Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
30.09.2022 Redakce

IPH Cup: čtyři zlínští zástupci vybojovali v týmu Evropy bronz

Ve dnech od 24. do 30. září se v Ostravě uskutečnil druhý ročník mezinárodního turnaje International Para Hockey Cupu. Výraznou stopu v něm zanechali i sledge hokejisté Zlína, čtyři z nich se nakonec ozdobili bronzem!

Vedle zámořských celků USA a Kanady se turnaje účastnil také český výběr a tým Evropy složený z hráčů Norska, Německa a Slovenska. Právě tento celek za Zlín reprezentovali kapitán Marian Ligda (na fotce vlevo), Dávid Korman (uprostřed), Martin Joppa (vpravo) a Slavomír Ferenčík (nahoře). České dresy pak patřily zlínským Zdeňku Háblovi a Davidu Palátovi.

Tito dva se bodově neprosadili, nutno však podotknout, že do závěrečného boje o bronz ani jeden z nich nezasáhl. Hábl absentoval také v semifinále.

V týmu Evropy jednu branku zapsal Martin Joppa, Dávid Korman asistenci. Nejvíce se bodově dařilo kapitánu Ligdovi, jenž si v turnaji připsal bilanci 1+1. Onen gól vstřelil právě v duelu o bronz, kde nakonec evropský výběr porazil Čechy 3:2. IPH Team vedl už 3:0, domácí ve třetí části ještě stihli snížit i díky chybám brankáře Lepáčka, vítězství už to ale Ligdovi a spol. nevzalo.

Zlato nakonec získali hráči USA, kteří ve finále vyhráli nad Kanadou 4:0.

ZÁPAS O BRONZ, ČESKO - TÝM EVROPY:

Branky a nahrávky: 34. Zelinka (Geier), 39. Wágner (Zelinka, Ohar) – 6. Ligda, 11. Hering (Disveld), 30. Bakke (Oeiseth).

Sestavy:

Česko: Kudela (Vápenka) – Doležal, Kubeš, Wágner, Zelinka (C) – Veselý, Ohar, Krupička – Hečko (A), Raul, Novotný (A) – Geier, Sedláček, trenér: Jiří Bříza

IPH Team: Lepáček (SVK) – Bakke, Nordstoga (oba NOR), Stašák, Ferenčík (oba SVK), Kuhli-Lauenstein (GER) – Korman, Ligda (C), Joppa (všichni SVK) – Rennhack, Hering, Disvedl (všichni GER) – Lyngroth, Oeiseth (A), Vaernes, trenér: Espen Hedge (všichni NOR).