Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
21.11.2022 Redakce

Karlovarský deník : Zlín měli Sharks na lopatě, přesto poprvé ztráceli, uspěli po nájezdech

Zlín měli Sharks na lopatě, přesto poprvé ztráceli, uspěli po nájezdech

/FOTO,VIDEO/ Hned dva hity České para hokejové ligy čekaly o víkendu lídra tabulky SKV Sharks Karlovy Vary v karlovarské KV Areně. Do lázní totiž dorazila druhá v pořadí Olomouc a třetí Zlín. Nakonec si Sharks připsali na účet pět bodů, když Olomouc pokořili 4:0, se Zlínem pak uspěli až po nájezdech 5:4, čímž i přes výhru si připsali na účet první bodovou ztrátu mezi para hokejovou smetánkou.

V prvním duelu poměřili Žraloci své síly s Olomoucí, která vzhledem ke gólovému apetitu Varů dorazila s defenzivní taktikou. A ta se hostům vyplácela, když v první třetině udrželi střelce Sharks na uzdě a naopak sami dokázali zahrozit z rychlých brejků či střeleckými pokusy ze středního pásma.

První branky se dočkali diváci v KV Areně až v 17. minutě, kdy souhru s Veselým gólově zúročil Radek Zelinka. Další branky si schovaly Vary do třetí periody. Ve 35. minutě navýšil vedení Sharks mladíček Filip Veselý a v závěru se do střelecké listiny zapsal Karel Wágner a podruhé pak Filip Veselý.

To podstatně zajímavější průběh měl duel se Zlínem. Než se totiž hosté pořádně v KV Areně rozehřáli, inkasovali z první šance domácích, kterou zúročil po individuální akci Filip Veselý, to se psala první minuta. V 8. minutě pak šly Karlovy Vary do dvoubrankového vedení, když se prezentoval úspěšným zásahem kapitán Michal Geier.

O minutu později už to bylo o tři branky, to si srovnal přesně mířidla Radek Zelinka. Hosté však nesložili zbraně a zpět do zápasu je navrátil v 11. minutě zlínský Korman, který využil přesilovou hru. Sharks si sice vytvořili během druhé třetiny další šance, ale ujala se jen jedna, a to na straně Zlína, kdy v 19. minutě snížil po závěru před karlovarskou brankou zlínský kapitán Ligda.

V závěrečné třetině sice navýšil vedení svého týmu na 4:2 Michal Geier, ale hosté dokázali dovést duel po dvou úspěšných ranách Kormana ze 37. a 39. minuty do nerozhodného stavu. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, které přetavil v druhý bod v sedmé sérii Filip Veselý, který tak Varům udržel v soutěži i po desátém vystoupení neporazitelnost.

Sharks se tak vyhřívají na první příčce v tabulce, s osmibodovým náskokem před druhou Olomoucí a jedenáctibodovým před třetími Pardubicemi.

SKV Sharks Karlovy Vary – SHK LAPP Zlín 5:4 po sn (3:1, 0:1, 1:2). Branky a nahrávky: 1. Veselý, 8. Geier (Veselý, Karafiát), 9. Zelinka (Geier, Sedláček), 34. Geier (Wágner, Sedláček), rozhodující nájezd Veselý – 11. Korman (Ferenčík, Ligda), 19. Ligda (Joppa), 37. Korman (Ferenčík), 39. Korman (Joppa). Rozhodčí: Suchý, Orel. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 38. Sharks: Berger – Wágner, Zelinka, Jeřábek, Veselý, Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát.

Zdroj: https://karlovarsky.denik.cz/hokej_region/obrazem-...