lauensteina. Havířovští se sice tlačili dopředu, nicméně na domácí defenzivu již vyzrát nedokázali. Poslední branku zápasu zaznamenal opět Pavel Kubeš a stanovil tak konečné skóre 6:3 pro domácí.

Branky a nahrávky: 2. Hering, 22. Doležal, 25. Raška (Kubeš, Doležal), 26. Michalec (Hering), 33. Kubeš (Kvoch, Hering), 38. Kubeš (Hering, Doležal) – 3. Forgo (Kuhli-Lauenstein), 3. Kuhli-Lauenstein (Fojtík), 35. Kuhli-Lauenstein (Kudrna, Fojtík)

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kvoch, Kubeš (C), Doležal (A) – Neuman, Kolek, Šurc, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Chudomský
Trenér: Michal Tereska

Parahokej Havířov z.s.: Lepáček (Loska) – Rauš, Kudrna (C), Fojtík (A), Staněk – Sobotková, Kuhli-Lauenstein, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo
Trenér: Tomáš Mlčák

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Ostrava porazila Motor sledge. Výhru Flamingos řídil Hečko

V 10. kole para hokejové nejvyšší soutěže se proti sobě po druhé v sezóně postavily týmy Motor sledge České Budějovice a Flamingos Ostrava. První utkání těchto celků skončilo vítězstvím Slezanů poměrem 8:0. Utkání začínalo v 8:55 v Českém Krumlově.

V úvodu utkání udávala tempo hry Ostrava, která se držela v útočném pásmu. V 6. minutě se Ostrava dostala do vedení díky svému kapitánovi. První střelu Hečka dokázal brankář Ossimitz vyrazit. Z dorážky se Václav Hečko už nemýlil a poslal svůj tým do vedení. V 9. minutě vedla Ostrava již o dvě branky. Ossimitze po druhé v utkání překonal opět Václav Hečko. Motor sledge po minutě od druhé branky Flamingos, dokázal snížit. Střela Klímy ještě do branky neprošla. Volný kotouč u tyče dokázal dorazit do branky Petr Běhounek. Pro kapitána Jihočechů to byl první gól v nejvyšší soutěži. Poslední slovo první třetiny měl Václav Hečko, který vstřelil svůj třetí gól utkání po přihrávce Bařáka.

V první minutě druhé třetiny odskočila Ostrava o další branku. Po výměně kotouče mezi Hečkem a Bařákem se ke střele dostal David Vrubel. Šanci na snížení měl budějovický útočník Zdeněk Klíma, který se dostal před obránce a ujížděl sám na brankáře Staňka, ale svou střelu uspěchal. Ve 22. minutě se po přihrávkách Zajana a Běhounka prosadil Zdeněk Klíma. Svým třetím gólem sezóny dostal Motor sledge do hry. Další šanci Motoru sledge měl obránce Dominik Zajan. Po projetí celého hřiště se dostal až před brankáře Staňka. Svou střelu nasměroval pouze do hrudi brankáře. Ve 28. minutě Ostrava opět odskočila Motoru sledge. Václav Hečko nabral rychlost v obraném pásmu Flamingos a dostal se za obranu domácího celku. Svou střelou pod horní tyč překonal Ossimitze a dal svému týmu náskok o tři branky.

Ve třetí třetině se Motor pokoušel vytvořit si tlak v útočném pásmu. Ve 36. minutě byl vyloučen hráč domácích Alfred Laibacher za hrubost. Motor sledge přesilovku Flamingos bránil na výbornou. Během oslabení se držel v útočném pásmu. O poslední gól utkání se ve 43. minutě postaral po přihrávce Hečka Daniel Bařák. Do konce utkání se už nic nestalo. Flamingos vezou z Českého Krumlova tři důležité body. Českým Budějovicím odskočily o šest bodů.

Branky a nahrávky: 9. Běhounek (Klíma), 22. Klima (Běhounek, Zajan) – 6. Hečko, 8. Hečko, 14. Hečko (Bařák), 16. Vrubel (Bařák, Hečko), 28. Hečko, 43. Bařák (Hečko)

Motor sledge České Budějovice: Ossimitz – Zajan (A), Rumplík, Laibacher, Záluský – Reast, Lacko, Běhounek (C), Klima (A), Zikmund, Kocanda, Špaček
Trenér: Dominik Zajan

Flamingos Ostrava: Staněk, M. Kudela – Szturc, V. Kudela, Handl, Vrubel (A) – Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Němec, Hečko (C)
Trenér: Jan Szturc

Autor reportáže: Kryštof Voneš

Sharks ztratili první ligový bod

Napínavý zápas až do konce, takové bylo utkání mezi Žraloky a sledge hráčů Zlína. Ačkoliv si Karlovarští vystřelili v úvodní třetině dvoubrankový náskok, Zlínu se toto manko podařilo do konce základní hrací doby srovnat. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých vstřelil vítěznou branku Filip Veselý.

Dvacet pět vteřin po úvodním vhození buly. Těchto pár sekund stačilo Žralokům na povedený vstup do zápasu. Filip Veselý si po nepřesné přihrávce zpracoval kotouč a bez zaváhání propálil z mezikruží Stanislava Molka. První třetinu měli karlovarští více méně pod kontrolou. To potvrdil i další gól v osmé minutě, kdy se nejprve o zakončení pokusil Lukáš Karafiát. Jeho odražená střela se dostala pod hokejku Michalu Geierovi, který z levého kruhu poslal dělovku za záda zlínského gólmana. K dalšímu gólu pak stačilo Žralokům padesát čtyři vteřin. Rychlá akce před brankou skončila přesnou střelou do branky díky Radku Zelinkovi. Hra se následně otočila a před karlovarskou brankou začali kombinovat zlínští. Těm se nakonec podařilo skórovat v 11. minutě, kdy využili i přesilovou hru. Z těsné blízkosti vypálil po přihrávce Dávid Korman, který dostal kotouč za záda Jiřího Bergera.

Do druhé dvacetiminutovky se více vrhli zlínští, kteří nepouštěli domácí tým ke slovu a drželi se v útočném pásmu. To se jim nakonec v 19. minutě vyplatilo, když snížili stav na 3:2. Do úniku se dostal Marian Ligda, který si se střelou počkal až v blízkosti branky, kde následně nadzvedl puk, který skončil za brankovou čárou. Do konce této třetiny měli kotouč ve své režii zlínští a Žraloci se jen těžko dostávali z obranného pásma.

Tak jak skončila druhá třetina, tak i začala ta poslední. Před karlovarskou brankou se opět usadili zlínští. Ale jen na pár minut. Ve 34. minutě dostal přihrávku Michal Geier, který na nic nečekal a vydal se sám proti Stanislavu Molkovi, jehož překvapil dělovkou z mezikruží. Žraloci tak měli opět dvoubrankový náskok. Ten však dlouho nevydržel. O tři minuty později snížil stav Dávid Korman, který si dokázal zpracovat po přihrávce kotouč a následně ho zasunul do volného prostoru. Zlín se i nadále držel v útočném pásmu. Šest minut před koncem se podařilo Zlínu stav srovnat na 4:4. Dávid Korman se v dnešním utkání blýskl hattrickem, kdy napodruhé se mu podařilo překonat Jiřího Bergera. Žraloci měli do konce základní hrací doby ještě dvě větší šance. Jednu od Michala Geiera, který vyslal dělovku od modré čáry do skoro prázdné branky. Jeho střela ale byla zastavena zlínským obráncem. Druhou šanci měl Filip Veselý, který sám ujížděl na Molka. Kotouč ale po vystřelení rozezněl tyčku.

Utkání nakonec došlo až do nájezdů, které rozhodla až osmá série. Marian Ligda musel zareagovat na branku Filipa Veselého, což ale nezvládl a vítězství tak zůstalo na karlovarském ledě.

Branky a nahrávky: 1. Veselý, 8. Geier (Veselý, Karafiát), 9. Zelinka (Geier, Sedláček), 34. Geier (Wágner, Sedláček), rozh. náj. Veselý – 11. Korman (Ferenčík, Ligda), 19. Ligda (Joppa), 37. Korman (Ferenčík), 39. Korman (Joppa)

SKV Sharks Karlovy Vary: Berger (Mach) – Wágner (A) Zelinka (A), Haas – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát
Trenér: Miroslav Hrbek

SHK LAPP Zlín: Molek – Ferenčík, Hábl (A) – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Korman
Trenér: Tomáš Sedláček

Autor reportáže: Leona Tomcová

Jedinou brankou rozhodl zápas na Spartě Radek Jedlička

Olomoučtí Kohouti jeli na led pražského celku, kde svedli tuhý boj se Spartou. Utkání bylo velmi vyrovnané a tři body nakonec vystřelil jedinou přesnou trefou hostující kapitán.

Úvodní dějství nabídlo urputný boj na obou stranách. Týmy se soustředili hlavně na dobrou defenzivu, nicméně Olomoučtí dokázali jednou uspět. Radek Jedlička poslal v čase 9:41 Kohouty do vedení. Stejný stav platil také po první siréně.

Sparťané se drali dopředu za vyrovnáním, nicméně skálopevný gólman Černoch si vedl skvěle. Pražany vychytal v každém případě a také jeho zásluhou Olomouc vedla jednobrankovým rozdílem i po třiceti minutách.

Domácí nevěděli, jak si přijít na pevnou defenzivu Kohoutů. Ani porada v podobě oddechového času dvě minuty před koncem základní hrací doby nepomohla. Poslední minutu hry navíc Sparťané riskovali bez brankáře, ale i v tomto případě si Černoch se vším poradil. Udržel čisté konto a vychytal nejtěsnější možné vítězství Kohoutů 1:0

Branky a nahrávky: 10. Jedlička

Sparta para hokej: Vápenka (Matoušík) – Zapletal, Raul (A) – Krupička J., Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar (C), Kapko, Krupička Z. (A)
Trenér: Jakub Novotný

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák
Trenér: Tomáš Svozil

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Článek zpracoval: Štěpán Navrátil
Foto zdroj: Parahokej Havířov

https://parahockey.cz/liga/parahokejova-liga-si-st...