Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
05.09.2019 Jakub Kudláč

Drama se sladkým koncem! Velký obrat s Malmö dokonal Zlín znovu v nájezdech

Druhý zápas v turnaji a druhé drama končící až v nájezdech. I tentokrát dokázali hráči Zlína zvítězit, po Mjose si poradili také s celkem Malmö. Zlínští v prvním poločase dvěma góly otočili skórez 0:1 na 2:1, obrat se ale po pauze povedl také Švédům. Ti si vypracovali vedení 4:2 a domácí museli dotahovat. Smazat ztrátu nakonec zvládli, když při závěrečné hře bez brankáře vyrovnával na 4:4 Joppa. O bodu navíc pro Zlíňany rozhodl ve třetí sérii nájezdů stejně jako ráno Marian Ligda. V pátek Zlín čekají dva duely, od 9:00 s Vídní, od 12:00 pak s italskými Orly. Odpoledne pak případné semifinále.

ZLÍN – MALMÖ 5:4sn (2:1, 2:3 – 2:1)

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 9. Ligda (Joppa), 13. Z. Hábl (Joppa), 25. Zapletal (Z. Hábl), 29. Joppa (Korman, Julina), rozh. náj. Ligda – 3. Hering (Bakke), 18. Bogle, 20. Hering (Jonsson), 25. Hering (Ingvarsson). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:16.

Zlín: Molek (Matoušek) – Julina (A), Z. Hábl, Mach, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Rauš, Ferenčík, Korman.

Mjøsa: U. Nilsson – Lundgren, Ingvarsson, Strandmark, Bogle – H. Nilsson, Eklund, Flomén, Bakke, Hering, Jonsson, Rennhack.

Gólový účet utkání otevřelo ve třetí minutě Malmö. Bernhard Hering byl na levé straně pohotový s dorážkou. Zlín odpověděl zásluhou kapitána Mariana Ligdy. Slovenský útočník sice v ideální pozici vystřelit nedokázal, z té horší se mu to už však povedlo. Inu, moment překvapení. Obrat ve vývoji duelu dokonal Zdeněk Hábl. Ten po nahrávce Joppy mířil přesně do horní části prostoru vymezeném třemi tyčemi.

Vedení Zlína trvalo do osmnácté minuty. Magnus Bogle táhl protiútok, který zakončil pokusem ke vzdálenější tyči. Třetí trefu Malmö obstaral po střele zprava Bernhard Hering, tentýž hráč poté tečoval nahození Ingvarssona a zkompletoval hattrick. Před Zlínskými stál nelehký úkol minimálně se na soupeře dotáhnout. Kontaktní branku zařídil důrazný Jan Zapletal po skvělém pasu Zdeňka Hábla, to běžela 25. minuta. V závěru Moravané odvolali gólmana a tah se šesti muži v poli jim vyšel velmi rychle. Již za pouhých pět sekund ze skrumáže před Nilssonem poslal kotouč do sítě Martin Joppa. V samostatných nájezdech se opět blýskl Marian Ligda a ve třetí sérii vystřelil Zlínu výhru.

Zlín má tak po prvním dnu čtyři body a v tabulce mu patří druhá pozice. „Kompletně po prvním dnu jsme spokojeni, s Norskem jsme přišli o bod v poslední minutě, se Švédy to bylo zase naopak. Tam jsme začali dobře, pak nás však individuální chyby dostaly dolů. Hráči se ale zvedli, smazali ztrátu a máme dva body,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

„Byl to dobrý zápas, rozhodně měl svou nespornou kvalitu. Chybělo nám trochu více štěstí v zakončení, jinak si myslím, že bychom vyhráli. Každopádně jsme rádi, že jsme si vyzkoušeli utkání s těžkým a silným soupeřem,“ řekl po utkání Mikael Carlsson, trenér FIFH Malmö.

VIDEO ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

TEXTOVÝ PŘENOS Z UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.